autor:

zana b.

» » , , Borsuri si Ciorbe, Retete de post, Retete vegetariene

Ciorba de cartofi cu urzici

Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 martie 2009

Ingrediente
1 ceapa, 1 morcov mare, 4-5 cartofi medii, 2 gramajoare de urzici, 2-3 linguri de orez, bors, 50g ulei, sare, 1 lingura pasta de tomate

Dificultate: Redusa Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

Se curata ceapa, morcovul, se taie marunt si se pune la fiert intr-o oala cu 1l de apa. Apoi se curata cartofii, se taie cuburi si se adauga in oala ce fierbe. Urzicile curatate si spalate bine se adauga la restul legumelor. Se fierbe pana ce legumele se inmoaie. Apoi adaugam si orezul si odata cu el si borsul care a fost fiert inainte. Cand e gata si orezul adaugam sare, pasta de tomate, ulei, dam inca un clocot si gata. La final adaugam nitel leustean/patrunjel/loboda proaspata(ce avem ). Va urez pofta bunnnna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi cu urzici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Pastai verzi cu cartofi

Pastai verzi cu cartofi

Se spălă bine pastaile și le tăiem capetele. Cartofii se curata de coaja și se taie în cuburi

3 voturi    4 comentarii
50 min
Retete vegetariene
Cartofi copti de doua ori (cartofi umpluti cu varza)

Cartofi copti de doua ori (cartofi umpluti cu varza)

Cartofii ii spalam foarte bine si intregi ii punem intr-o tava de copt. Ii dam la cuptor si

1 vot    0 comentarii
1h
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Tudor Tudorache , 07 martie 2015

    se maninca neaparat si cu ardei iute.hmmmmm super buna

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 iulie 2010

    Foarte buna !

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

    O ciorba tare gustoasa!

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Macrisul bogat in vit. C este f. recomandat in salate consumate in stare proaspata,sau in orice alte preparate ca inlocuitor al spanacului.de ex.

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Primavara este recomandat sa mancam zilnic supe de verdeturi ,preparate din ierburi condimentare si aromate ca:macris,untisor,spanac,frunze de papadie,urzici.

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 21 iunie 2009

      Leusteanul in germana se numeste Liebstockel,iar in olandeza se cheama "puterea barbatului"(manskracht),asa ca o curiozitate.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • 1 ceapa
  • 1 morcov mare
  • 4-5 cartofi medii
  • 2 gramajoare de urzici
  • 2-3 linguri de orez
  • bors
  • 50g ulei
  • sare
  • 1 lingura pasta de tomate

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

Foarte buna !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Cum se face coliva Cum se face coliva

Cum se face coliva Arpacasul se spala in 9 ape, apoi se da la fiert cu cele 3 cani de apa si cu sarea. Se fierbe amestecand foarte

25 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor Se pun doua oale cu apa la fiert. Intre timp, intr-un vas se amesteca branza de vaci cu grisul,

11 voturi    7 comentarii
45 min
Aluaturi si Foietaje
Budinca din zmeura cu afine si seminte de chia