autor:

costy1969

» » , Borsuri si Ciorbe, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

CIORBA DE IARNA

Autor: costy1969 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: costy1969 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 august 2009

Ingrediente
1.100 grame mazare, 2.1 varza mica, 3.2 cartofi, 4.1 morcov, 5.1 dovlecel, 6.1 fir de praz, 7.2-3 frunze de telina, 8.2 rosii, 9.150 grame piept afumat, 10.150 grame macaroane groase, 11.1 ceapa, 12.2 catei de usturoi, 13.sare,piper,cimbru,dafin, 14.100 ml ulei masline.

Dificultate: Medie Timp: 55 min

2 voturi

Mod de preparare

Se curata ceapa,se taie marunt si se caleste in ulei incins;

Peste ceapa se adauga pieptul afumat,taiat bucatele,mai apoi mazarea si rosiile curatate de pielita si seminte si taiate cubulete;

Se lasa sa fiarba impreuna 3-4 minute,dupa care se adauga varza taiata fideluta,cartofii si morcovul cubulete,prazul si telina rondele,frunza de dafin si cimbru;

Se asezoneaza,se adauga 2-3 litri de apa(in functie de consistenta),si se lasa sa fiarba impreuna,la foc mic, 10-15 minute;

Se adauga dovlecelul taiat felii subtiri si macaroanele si se mai lasa sa fiarba 10 minute.



SFAT:ciorba se serveste fierbinte,iar inainte de servire se pune,in castron parmezan ras fin sau taiat lamele fine,dupa care se pune ciorba,deasupra se pun crutoane si se presara cu patrunjel verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "CIORBA DE IARNA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
rosii umplute cu vinete

rosii umplute cu vinete

Umplutura: se curata ceapa si se taie marunt,se caleste in ulei pina incepe sa luceasca,peste care

19 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Musaca de cartofi

Musaca de cartofi

Se curata cartofii si se pun la fiert intr-o cratita. Cand s-au fiert se scurge 70 % din apa si

5 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 august 2010

    O bunatate !

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 20 septembrie 2009

    Vezi,iar am gasit o ciorba?e oare ciorba?ca doar nici aici nu ai acrtit-o?Si de care varza se pune?dulce sau acra?

Dificultate

Medie

Timp

55 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1.100 grame mazare
  • 2.1 varza mica
  • 3.2 cartofi
  • 4.1 morcov
  • 5.1 dovlecel
  • 6.1 fir de praz
  • 7.2-3 frunze de telina
  • 8.2 rosii
  • 9.150 grame piept afumat
  • 10.150 grame macaroane groase
  • 11.1 ceapa
  • 12.2 catei de usturoi
  • 13.sare,piper,cimbru,dafin
  • 14.100 ml ulei masline.

Raporteaza reteta

Retete
de costy1969
CARTOFI NOI CU DOVLECEI

CARTOFI NOI CU DOVLECEI

Cartofii se spala bine si se pun la fiert in coaja,in apa cu sare; Dovleceii se spala,se curata

1 vot    1 comentariu
55 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
OMLETA CU CARTOFI SI COSTITA

OMLETA CU CARTOFI SI COSTITA

Cartofii se spala bine,se pun la fiert in coaja,in apa cu sare; Dupa ce au fiert,se lasa la racit,se

10 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
SUPA CREMA DE DOVLECEI CU CRUTOANE

SUPA CREMA DE DOVLECEI CU CRUTOANE

Ceapa se curata si se taie marunt; Dovleceii se spala,se curata de coaja,se taie cuburi sau felii

16 voturi    4 comentarii
50 min
Supe de legume

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ficatei de pui cu mazare Ficatei de pui cu mazare

Se spala ficateii si se taie in cuburi. Se incinge uleiul intr-o cratita mica. Se soteaza ficateii in uleiul incins, iar dupa ce se

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne
Chiftele din dovlecel si ton Chiftele din dovlecel si ton

Curatam dovleceii de coaja, taiem pe jumatate si punem la fiert cu putina sare ( 25 minute). Ii scoatem intr-o strecuratoare unde cu

23 voturi    18 comentarii
1h
Aperitive
Ficat cu spanac si bureti de pom pane