autor:

strumfii bucatari

» » , , Borsuri si Ciorbe, Mancaruri cu carne, Supe de carne

Ciorba cu sira de miel

Autor: strumfii bucatari (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 31 mai 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: strumfii bucatari (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 31 mai 2017

Ingrediente
sira de miel, 2-3 morcovi, 1-2 păstârnac, 1 țelină mică, 2 cepe (sau 3 legături de ceapă verde), 150 gr taietei de casa, 1 rosie, sare, 1 litru de borș, 3 litri apă, piper

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Se taie mărunt zarzavatul (morcovii, păstârnacul, țelina și ceapa). Se pun ceapa și zarzavatul la fiert, în 3 litri de apă rece, cu sira de miel, piperul și o linguriță de sare (să se închege spuma). Se spumuiește.

După o oră de fiert la foc mic, se adauga taieteii si se lasa sa fiarba. Se dă borșul într-un clocot. După alte 20 de minute, se adaugă și borșul (cam o jumătate de litru, normal, 1 litru, dacă va place mai acră) și se mai lasă câteva clocote.

Fiertura are voie să scadă un litru, dar nu mai mult pentru că se îndesește prea tare. Dacă a scazut prea mult, se completează.

Ciorba se serveste cu mamaliguta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu sira de miel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Supa de ficat cu crutoane

Supa de ficat cu crutoane

Ficatul se spala in mai multe ape, se portioneaza, apoi se pune la fiert in apa cu sare, in care

2 voturi    3 comentarii
30 min
Supe de carne
Supa a ala grec

Supa a ala grec

Spala puiul si indeparteza pielea si grasimea Pune puiul intr-o oala, adauga legumele, dafinul,

4 voturi    6 comentarii
1h 20 min
Supe de carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

0 voturi

Ingrediente

  • sira de miel
  • 2-3 morcovi
  • 1-2 păstârnac
  • 1 țelină mică
  • 2 cepe (sau 3 legături de ceapă verde)
  • 150 gr taietei de casa
  • 1 rosie
  • sare
  • 1 litru de borș
  • 3 litri apă
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de strumfii bucatari
capsuni cu crema de branza

capsuni cu crema de branza

Spalam capsunii si cu un aparat special facem capacele. Amestecam capacelede la capsuni cu vanilie.

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
gogosele

gogosele

Punem in bolul de la mixer oul cu zahar si amestecam 4-5 minute. Adaugam laptele, cacao ( daca folositi)

1 vot    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu migdale si portocale

Cornulete cu migdale si portocale

Se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat tare care nu se lipeste de mana, apoi se

4 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de carne

Ciorba radauteana cu muschi de porc Ciorba radauteana cu muschi de porc

Carnea se spală bine, se taie bucăţele şi se pune la fiert într-o oală cu apă rece şi o linguriţă de sare se lasa sa

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Ciorba ardeleneasca de perisoare Ciorba ardeleneasca de perisoare

Va spuneam eu ca in bucataria mea se intalnesc 3 stiluri , 3 regiuni: Oltenia, Cluj si Bistrita. Si de fiecare data rezulta retete

0 voturi    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de pastai cu cartofi