autor:

ANA KEZDI

» » , , , Borsuri si Ciorbe, Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Supe de carne

Ciorba de perisoare cu zeama de varza acra

Autor: ANA KEZDI (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 ianuarie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ANA KEZDI (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 ianuarie 2017

Ingrediente
0,5 l zeamă de varză murată, 1,5 l apă, 0,5 l bulion de rosii, 1 ceapa, 1/2 kg carne tocată de porc, 1 morcov, 1 rădăcină mică de hrean sau 1-2 linguri de pastă de hrean iute, 1 ou mic, 2-3 linguri de griș, 2 linguri făină, 3-4 linguri de ulei, Sare , piper după gust

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

1 vot

Mod de preparare

Se pune la fiert zeama de varză cu apa și cu ceapa, (nu se pune sare, numai la sfârșit se potrivește cu sare). În acest timp, pregătim perișoarele, la carnea tocată adaugăm oul, grișul sare, piper , framântam bine și formăm biluțe (perișoare ) de mărimea unei nuci sau după dorință- mai mici sau mai mari – lăsăm să fiarbă apa în clocote și adăugăm perișoarele, acoperit, la foc mic, fierbem 30-40 minute, scoatem ceapa. Morcovul se spală, se curăță și se dă pe răzatoarea mică, se călește 1-2 linguri de ulei cu un strop de sare făra să se terciuiască, se adaugă la ciorbă când perișoarele sunt fierte. Trecem la pasul următor –se face un rântaș așa zis “ blond “, din 2 linguri de ulei cu 2 linguri de făină , se diluează cu bulionul, când se îngroașă, se diluază cu 2 polonice de ciorbă și se adaugă la restul de ciorbă din oală, se lasa 2-3 minute să fiarbă în clocote mici, apoi se oprește focul si se potrivește cu sare după gust, după ce s-a mai răcorit puțin, adaugăm hreanul sau numai când servim.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare cu zeama de varza acra" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Zarzavaturile (mai putin ardeiul gras) se curata, se toaca sau se dau pe razatoarea mare. Se pun

9 voturi    4 comentarii
50 min
Supe de carne
Ciorba de pui

Ciorba de pui

Pulpele le parlim pe flacara de la aragaz,pentru a indeparta tot puful de pe ele. Le spalam bine

3 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Supe de carne

Recomandari pentru tine si casa ta

7.5L Digital

- 33 %
899.99 lei
599.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

1 vot

Ingrediente

  • 0,5 l zeamă de varză murată
  • 1,5 l apă
  • 0,5 l bulion de rosii
  • 1 ceapa
  • 1/2 kg carne tocată de porc
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină mică de hrean sau 1-2 linguri de pastă de hrean iute
  • 1 ou mic
  • 2-3 linguri de griș
  • 2 linguri făină
  • 3-4 linguri de ulei
  • Sare 
  • piper după gust

Raporteaza reteta

Retete
de ANA KEZDI
Varza a la Cluj

Varza a la Cluj

Costita afumata se pune la fiert, cu 2-3 cani de apa. Varza se taie fidelute subtiri, daca este

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Placinta cu rubarba

Placinta cu rubarba

Rubarba se spală, se şterge cu prosop de hârtie şi se taie în felii de 1 cm . Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Trandafiri din uscatele

Trandafiri din uscatele

Untul se freaca cu faina intre palme sa se disperseze bine, fara sa ramana bucatele mici de unt.

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de carne

Ciorba de miel acrita cu corcoduse Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare. Se lasa sa clocoteasca si se aduna spuma. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Retete de Pasti
Supa de bibilica Supa de bibilica

Am vrut ceva mai deosebit si usor pentru sarbatorile pascale. Am contactat furnizorul si am primit o bibilica minunata! Nu este complicat,

0 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Retete de Pasti
Supa cu carne