Se portioneaza carnea si se pune la fiert cu apa cat cuprinde.
Se portioneaza carnea si se pune la fiert cu apa cat cuprinde, se lasa sa fiarba doua trei clocote, apoi cu o lingura, se ia spuma de deasupra si se arunca. Se pun radacinoasele tocate marunt, ceapa tocata,mixul de gogosari, o lingura de sare rasa, cartofii curatati si taiati cubulete si se fierbe la foc potrivit pana cand sunt fierte toate. Carnea de miel fierbe foarte repede daca mielul este asa cam de vreo 10 kg. Este bine sa se fiarba si cartofii sa se sfarame un pic sa dea consistenta ciorbei. Se adauga bors, sare daca mai trebuie, se lasa sa clocoteasca pret de vreo cinci minute, apoi se opreste focul.
Intr-un vas se mixeaza ouale, se adauga smantana si usturoiul facut mujdei, se omogenizeaza, se ia cu polonicul ciorba din oala si se adauga putin cate putin peste compozitie, amestecand mereu sa nu se taie smantana, apoi se toarna in oala si se amesteca usor, se presara patrunjel verde tocat si se serveste alaturi de ardei iuti.
Sa aveti pofta, dragilor!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii