autor:

Anca E. Voicu

» » , , Borsuri si Ciorbe, Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 noiembrie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 noiembrie 2017

Ingrediente
copanele si aripioare de pui, Sare dupa gust, 2 cepe, 1 morcov, 1 ardei gras, 4-5 linguri cu rosii (la cutie), 2 linguri cu orez, Zeama de varza dupa gust, Verdeata proaspata:, marar, patrunjel, leustean

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Pentru ca suntem in sezonul rece, am pregatit ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza.



Mod de preparare:

Se pune la fiert, intr-o oala de 5 litri, apa cu copanele si aripioarele de pui alaturi dar si un praf de sare. Se amesteca din cand in cand, astfel incat carnea sa nu se lipeasca de oala.

Se indeparteaza spuma formata.



Daca pasarea e batrana, legumele se adauga cand carnea e aproape fiarta. Daca pasarea este tanara, legumele se pot pune mai devreme, dupa ce s-a spumat bine. Astfel, se adauga mai intai ceapa (ea va limpezi ciorba), apoi morcovul dat prin razatoarea mare, ardeiul gras taiat marunt si rosiile.



Cand legumele sunt fierte, se adauga 2 linguri cu orez (orezul se spala bine inainte). Se gusta si se potriveste de sare.



Cand ciorba este aproape gata, se acreste cu zeama de varza, dupa gust. Eu pun cam 500 ml la o oala de 5 litri cu ciorba. Se mai lasa sa fiarba cam 5 minute, se ia focul si se adauga verdeata proaspata tocata marunt.



Timp total: aprox 1h

Portii: 10





Pofta Buna!



Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2017/11/ciorba-de-pasare-acrita-cu-zeama-de.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pilaf de orez cu legume

Pilaf de orez cu legume

Curatati puneti la fiert intr-un litru de apa morcovul, dovlecelul, ceapa si concentratul de pui/legume.

33 voturi    5 comentarii
35 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Bostanei (dovlecei) gratinati

Bostanei (dovlecei) gratinati

Se taie dovleceii fâșii de-a lungul și se pun la fiert într-o cratiță cu apă clocotindă

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Victoria , 18 martie 2018

    Foarte buna aceast ciorbita.

  • Fara foto

    Alex , 03 decembrie 2017

    Este tare buna ciorbita ta, mai ales combinatia de pasare cu zeama de varza, o idee excelenta.

  • Fara foto

    Marioara , 30 noiembrie 2017

    Foarte buna, gustoasa si timpul de preparare nu este mare, felicitari.

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • copanele si aripioare de pui
  • Sare dupa gust
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 4-5 linguri cu rosii (la cutie)
  • 2 linguri cu orez
  • Zeama de varza dupa gust
  • Verdeata proaspata:
  • marar
  • patrunjel
  • leustean

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

11 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

4 voturi    4 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Victoria

Foarte buna aceast ciorbita.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Se coc ardeii pe o plita, se curata de coaja, se scot samburii si cotorul in asa fel incat sa ne ramana cat mai intreg ardeiul. Cotorul

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Sarmale in dovleac Sarmale in dovleac

La dovleac aveti ceva de muncit si va trebuie ceva muschi, avand in vedere ca dovleacul este destul de greu...asa ca am cerut ajutorul

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Mancaruri cu carne
Dovlecei prajiti