autor:

Anca E. Voicu

» » , , Borsuri si Ciorbe, Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciorba de perisoare

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 ianuarie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 21 ianuarie 2017

Ingrediente
500 g carne tocata de porc, 1 morcov ras, 1 ceapa uscata, 1 ardei gras, jumatate de cutie de rosii, 1 lingura de orez, un varf de lingurita sare de lamaie, 1 ou, Patrunjel si leustean proaspete pentru decor.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se pun la fiert intr-o oala de 5 litri, apa cu o lingurita de sare, iar cand incepe sa clocoteasca, se adauga o ceapa taiata marunt, morcovul ras, ardeiul gras, rosiile la cutie (eu folosesc aproximativ jumatate de cutie). Se spumeaza la nevoie. Se adauga si 1 lingura de orez spalat bine.



Cand este aproape gata, se prepara perisoarele. Se pune intr-un vas carnea tocata, o lingurita cu sare si un ou si se amesteca bine. Intr-un castronel punem apa, ca sa ne umezim tot timpul mainile si formam perisoarele.



Adaugam perisoarele in ciorba, vom sti ca sunt fierte cand acestea se ridica la suprafata. Se adauga sare de lamaie, se mai lasa 2 minute si se ia focul.



La final, puteti adauga leustean si patrunjel proaspete.





Pofta Buna!



Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/12/ciorba-de-perisoare-2.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Zarzavaturiile le curatam, le taiem pe toate cubulete si le punem la calit intr-o oala mare, apoi

2 voturi    4 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Ceapa si ardeiul se toaca marunt si legumele se taie cubulete. Se caleste ceapa, se adauga ardeiul

2 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Nely , 08 noiembrie 2018

    O ciorbita tare buna si gustoasa.

  • Fara foto

    Alex , 04 martie 2018

    Imi place aceasta ciorba, este foarte buna si gustoasa.

  • Fara foto

    Petrisor , 03 martie 2018

    Este o ciorba pe gustul meu, imi place mult.

    • Fara foto

      Mia , 18 decembrie 2017

      O ciorbita tare buna,se poate acri si cu zeama de varza,mai ales a doua zi de Craciun, este nemaipomenita de BUNA.

    • Fara foto

      SONIA , 27 iulie 2017

      Foarte buna aceasta ciorba de perisoare.Am facut si eu, felicitari mai astept si alte retete , la fel de gustoase.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 500 g carne tocata de porc
  • 1 morcov ras
  • 1 ceapa uscata
  • 1 ardei gras
  • jumatate de cutie de rosii
  • 1 lingura de orez
  • un varf de lingurita sare de lamaie
  • 1 ou
  • Patrunjel si leustean proaspete pentru decor.

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

11 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

4 voturi    4 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Nely

O ciorbita tare buna si gustoasa.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Curcan in sos de rosii, cu cuscus aromat Curcan in sos de rosii, cu cuscus aromat

Fierbem carnea de curcan in apa cu sare. Dupa ce este fiarta, o scoatem si o lasam sa se racoreasca. Punem supa sa mai dea un clocot,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Piept de rata cu legume Piept de rata cu legume

Pieptul de rata trebuie sa fie la temperatura camerei; se cresteaza pielea doar cat are grasime, se condimenteaza cu sare si piper si

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Tocăniță de ardei cu roșii și carne de vită