Lintea se pune de seara intr-un vas cu apa si cu sare si se lasa la umflat peste noapte.
A doua zi, lintea se pune la fiert vreo 15-20 de min. Intre timp se toaca ceapa marunt, iar morcovii se taie rondele si se pun la distuit cu ulei, putina sare si apa si boiaua.
Dupa ce s-au inmuiat, se arunca apa de la lintea fiarta, iar lintea se pune peste morcovi si ceapa. Se adauga apa si se lasa la fiert din nou. Cand incepe sa fiarba se pune cana de bulion, usturoiul ras si vegeta. Se mai lasa la fiert inca 10 min dupa care se adauga borsul si patrunjelul si se ia de pe foc.
Simpla si gustoasa, ciorba de linte este o mancare excelenta!
Pofta Buna! :)

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii