Ciocolatina

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Ciocolatina

Ingrediente

  • 200 ml smantana lichida
  • 300 gr ciocolata cu lapte
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 2 linguri ulei
  • 50 ml lapte dulce
  • 1 ou
  • 2 lg zahar brut
  • 20 ml apa
  • 1/4 plic gelatina
  • visine + cirese congelate
  • 2 discuri de napolitane cu glazura de ciocolata
  • ornamente
  • 1 lg amaretto

Mod de preparare

Mai intai de toate pregatim formele in care vom turna compozitia ca sa se inchege.

Eu am folosit niste discuri de inox, in care am introdus folie alimentara.

Punem la topit 300 gr ciocolata cu lapte.

Galbenusul il mixam cu doua linguri de zahar brut, transferam compozitia pe baie de aburi si amestecam continuu pana compozitia devine cremoasa. Adaugam ciocolata topita si amestecam in continuare. Adaugam 1 lg de amaretoo. (sau nu)

Gelatina o punem la hidratat in foarte putina apa. Lasam cateva minute sa se hidrateze, apoi o adaugam peste compozitia de ciocolata. Luam vasul de pe baia de aburi si amestecam astfel ca sa se topeasca si gelatina. Lasam sa se tempereze.

Mixam spuma smantana lichida pana obtinem o frisca ferma. Incorporam crema de ciocolata.

Asezam in fiecare forma cate un disc de ciocolata glazurata. Asezam in mijloc cateva fructe congelate. Turnam cu o lingura din compozitia de ciocolata. Dam la rece pana a doua zi. Daca va grabiti, puteti da la frigider pentru minim 2 ore ca sa se inchege.

Punem la topit 200 gr de ciocolata neagra, 50 ml lapte si 2 lg ulei. Amestecam pana la omogenizare si lasam la temperat.

Scoatem formele de la rece si le imbracam in glazura de ciocolata care trebuie sa fie temperata, nicidecum calduta, altfel se inmoaie crema.

Ornam dupa preferinte si dam la rece pana in momentul servirii.

Demential! Si ciocolatos!

TIPS-URI

1. folositi ciocolata de calitate

2. aveti rabdare sa se tempereze glazura de ciocolata inainte de a imbraca totul.

3. atentie sa nu fierbeti gelatina.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise