autor:

strumfii bucatari

» » , , Borsuri si Ciorbe, Mancaruri cu carne, Supe de carne

Ciorba cu sira de miel

Autor: strumfii bucatari (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 31 mai 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: strumfii bucatari (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 31 mai 2017

Ingrediente
sira de miel, 2-3 morcovi, 1-2 păstârnac, 1 țelină mică, 2 cepe (sau 3 legături de ceapă verde), 150 gr taietei de casa, 1 rosie, sare, 1 litru de borș, 3 litri apă, piper

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Se taie mărunt zarzavatul (morcovii, păstârnacul, țelina și ceapa). Se pun ceapa și zarzavatul la fiert, în 3 litri de apă rece, cu sira de miel, piperul și o linguriță de sare (să se închege spuma). Se spumuiește.

După o oră de fiert la foc mic, se adauga taieteii si se lasa sa fiarba. Se dă borșul într-un clocot. După alte 20 de minute, se adaugă și borșul (cam o jumătate de litru, normal, 1 litru, dacă va place mai acră) și se mai lasă câteva clocote.

Fiertura are voie să scadă un litru, dar nu mai mult pentru că se îndesește prea tare. Dacă a scazut prea mult, se completează.

Ciorba se serveste cu mamaliguta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu sira de miel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Ciorba de pui cu tarhon

Ciorba de pui cu tarhon

Curatam si spalam toate legumele in afara de mazare. Le taiem felii subtiri si le punem  la

4 voturi    3 comentarii
1h 20 min
Supe de carne
Supă de rață în stil asiatic la Crock-Pot

Supă de rață în stil asiatic la Crock-Pot

Am așezat carnea pe fundul vasului ceramic al aparatului Crock Pot, am tăiat ardeiul, ciupercile

0 voturi    0 comentarii
4h
Supe de carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

0 voturi

Ingrediente

  • sira de miel
  • 2-3 morcovi
  • 1-2 păstârnac
  • 1 țelină mică
  • 2 cepe (sau 3 legături de ceapă verde)
  • 150 gr taietei de casa
  • 1 rosie
  • sare
  • 1 litru de borș
  • 3 litri apă
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de strumfii bucatari
capsuni cu crema de branza

capsuni cu crema de branza

Spalam capsunii si cu un aparat special facem capacele. Amestecam capacelede la capsuni cu vanilie.

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
gogosele

gogosele

Punem in bolul de la mixer oul cu zahar si amestecam 4-5 minute. Adaugam laptele, cacao ( daca folositi)

1 vot    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu migdale si portocale

Cornulete cu migdale si portocale

Se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat tare care nu se lipeste de mana, apoi se

3 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de carne

Ciorba de ied Ciorba de ied

Carnea spalata se pune in oala pe foc, se fierbe 10 min, apoi se arunca apa, carnea se spala, se pune din nou la fiert, iar cand incepe

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Retete de Pasti
Bors de miel Bors de miel

Punem intr-o oala carnea de miel spalata bine si portionata (capul l-am pus intreg) cu apa cat sa o acopere si o lingura de otet. Dupa

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Retete de Pasti
Ciorba de iepure