autor:

strumfii bucatari

» » , , Borsuri si Ciorbe, Mancaruri cu carne, Supe de carne

Ciorba cu sira de miel

Autor: strumfii bucatari (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 31 mai 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: strumfii bucatari (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 31 mai 2017

Ingrediente
sira de miel, 2-3 morcovi, 1-2 păstârnac, 1 țelină mică, 2 cepe (sau 3 legături de ceapă verde), 150 gr taietei de casa, 1 rosie, sare, 1 litru de borș, 3 litri apă, piper

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Se taie mărunt zarzavatul (morcovii, păstârnacul, țelina și ceapa). Se pun ceapa și zarzavatul la fiert, în 3 litri de apă rece, cu sira de miel, piperul și o linguriță de sare (să se închege spuma). Se spumuiește.

După o oră de fiert la foc mic, se adauga taieteii si se lasa sa fiarba. Se dă borșul într-un clocot. După alte 20 de minute, se adaugă și borșul (cam o jumătate de litru, normal, 1 litru, dacă va place mai acră) și se mai lasă câteva clocote.

Fiertura are voie să scadă un litru, dar nu mai mult pentru că se îndesește prea tare. Dacă a scazut prea mult, se completează.

Ciorba se serveste cu mamaliguta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu sira de miel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Supa de tacam de curcan cu taitei

Supa de tacam de curcan cu taitei

Puneti la fiert carnea in 4 litri de apa rece cu putina sare. Cand clocoteste luati spuma si adaugati

4 voturi    3 comentarii
50 min
Supe de carne
Supa de taitei

Supa de taitei

La noi in Ardeal supa de taitei, se face limpede, cea de sarbatoare nu se serveste la masa cu zarzavatul

17 voturi    9 comentarii
1h 10 min
Supe de carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

0 voturi

Ingrediente

  • sira de miel
  • 2-3 morcovi
  • 1-2 păstârnac
  • 1 țelină mică
  • 2 cepe (sau 3 legături de ceapă verde)
  • 150 gr taietei de casa
  • 1 rosie
  • sare
  • 1 litru de borș
  • 3 litri apă
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de strumfii bucatari
capsuni cu crema de branza

capsuni cu crema de branza

Spalam capsunii si cu un aparat special facem capacele. Amestecam capacelede la capsuni cu vanilie.

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
gogosele

gogosele

Punem in bolul de la mixer oul cu zahar si amestecam 4-5 minute. Adaugam laptele, cacao ( daca folositi)

1 vot    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu migdale si portocale

Cornulete cu migdale si portocale

Se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat tare care nu se lipeste de mana, apoi se

4 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de carne

Luscos Luscos

Se taie varza pe un platou de lemn. Afumatura se taie bucati potrivite, ciolanul se poate taia si mai marunt cubulete dupa dorinta. Se

44 voturi    14 comentarii
1h 15 min
Supe de carne
Supa din carne de oaie Supa din carne de oaie

Carnea de oaie se fierbe în apă puțin sărată, cca. 25 de minute, se spumează după nevoie. Între timp legumele se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti
Supa din pulpa de curcan cu taitei instant