autor:

Adelina Damian-Fekete

» » , Borsuri si Ciorbe, Mancaruri cu carne

Ciorbă de perişoare

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 februarie 2011

Ingrediente
2 morcovi, 1 pătrunjel, ½ ţelină, 1 ceapă, 1 ardei, 1-2 roşii, 3 linguri de ulei, Borş/zeamă de varză sau de murături/ oţet/suc de lămâie, Sare, Piper, Pentru perişoare:, Carne de vită si de porc în cantităţi egale (500g -1 kg în total), 6 linguriţe de orez, 2 albuşuri, 4 linguriţe de ceapă rasă(eventual călită), Sare şi piper, Frunze tocate de pătrunjel şi mărar, Pentru dresul final: gălbenuşuri şi smântână(2 gălbenuşuri şi cam 200 ml de smântână).

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

29 voturi

Mod de preparare

Zarzavatul se taie mărunt şi se căleşte(sau se rade prin răzătoarea cu găuri mari). Se pune apă şi, dacă vrei, nişte oase(care au rămas de la carne). Se fierb cam 30 de minute, apoi se pun perişoarele şi roşiile. Eu am pus o lingură de zarzavat pus pentru iarnă.
Perişoarele se prepară astfel:
Se trece carnea prin maşina de tocat cu găuri mai mici(de 2 ori). Se adaugă ceapa rasă(si căltă, dacă vrei), piper, sare, orezul spălat şi lăsat la muiat. Se pun şi albuşurile, frunzele verzi tocate mărunt. Se amestecă bine, apoi se ia cu linguriţa şi se fac perişoare în mâna udată cu apa rece . Se pun în supa clocotită.
Când sunt fierte(cam 30 de minute după ce sunt toate gata), se acreşte dupa dorinţă. Borşul sau moarea de varză,de pe murături se clocotesc separat, apoi se adaugă la ciorbă. Puneţi mai puţin şi apoi adăugaţi dacă doriţi mai acră. Se mai dau câteva clocote şi se opreşte focul. Se gustă, se potriveşte de sare. Se pune tarhon, leuştean, pătrunjel tocat-ce doriţi sau de toate.
Se drege cu gălbenuşurile rămase. Aşa nu se „cocârţează”. Se amestecă gălbenuşurile bătute cu smântăna cu supă fierbinte şi se toarnă în oală.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de perişoare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciorba de perisoare cu tarhon

Ciorba de perisoare cu tarhon

In primul rand, punem apa intr-o cratita, in care gatiti ciorba, apoi ne ocupam de perisoare. Condimentam

3 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare cu cartofi

Ciorba de perisoare cu cartofi

Ardeiul rosu si galben, il curatam de seminte, il taiem cubulete. Decojim morcovul si il dam pe

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2011

    Arata tare fain. E ciorba mea preferata( si a familiei).Si cu moare de varza e....durere !!!

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 06 martie 2011

    Arata minunat,si dresul e ok.........mi sa facut o pofta .......

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 28 februarie 2011

    Ce buna e....Varza am terminat-o,de-acum o dau pe moare....

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 28 februarie 2011

      Foarte buna ciorba ta!*****

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 26 februarie 2011

      ce buna e ciorba .... mie pofta....*****

    • sorina gabriela

      sorina gabriela (Chef de cuisine) , 26 februarie 2011

      vai ce pofta mi-ai facut cu zeama de varza...mama gateste ciorbele numai cu zeama de varza , mmm si simt in nari mirosul ciorbitei care este pe foc....super buna *****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

29 voturi

Ingrediente

  • 2 morcovi
  • 1 pătrunjel
  • ½ ţelină
  • 1 ceapă
  • 1 ardei
  • 1-2 roşii
  • 3 linguri de ulei
  • Borş/zeamă de varză sau de murături/ oţet/suc de lămâie
  • Sare
  • Piper
  • Pentru perişoare:
  • Carne de vită si de porc în cantităţi egale (500g -1 kg în total)
  • 6 linguriţe de orez
  • 2 albuşuri
  • 4 linguriţe de ceapă rasă(eventual călită)
  • Sare şi piper
  • Frunze tocate de pătrunjel şi mărar
  • Pentru dresul final: gălbenuşuri şi smântână(2 gălbenuşuri şi cam 200 ml de smântână).

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

128 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

4 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Sidy (Chef de cuisine)

Arata tare fain. E ciorba mea preferata( si a familiei).Si cu moare de varza e....durere !!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Pizza romana cu kaiser