Ciorbă de miel reţetă

Ciorbă de miel reţetă

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa
Ciorbă de miel reţetă

Ingrediente

  • -3 kg.carne de miel cu tot cu os,
  • -2 capatani de usturoi,
  • -4-5 foi de dafin,
  • -sare dupa gust,
  • -bors acru,dupa gust,
  • -5 oua,
  • -500 gr.smantana grasa,
  • -2 cepe mari,
  • -1 morcov,
  • -1 kg.cartofi,
  • -1 radacina de pastranac,
  • -1 radacina de patrunjel,
  • -1/4 radacina telina,
  • -1 legatura leustean verde.

Mod de preparare

-Se foloseste carne de miel,de preferabil cu mult os,pentru a da gust bun la ciorba!

-Se pune carnea la fiert cu apa,sare,foi de dafin,cepele,o capatana de usturoi si se lasa sa fiarba pana ce se desprinde carnea de pe os,apoi se opreste focul si se scoate carnea din zeama.

-Cand carnea s-a racit,se inlatura oasele si se taie carnea in bucati micute.

-Se strecoara zeama si in zeama se pun toate radacinoasele,(morcov,patrunjel,telina,pastarnac),tocate marunt,cartofii taiati cubulete si se fierb,cand sunt gata fierte se adauga carnea si borsul acru,dupa gust si se lasa sa traga cateva clocote,apoi se opreste focul.

-Se curata o capatana de usturoi si se face mujdei,se adauga smantana,ouale si se mixeaza bine.

-Dupa circa cinci minute dupa ce se opreste focul,se adauga compozitia de smantana peste ciorba,se adauga leusteanul tocat marunt si se amesteca usor.Sa aveti pofta dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise