autor:

Mihaela Kitchen

» » , Borsuri si Ciorbe, Mancaruri cu carne

Ciorba ardeleneasca cu pui

Autor: Mihaela Kitchen (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela Kitchen (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 noiembrie 2014

Ingrediente
Am folosit doar aripioarele si gaturile de la 2 pui pe care ii gatisem zilele trecute. Pe langa acesta mai ai nevoie de:, o ceapa mare, 2-3 morcovi, o rosie dezpielitata mare, un dovlecel, o telina, 2 ardei grasi maricei, tarhon (eu am avut pus in sare la borcan, desi se poate folosi si uscat), 2 cuburi vegeta de pui , un ou, 200 grame smantana , cateva fire de patrunjel, puiul meu nefiind asa gras, am pus o lingura de ulei de nuca de cocos (se poate pune ulei de masline sau de floarea soarelui)

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

9 voturi

Mod de preparare

Carnea am spalat-o si am pus-o la fiert in 2 litrii de apa, in acest timp se spumuieste. Am adaugat legumele care inainte au fost curatate si taiate in bucatele potrivite, se mai completeaza cu apa daca mai necesita si se asezoneaza, lasand sa fiarba bine toate. Am adaugat intre timp cele 2 cuburi de vegeta, tarhonul si patrunjelul l-am taiat marunt. Dupa ce s-au fiert se stinge focul. Galbenusurile se bat bine impreuna cu smantana, se adauga cateva polonice cu ciorba fierbinte, le amestecam si apoi turnam compozitia peste ciorba.







Acrirea ciorbei se face dupa bunul plac, eu am preferat sa pun 2 linguri nici prea rase si nici cu varf de bors de la Maggie.

Ciorbita am servit-o alaturi de un ardei iute (ciusca) si cu o felie de paine care continea bucatele de branza in interior... o minunatie!



Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba ardeleneasca cu pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciorba de pui ardeleneasca

Ciorba de pui ardeleneasca

Se toaca marunt ceapa. Se taie bucati telina si radacina de patrunjel, se dau prin razatoare cei

136 voturi    20 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba ardeleneasca cu pui

Ciorba ardeleneasca cu pui

Taiati legumele marunt si le caliti cateva minute in uleiul incins. Adaugati bucatile de pui spalate

12 voturi    7 comentarii
50 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

9 voturi

Ingrediente

  • Am folosit doar aripioarele si gaturile de la 2 pui pe care ii gatisem zilele trecute. Pe langa acesta mai ai nevoie de:
  • o ceapa mare
  • 2-3 morcovi
  • o rosie dezpielitata mare
  • un dovlecel
  • o telina
  • 2 ardei grasi maricei
  • tarhon (eu am avut pus in sare la borcan
  • desi se poate folosi si uscat)
  • 2 cuburi vegeta de pui 
  • un ou
  • 200 grame smantana 
  • cateva fire de patrunjel
  • puiul meu nefiind asa gras
  • am pus o lingura de ulei de nuca de cocos (se poate pune ulei de masline sau de floarea soarelui)

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela Kitchen
Spanac cu ciuperci

Spanac cu ciuperci

Dupa ce am spalat spanacul si taiat coditele, l-am adaugat intr-o oala alaturi de ulei, patrunjel

5 voturi    3 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spanac cu orez

Spanac cu orez

Se incinge uleiul, se adauga ceapa maruntica, spanacul, rosia, patrunjelul, morcovul, sa se caleasca

11 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Biscuiti cu crema de capsuni

Biscuiti cu crema de capsuni

Se fac praf biscuitii cu ajutoul unui blender sau unei sticle, se adauga aromele in prafum de biscuiti,

4 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si prune uscate