autor:

Anca Rm

» » , , Borsuri si Ciorbe, Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciorbă de miel reţetă ardelenească

Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 octombrie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 octombrie 2017

Ingrediente
500 gr carne de miel cu os, 2 morcovi mai mici sau 1 mare, 1 radacina patrunjel, 1 felie de telina (cam 1 cm grosime), 1 ceapa, 1 rosie tocata, 1/2 ardei rosu, 75 gr orez, 2 linguri ulei, sare, piper, frunze de leustean

Dificultate: Medie Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Intr-o oala de 3 litri, am pus apa rece si carnea. Am pus-o la fiert cu putina sare si am spumit-o de mai multe ori.



Am oprit focul si am strecurat supa.

Cand am putut sa lucrez cu carnea, am ales-o de oase ca sa imi ramana in ciorba doar carne.

Am taiat bucatile mai mari de carne in unele mai mici (cat o imbucatura).

Lasam deoparte.



Legumele le spalam si curatam bine. Le razuim pe razatoarea mica (exceptie rosia, ardeiul rosu si ceapa).

Intr-o oala am pus ulei si am calit ceapa taiata marunt si morcovi, patrunjelul si telina razuite. Le-am calit cam 5 minute ca sa isi lase dulceata.



Am adaugat supa in care am fiert carnea peste legume si carnea.

Cand incepe sa fiarba, am adaugat ardeiul rosu tocat marunt si rosia decojita si taiata in cubulete.

Orezul l-am spalat si l-am adaugat si pe el in oala.

Carnea de miel nu mai trebuie sa fiarba mult, doar atat cat sa mai ia din arome.

Asezonam cu sare si piper si cand este fiert orezul oprim focul. Presaram deasupra frunzele de leustean tocat sau nu (mie imi place sa le las intregi).



Se serveste calda acrita cu lamaie sau cu adaos de smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de miel reţetă ardelenească" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofiori mici in sos de branza

Cartofiori mici in sos de branza

Cartofii se fierb in apa cu sare cateva minute - cei congelati trebuie numai clatiti in apa fierbinte. Se

8 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu legumele toamnei

Tarta cu legumele toamnei

Pregatim o tava cu dimensiunea de 30/40 cm. sau doua mai mici de 15/20 cm. Pentru inceput pregatim

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 500 gr carne de miel cu os
  • 2 morcovi mai mici sau 1 mare
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 felie de telina (cam 1 cm grosime)
  • 1 ceapa
  • 1 rosie tocata
  • 1/2 ardei rosu
  • 75 gr orez
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • frunze de leustean

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Rm
Flan de portocale

Flan de portocale

Se spala foarte bine portocalele cu o perie si apa calduta, una dintre ele se curata de coaja, iar

50 voturi    16 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chocolate cake by Julia Child

Chocolate cake by Julia Child

Tapetam cu unt si faina o forma de tort cu diametrul de 20 de centimetri. Ciocolata o topim

2 voturi    2 comentarii
40 min
Torturi
Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Blat: Pregatim o tava mica (25x20 cm), o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pilaf de orez cu ciuperci Pilaf de orez cu ciuperci

Ceapa o tai marunt si o pui la calit in ulei. Dupa ce s-a calit ceapa, se adauga morcovul dat pe razatoarea marunt, ardeiul rosu taiat

24 voturi    4 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ghiveci cu legume si orez Ghiveci cu legume si orez

Taiem dovlecelul cartoful si vanata cubulete, ardeii patratele, ciupercile felii, morcovii rondele iar ceapa julienne. Intr-o oala mare

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu dovlecel si branza