autor:

Doina  Varga

» » , Borsuri si Ciorbe, Retete vegetariene

Ciorba de dovlecei cu zeama de varza (de post)

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 martie 2010

Ingrediente
3-4 dovlecei tineri (600 g), 2 cepe, 1 morcov, 1 pastarnac, 50 g telina, 1 cartof, 300 ml bulion/2 linguri ketchup, 1,2 l zeama de varza, 1 legatura patrunjel + leustean (uscat), 4 linguri ulei, sare, piper, optional 1 lingurita zahar

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

9 voturi

Mod de preparare

Curatati legumele, spalati-le, tocati ceapa marunt, morcovul feliute subtiri, telina si pastarnacul cubulete, taiati cartoful in bucati mai mari si puneti totul la calit intr-o oala, la foc mic, in ulei. Taiati dovleceii in patru pe lungime, apoi feliati fasiile de dovlecel si adaugati-le peste celelalte legume. Lasati sa se caleasca la foc mic cateva minute, adaugati ketchup/bulion, 1,5 l apa clocotita si lasati sa fiarba la foc mic inca 20 minute. Puneti in ciorba zaharul si putina verdeata tocata. Separat puneti la fiert zeama de varza. Cand clocoteste adaugati-o peste ciorba de dovlecei. Lasati sa mai dea cateva clocote.
Dregeti gustul de sare si piper, garnisiti cu cateva frunze de leustean. Zeama de varza pe care am folosit-o este roz pentru ca am adaugat in butoiul cu varza cateva sferturi de sfecla rosie.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de dovlecei cu zeama de varza (de post)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Chiftelute din soia si ciuperci (de post)

Chiftelute din soia si ciuperci (de post)

Puneti soia la inmuiat in 0,5 l apa clocotita cu putina sare si condimente, pentru ~15 minute. Intre

28 voturi    6 comentarii
1h
Retete vegetariene
Legume sote la tigaie

Legume sote la tigaie

Pentru inceput, daca adaugati la final semintele de susan, este bine sa le prajiti putin inainte,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Proca Constanta , 24 noiembrie 2013

    O ciorba deosebita

  • Fara foto

    Maria Draghiea , 16 august 2013

    este excelenta!

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 08 martie 2010

      Ador ciorbitele acrisoare, si cu ajutorul sfeclei arata absolut apetisant! Am sa fac si eu ca am varza murata de mine.Felicitari!*****

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 07 martie 2010

      cea mai gustoasa felicitari

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

9 voturi

Ingrediente

  • 3-4 dovlecei tineri (600 g)
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 50 g telina
  • 1 cartof
  • 300 ml bulion/2 linguri ketchup
  • 1,2 l zeama de varza
  • 1 legatura patrunjel + leustean (uscat)
  • 4 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • optional 1 lingurita zahar

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

125 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Doina Varga (Chef de cuisine)

Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

Adauga reteta
Retete

din Retete vegetariene

Fasole galbena cu legume Fasole galbena cu legume

In vasul cu ulei si 2 cesti cu apa se pun ceapa taiata marunt, morcovul rondele si dovlecelul cubulete; dupa ce s-au inmuiat putin,

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii de post de la bloggeri
Ciorba de vara cu dovlecel Ciorba de vara cu dovlecel

Se curata morcovul si se da pe razatoarea cu gauri mari. Ceapa se curata si se cresteaza in doua. Telina se curata si se spala. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Champinion cu unt si smantana