autor:

Fara foto

» » , , , Borsuri si Ciorbe, Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Supe de carne

Ciorba de perisoare cu zeama de varza acra

Autor: ANA KEZDI (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 18 ianuarie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ANA KEZDI (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 18 ianuarie 2017

Ingrediente
0,5 l zeamă de varză murată, 1,5 l apă, 0,5 l bulion de rosii, 1 ceapa, 1/2 kg carne tocată de porc, 1 morcov, 1 rădăcină mică de hrean sau 1-2 linguri de pastă de hrean iute, 1 ou mic, 2-3 linguri de griș, 2 linguri făină, 3-4 linguri de ulei, Sare , piper după gust

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

1 vot

Mod de preparare

Se pune la fiert zeama de varză cu apa și cu ceapa, (nu se pune sare, numai la sfârșit se potrivește cu sare). În acest timp, pregătim perișoarele, la carnea tocată adaugăm oul, grișul sare, piper , framântam bine și formăm biluțe (perișoare ) de mărimea unei nuci sau după dorință- mai mici sau mai mari – lăsăm să fiarbă apa în clocote și adăugăm perișoarele, acoperit, la foc mic, fierbem 30-40 minute, scoatem ceapa. Morcovul se spală, se curăță și se dă pe răzatoarea mică, se călește 1-2 linguri de ulei cu un strop de sare făra să se terciuiască, se adaugă la ciorbă când perișoarele sunt fierte. Trecem la pasul următor –se face un rântaș așa zis “ blond “, din 2 linguri de ulei cu 2 linguri de făină , se diluează cu bulionul, când se îngroașă, se diluază cu 2 polonice de ciorbă și se adaugă la restul de ciorbă din oală, se lasa 2-3 minute să fiarbă în clocote mici, apoi se oprește focul si se potrivește cu sare după gust, după ce s-a mai răcorit puțin, adaugăm hreanul sau numai când servim.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare cu zeama de varza acra" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Supa de pui

Supa de pui

Se pun la fiert, intr-o oala incapatoare, apa cu spinarile si aripioarele de pui alaturi de un varf

2 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Supe de carne
Supa de tortellini

Supa de tortellini

Puiul spalat se pune in vasul cu apa la fiert iar dupa ce s-a adunat deasupra spuma neagra,se arunca

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Supe de carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

1 vot

Ingrediente

  • 0,5 l zeamă de varză murată
  • 1,5 l apă
  • 0,5 l bulion de rosii
  • 1 ceapa
  • 1/2 kg carne tocată de porc
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină mică de hrean sau 1-2 linguri de pastă de hrean iute
  • 1 ou mic
  • 2-3 linguri de griș
  • 2 linguri făină
  • 3-4 linguri de ulei
  • Sare 
  • piper după gust

Raporteaza reteta

Retete
de ANA KEZDI
Varza a la Cluj

Varza a la Cluj

Costita afumata se pune la fiert, cu 2-3 cani de apa. Varza se taie fidelute subtiri, daca este

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de carne

Ciorba de ied Ciorba de ied

Carnea spalata se pune in oala pe foc, se fierbe 10 min, apoi se arunca apa, carnea se spala, se pune din nou la fiert, iar cand incepe

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Retete de Pasti
Bors de miel Bors de miel

Punem intr-o oala carnea de miel spalata bine si portionata (capul l-am pus intreg) cu apa cat sa o acopere si o lingura de otet. Dupa

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Retete de Pasti
builabesa Marsilia