autor:

Brindusa_Aluculesei

» » , , Retete de Pasti, Borsuri si Ciorbe, Mancaruri cu carne

Ciorba de miel

Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 mai 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 mai 2016

Ingrediente
-3 kg.carne de miel cu tot cu os,, -2 capatani de usturoi,, -4-5 foi de dafin,, -sare dupa gust,, -bors acru,dupa gust,, -5 oua,, -500 gr.smantana grasa,, -2 cepe mari,, -1 morcov,, -1 kg.cartofi,, -1 radacina de pastranac,, -1 radacina de patrunjel,, -1/4 radacina telina,, -1 legatura leustean verde.

Dificultate: Redusa Timp: 3h

1 vot

Mod de preparare

-Se foloseste carne de miel,de preferabil cu mult os,pentru a da gust bun la ciorba!
-Se pune carnea la fiert cu apa,sare,foi de dafin,cepele,o capatana de usturoi si se lasa sa fiarba pana ce se desprinde carnea de pe os,apoi se opreste focul si se scoate carnea din zeama.
-Cand carnea s-a racit,se inlatura oasele si se taie carnea in bucati micute.
-Se strecoara zeama si in zeama se pun toate radacinoasele,(morcov,patrunjel,telina,pastarnac),tocate marunt,cartofii taiati cubulete si se fierb,cand sunt gata fierte se adauga carnea si borsul acru,dupa gust si se lasa sa traga cateva clocote,apoi se opreste focul.
-Se curata o capatana de usturoi si se face mujdei,se adauga smantana,ouale si se mixeaza bine.
-Dupa circa cinci minute dupa ce se opreste focul,se adauga compozitia de smantana peste ciorba,se adauga leusteanul tocat marunt si se amesteca usor.Sa aveti pofta dragilor!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de miel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Ciorba de miel bihoreana

Ciorba de miel bihoreana

Se pune la fiert carnea de miel in apa cu sare.Cain fierbe se ia spuma formata... Zarzavatul se

31 voturi    6 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de miel

Ciorba de miel

Carnea portionata,spalata,intestinele spalate si taiate lungi de 3-4cm,se pun in oala cu apa pe foc,se

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

3h

1 vot

Ingrediente

  • -3 kg.carne de miel cu tot cu os,
  • -2 capatani de usturoi,
  • -4-5 foi de dafin,
  • -sare dupa gust,
  • -bors acru,dupa gust,
  • -5 oua,
  • -500 gr.smantana grasa,
  • -2 cepe mari,
  • -1 morcov,
  • -1 kg.cartofi,
  • -1 radacina de pastranac,
  • -1 radacina de patrunjel,
  • -1/4 radacina telina,
  • -1 legatura leustean verde.

Raporteaza reteta

Retete
de Brindusa_Aluculesei
Cozonaci cu nuca si rahat

Cozonaci cu nuca si rahat

Punem faina intr-un vas si peste faina adaugam cele 4 galbenusuri. Separat, intr-o oala, punem laptele

175 voturi    38 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Peste umplut cu legume

Peste umplut cu legume

Se curata pestele, se spala si se lasa la scurs de apa.Sseparat facem o compozitie din buretii fierti

66 voturi    27 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Se cerne faina intr-un vas si peste ea se adauga drojdia topita cu sarea, zaharul si iaurtul, se

4 voturi    2 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Costite de ied Costite de ied

Se spala bine costitele de ied. Le lasam sa se scurga. Punem sare, piper, oregano, coniac mustar si usturoi tocat in bol si amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Retete de Pasti
Cozonac moldovenesc cu crema de nuca si ciocolata Cozonac moldovenesc cu crema de nuca si ciocolata

Acesta reteta o facem de ani de zile, dupa cum vedeti, nu are prea multe oua si nici zahar. Secretul in a obtine un cozonac pufos si

2 voturi    0 comentarii
3h 45 min
Retete de Pasti
Rulada de spanac umpluta cu crema de branza