Reteta postata pe: 07 martie 2010
Ingrediente
3-4 dovlecei tineri (600 g), 2 cepe, 1 morcov, 1 pastarnac, 50 g telina, 1 cartof, 300 ml bulion/2 linguri ketchup, 1,2 l zeama de varza, 1 legatura patrunjel + leustean (uscat), 4 linguri ulei, sare, piper, optional 1 lingurita zahar
Dificultate: Redusa | Timp: 40 min
Mod de preparare
Curatati legumele, spalati-le, tocati ceapa marunt, morcovul feliute subtiri, telina si pastarnacul cubulete, taiati cartoful in bucati mai mari si puneti totul la calit intr-o oala, la foc mic, in ulei. Taiati dovleceii in patru pe lungime, apoi feliati fasiile de dovlecel si adaugati-le peste celelalte legume. Lasati sa se caleasca la foc mic cateva minute, adaugati ketchup/bulion, 1,5 l apa clocotita si lasati sa fiarba la foc mic inca 20 minute. Puneti in ciorba zaharul si putina verdeata tocata. Separat puneti la fiert zeama de varza. Cand clocoteste adaugati-o peste ciorba de dovlecei. Lasati sa mai dea cateva clocote.
Dregeti gustul de sare si piper, garnisiti cu cateva frunze de leustean. Zeama de varza pe care am folosit-o este roz pentru ca am adaugat in butoiul cu varza cateva sferturi de sfecla rosie.
Pofta buna.
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 08 martie 2010
Ador ciorbitele acrisoare, si cu ajutorul sfeclei arata absolut apetisant! Am sa fac si eu ca am varza murata de mine.Felicitari!*****
joly-gina (Chef de cuisine) , 07 martie 2010
cea mai gustoasa felicitari