autor:

Doina  Varga

» » , Borsuri si Ciorbe, Retete vegetariene

Ciorba cruda

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 iunie 2009

Ingrediente
Pentru 4 persoane:, 2 morcovi, 1 pastarnac, 2 cepe vechi, 1 patrunjel, 1 felie de telina, 1 lamaie (optional), 1-1,5 l bors, 100 ml lapte, 1 galbenus, 1-2 rosii, 1-2 linguri smantana, 1 legatura leustean si patrunjel, 1-2 lingurite ulei de masline (optional)

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

26 voturi

Mod de preparare

Este foarte sanatoasa pentru detoxifiere sau regim si foarte gustoasa.
Se curata legumele si se dau prin storcatorul de suc. Rosia se mixeaza impreuna cu 1 ceapa, iar o bucatica de rosie si cealalta ceapa se toaca foarte fin.
In supiera se amesteca cu un tel mic sub forma de para galbenusul, smantana, se adauga rosia si ceapa tocate fin, borsul, putina zeama de lamaie, laptele si sucul de la legumele crude, optional uleiul de masline.
Pulpa de legume se poate folosi la un sos crud mixata cu smantana, iaurt, sos bechamel.
Asezonati ciorba cu verdeata tocata si garnisiti cu frunzulite intregi.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cruda" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Ciorba cruda de telina

Ciorba cruda de telina

Cand am inceput sa experimentez alimentatia fara foc, am incercat si cateva supe/ciorba crude, dar

2 voturi    1 comentariu
30 min
Supe de legume
Tocana de legume

Tocana de legume

Luam legumele si le curatam de coji, cotoara si seminte. Le spalam bine si le tocam in mod grosolan,

7 voturi    4 comentarii
1h 15 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

    Voi pregati si eu aceasta reteta !

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

    Asa e, Cely. Este foarte sanatoasa si usor de preparat.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 ianuarie 2010

      Interesanta reteta. Merita incercata.Foarte sanatoasa.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2009

      Multumesc mult, Lia.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2009

      Am salvat reteta ta si am sa o prepar neaparat, cred ca este foarte foarte buna, din toate punctele de vedere. Felicitari Doina.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 14 august 2009

      E o mancare foarte sanatoasa. Am facut-o prima data la Oncologie, la Cluj. Am avut pe cineva internat acolo.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Interesanta.Niciodata nu am auzit de asa o ciorba...cruda. Trebuie incercata.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 23 iunie 2009

      Ba da , Doina, asa e. Ai dreptate, pun si la maioneza galbenus crud.Deci, acum chiar nu mai am nicio problema.Multumesc.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 23 iunie 2009

      Bineinteles, se poate si fara galbenus, va fi ca orice ciorba dreasa cu smantana. Dar la maioneza nu folosesti galbenus crud? Eu asa folosesc, dar sa fie oua de casa si sa nu fie de rata.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 23 iunie 2009

      Si aceasta reteta este interesanta, dar gandul ca oul(galbenusul) este crud... Se poate fara galbenusul acela?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

15 min

26 voturi

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane:
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 2 cepe vechi
  • 1 patrunjel
  • 1 felie de telina
  • 1 lamaie (optional)
  • 1-1,5 l bors
  • 100 ml lapte
  • 1 galbenus
  • 1-2 rosii
  • 1-2 linguri smantana
  • 1 legatura leustean si patrunjel
  • 1-2 lingurite ulei de masline (optional)

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

126 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Voi pregati si eu aceasta reteta !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Saratele usoare vegane Saratele usoare vegane

Intr-un bol, se amesteca toate ingredientele treptat, intai cele uscate, dupa care se adauga uleiul si apa. Devine o compozitie destul

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Dulce cu susan Dulce cu susan

Susanul il prajesc10 minute in cuptor. Mierea, zaharul si margarina le topesc la foc mic, pana zaharul se dizolva complet, se adauga

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
PIURE GRATINAT