Curatati legumele, spalati-le, tocati ceapa marunt, morcovul feliute subtiri, telina si pastarnacul cubulete, taiati cartoful in bucati mai mari si puneti totul la calit intr-o oala, la foc mic, in ulei. Taiati dovleceii in patru pe lungime, apoi feliati fasiile de dovlecel si adaugati-le peste celelalte legume. Lasati sa se caleasca la foc mic cateva minute, adaugati ketchup/bulion, 1,5 l apa clocotita si lasati sa fiarba la foc mic inca 20 minute. Puneti in ciorba zaharul si putina verdeata tocata. Separat puneti la fiert zeama de varza. Cand clocoteste adaugati-o peste ciorba de dovlecei. Lasati sa mai dea cateva clocote.
Dregeti gustul de sare si piper, garnisiti cu cateva frunze de leustean. Zeama de varza pe care am folosit-o este roz pentru ca am adaugat in butoiul cu varza cateva sferturi de sfecla rosie.
Pofta buna.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii