Ciorbă de miel reţetă

Ciorbă de miel reţetă

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa
Ciorbă de miel reţetă

Ingrediente

  • -3 kg.carne de miel cu tot cu os,
  • -2 capatani de usturoi,
  • -4-5 foi de dafin,
  • -sare dupa gust,
  • -bors acru,dupa gust,
  • -5 oua,
  • -500 gr.smantana grasa,
  • -2 cepe mari,
  • -1 morcov,
  • -1 kg.cartofi,
  • -1 radacina de pastranac,
  • -1 radacina de patrunjel,
  • -1/4 radacina telina,
  • -1 legatura leustean verde.

Mod de preparare

-Se foloseste carne de miel,de preferabil cu mult os,pentru a da gust bun la ciorba!

-Se pune carnea la fiert cu apa,sare,foi de dafin,cepele,o capatana de usturoi si se lasa sa fiarba pana ce se desprinde carnea de pe os,apoi se opreste focul si se scoate carnea din zeama.

-Cand carnea s-a racit,se inlatura oasele si se taie carnea in bucati micute.

-Se strecoara zeama si in zeama se pun toate radacinoasele,(morcov,patrunjel,telina,pastarnac),tocate marunt,cartofii taiati cubulete si se fierb,cand sunt gata fierte se adauga carnea si borsul acru,dupa gust si se lasa sa traga cateva clocote,apoi se opreste focul.

-Se curata o capatana de usturoi si se face mujdei,se adauga smantana,ouale si se mixeaza bine.

-Dupa circa cinci minute dupa ce se opreste focul,se adauga compozitia de smantana peste ciorba,se adauga leusteanul tocat marunt si se amesteca usor.Sa aveti pofta dragilor!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi