Ciorba de curcan

Se taie pieptul de curcan in bucati potrivit de mari.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Ciorba de curcan

Ingrediente

  • 1 piept de curcan de tara
  • 1 kg cartofi noi
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1/4 bucata radacina de telina
  • 2 fire ceapa verde
  • 500 gr smantana cu grad scazut de grasime
  • 5 oua
  • bors acru dupa gust
  • sare dupa gust
  • 1 legatura de leustean
  • 1 capatana de usturoi

Mod de preparare

Se taie pieptul de curcan in bucati potrivit de mari si se pune la fiert cu apa, sare si capatana de usturoi.

Cand carnea este aproape fiarta, se scoate, se strecoara supa, se taie carnea in cubulete si se pune iarasi la fiert, in supa rezultata. Se adauga peste supa, ceapa verde toacata marunt, morcovul felii, cat de mari va place, radacina de patrunjel si telina taiate marunt, ardeiul gras tocat, cartofii taiati cuburi si se fierb la foc potrivit.

Cand toate sunt fierte, se adauga bors acru, sare dupa gust si se lasa sa clocoteasca cateva minute, nu mai mult de cinci minute si se opreste focul.

Intr-un vas, se pun ouale si se mixeaza, se adauga smantana si se continua mixarea. Se ia cu polonicul ciorba din oala si se pune peste smantana, amestecand usor sa nu se branzeasca smantana si apoi se toarna in oala cu ciorba, amestecandu-se usor.

La final, se adauga leustean tocat marunt. Sa aveti pofta, dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Dulciuri diverse

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa

Bucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata. Reteta simpla si delicioasa

Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata. Reteta simpla si delicioasa

Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata, o reteta simpla si delicioasa, perfecta pentru gustari sau aperitive....

Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata. Reteta simpla si delicioasa
Supa de toamna cu linte si oua de prepelita

Supa de toamna cu linte si oua de prepelita

Se spala lintea, se scurge si se acopera cu apa fiarta, intr-un castron pe care il acoperim cateva minute.

Supa de toamna cu linte si oua de prepelita
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise