Ingrediente
1.100 grame mazare, 2.1 varza mica, 3.2 cartofi, 4.1 morcov, 5.1 dovlecel, 6.1 fir de praz, 7.2-3 frunze de telina, 8.2 rosii, 9.150 grame piept afumat, 10.150 grame macaroane groase, 11.1 ceapa, 12.2 catei de usturoi, 13.sare,piper,cimbru,dafin, 14.100 ml ulei masline.
Dificultate: Medie | Timp: 55 min
2 voturi
Mod de preparare
Peste ceapa se adauga pieptul afumat,taiat bucatele,mai apoi mazarea si rosiile curatate de pielita si seminte si taiate cubulete;
Se lasa sa fiarba impreuna 3-4 minute,dupa care se adauga varza taiata fideluta,cartofii si morcovul cubulete,prazul si telina rondele,frunza de dafin si cimbru;
Se asezoneaza,se adauga 2-3 litri de apa(in functie de consistenta),si se lasa sa fiarba impreuna,la foc mic, 10-15 minute;
Se adauga dovlecelul taiat felii subtiri si macaroanele si se mai lasa sa fiarba 10 minute.
SFAT:ciorba se serveste fierbinte,iar inainte de servire se pune,in castron parmezan ras fin sau taiat lamele fine,dupa care se pune ciorba,deasupra se pun crutoane si se presara cu patrunjel verde.
constanta proca (Chef de cuisine) , 09 august 2010
O bunatate !