CIORBA DE IARNA

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1.100 grame mazare;
  • 2.1 varza mica;
  • 3.2 cartofi;
  • 4.1 morcov;
  • 5.1 dovlecel;
  • 6.1 fir de praz;
  • 7.2-3 frunze de telina;
  • 8.2 rosii;
  • 9.150 grame piept afumat;
  • 10.150 grame macaroane groase;
  • 11.1 ceapa;
  • 12.2 catei de usturoi;
  • 13.sare,piper,cimbru,dafin;
  • 14.100 ml ulei masline.

Mod de preparare

Se curata ceapa,se taie marunt si se caleste in ulei incins;

Peste ceapa se adauga pieptul afumat,taiat bucatele,mai apoi mazarea si rosiile curatate de pielita si seminte si taiate cubulete;

Se lasa sa fiarba impreuna 3-4 minute,dupa care se adauga varza taiata fideluta,cartofii si morcovul cubulete,prazul si telina rondele,frunza de dafin si cimbru;

Se asezoneaza,se adauga 2-3 litri de apa(in functie de consistenta),si se lasa sa fiarba impreuna,la foc mic, 10-15 minute;

Se adauga dovlecelul taiat felii subtiri si macaroanele si se mai lasa sa fiarba 10 minute.

SFAT:ciorba se serveste fierbinte,iar inainte de servire se pune,in castron parmezan ras fin sau taiat lamele fine,dupa care se pune ciorba,deasupra se pun crutoane si se presara cu patrunjel verde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise