autor:

burdulea maria elena

» » Retete de post

Ciorba de fasole boabe de post

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 31 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 31 martie 2011

Ingrediente
300 g fasole boabe alba, 3-4 morcovi, 1 telina mica, 1 ceapa, 1 ardei gras, 1 legatura patrunjel verde, 1 lingura tarhon, 1 crenguta leustean, 3 catei de usturoi, 250 ml bulion, otet, sare, 2 linguri de faina alba, 100 ml ulei.

Dificultate: Medie Timp: 2h

16 voturi

Mod de preparare

Fasolea curatata de impuritati se spala, se pune la fiert intrun litru de apa. Cand fierbe, aruncam prima apa galbena, o spalam cu apa rece si o punem iar la fiert in 3 litri de apa rece. Dupa aprox 1 ora, adaugam ceapa taiata marunt, marcovii, telina si ardeiul curatate, spalate si taiate cubulete, sau cum doriti. Cand zarzavatul este fiert, separat intro tigaie, puneti uleiul la incins, apoi adaugati faina, pregatiti un rantas auriu, la foc mic, apoi stingeti cu bulion, amestecati bine sa nu se formeze cocoloase si adaugati in oala cu ciorba, potriviti de sare, adaugati otet dupa gust, lasati sa clocoteasca 1-2 minute. Stingeti focul, adaugati usturoiul zbrobit cu presa de usturoi, apoi presarati patrunjel, leustean si tarhon, taiate marunt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole boabe de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Ciorba de fasole boabe - de post

Ciorba de fasole boabe - de post

In prima faza daca va hotarati sa pregatiti acest fel e bine ca inainte cu o zi fasolea sa fie pusa

0 voturi    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Crumble cu varza

Crumble cu varza

1. Spalam legumele, le uscam cu un servet de hartie. 2. Preincalzim cuptorul la 190°C. 3. Tocam

2 voturi    0 comentarii
40 min
Retete de post

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 04 aprilie 2011

    Cu leustean si tarhon yumi,yumi...ce buna e ! *****

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 aprilie 2011

    Da cum sa nu, Sidy!

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2011

    Eu aduc ceapa rosie..... Primesc si eu o portie din bunatatea asta ?

Dificultate

Medie

Timp

2h

16 voturi

Ingrediente

  • 300 g fasole boabe alba
  • 3-4 morcovi
  • 1 telina mica
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 lingura tarhon
  • 1 crenguta leustean
  • 3 catei de usturoi
  • 250 ml bulion
  • otet
  • sare
  • 2 linguri de faina alba
  • 100 ml ulei.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    10 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

11 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Lia Maria (Chef de cuisine)

Cu leustean si tarhon yumi,yumi...ce buna e ! *****

Adauga reteta
Retete

din Retete de post

Chec cu ananas nectarine si ciocolata Chec cu ananas nectarine si ciocolata

Amestecă făina cu nuca de cocos, zahărul, zahărul vanilat, praful de copt și sarea într-un castron mai larg. Fă o gropiță

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Iahnie de naut Iahnie de naut

Punem năutul la înmuiat 12 ore. Schimbam apa și fierbem năutul 1 ½ ore, împreună cu foile de dafin și usturoiul. După

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tocanita de ciuperci