Ciorba ardeleneasca cu pui

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Ciorba ardeleneasca cu pui

Ingrediente

  • Am folosit doar aripioarele si gaturile de la 2 pui pe care ii gatisem zilele trecute. Pe langa acesta mai ai nevoie de:
  • o ceapa mare
  • 2-3 morcovi
  • o rosie dezpielitata mare
  • un dovlecel
  • o telina
  • 2 ardei grasi maricei
  • tarhon (eu am avut pus in sare la borcan, desi se poate folosi si uscat)
  • 2 cuburi vegeta de pui
  • un ou
  • 200 grame smantana
  • cateva fire de patrunjel
  • puiul meu nefiind asa gras, am pus o lingura de ulei de nuca de cocos (se poate pune ulei de masline sau de floarea soarelui)

Mod de preparare

Carnea am spalat-o si am pus-o la fiert in 2 litrii de apa, in acest timp se spumuieste. Am adaugat legumele care inainte au fost curatate si taiate in bucatele potrivite, se mai completeaza cu apa daca mai necesita si se asezoneaza, lasand sa fiarba bine toate. Am adaugat intre timp cele 2 cuburi de vegeta, tarhonul si patrunjelul l-am taiat marunt. Dupa ce s-au fiert se stinge focul. Galbenusurile se bat bine impreuna cu smantana, se adauga cateva polonice cu ciorba fierbinte, le amestecam si apoi turnam compozitia peste ciorba.

Acrirea ciorbei se face dupa bunul plac, eu am preferat sa pun 2 linguri nici prea rase si nici cu varf de bors de la Maggie.

Ciorbita am servit-o alaturi de un ardei iute (ciusca) si cu o felie de paine care continea bucatele de branza in interior... o minunatie!

Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise