Ciocolatina

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Ciocolatina

Ingrediente

  • 250 gr biscuiti facuti faina
  • 1/2pahar de lapte
  • 50 gr de unt
  • 200 gr de ciocolata amara
  • 1/2pahar de nuci prajite si taiate bucatele
  • 2linguri de lichior din care va place
  • 50 gr de stafide-le punem in cele 2 linguri de lichior sa se macereza.

Mod de preparare

Se topeste ciocolata untul si laptele la ben marie pina este o crema fina se adauga restul componentelor treptat se amesteca bine.

O tava lunga de chec pe care o tapetam cu naylon care sa fie si pe delaturi.

Turnam compozitia in tava compozitia trebuie sa fie consistenta-oacoperim cu naylon si lasam la frigider pana a doua zi.

Cand dorim sa servim o scoatem din tava si taiem felii subtiri.Este gustoasa si usor de facut.Din aceiasi compozitie se pot face si fondante luand cantitati mici din compozitie si le tavalim in viermisori de ciocolata sau cocus macinat si le asezam in manjete mici de hartie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise