Ciorba de legume

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Ciorba de legume

Ingrediente

  • -1 sfecla rosie,potrivit de mare,
  • -1 dovlecel,la fel de mare,
  • -1ceapa,
  • -2 morcovi,
  • -1 radacina pastarnac,
  • -1 kg.cartofi noi,
  • -sare dupa gust,
  • -400 ml.bors acru,
  • -400 ml.smantana,
  • -3 catei de usturoi,
  • -1 legatura leustean verde,
  • -2 linguri ulei.

Mod de preparare

-Se curata ceapa,se taoca si se pune la undit cu putin ulei,cand ceapa devine translucida,se adauga,toate legumele tocate marunt si se lasa sa se patrunda si sa se intrepatrunda gusturile si culorile sa devina un adevarat curcubeu culinar,apoi se toarna totul intr-o oala cu apa in care se pun si cartofii curatati si taiati cuburi.Se fierbe totul la foc potrivit si cand sunt fierte se potriveste de sare si se adauga bors,dupa gust si preferinta,se mai trag cateva clocote,sa fie doua trei la numar si apoi se opreste focul.Din usturoi se face un mujdei ce se amesteca cu smantana,se ia apoi cu polonicul ciorba din oala,se pune peste smantana,amestecand usor si se toarna compozitia peste ciorba,Se amesteca cu o paleta,se presoara leustean verde si se serveste cu mare pofta.Sa aveti pofta dragilor!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor