autor:

AdeLyna

» » , , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post, Retete vegetariene

Ciorba de perisoare din nuca

Autor: AdeLyna (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 ianuarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: AdeLyna (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 ianuarie 2015

Ingrediente
Pt ciorba:, o ceapa, 2 morcovi, 1 pastarnac, 1 patrunjel radacina, o bucata de telina, 1 ardei rosu, 3 lg orez, patrunjel tocat, ulei, vegeta de legume-2 lg, 1 cana de bulion, 1 lingurita plina de bors, Pt perisoare:, 5 lg nuca macinata, 5 lg pesmet, 4-5 lg orez umflat, 1 ceapa mica distuita, marar tocat, 1 oua batut, sare, piper, boia

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Ciorba se prepara ca o ciorba obisnuita. Se distuie ceapa tocata impreuna cu ardeiul taiat cubulete si morcovul taiat rondele, pana s-au inmuiat pe jumatate. Apoi se adauga pastarnacul, telina si patrunjelul radacina tocate marunt. Se mai lasa impreuna la distuit inca 2 min. Se pune apa si se lasa la fiert.



Incepem sa pregatim perisoarele: se pun toate ingredientele intr-un vas si se amesteca, se condimenteaza.

Cand ciorba incepe sa fiarba, adaugam bulionul, vegeta si orezul, dupa care formam perisoarele cu mainile unse de ulei si le punem in ciorba. Lasam sa mai fiarba 5-10 min, dupa adaugam borsul si patrunjelul tocat. Mai lasam 2 minute si ciorba noastra este gata! :D





Pofta buna va doresc! :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare din nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Vinete cu masline

Vinete cu masline

Intr-o cratita se pune uleiul, ceapa taiata in felii subtiri, foaia de dafin si o lingurita rasa

14 voturi    7 comentarii
1h
Retete vegetariene
Sarmale in foi de stevie

Sarmale in foi de stevie

Se spala orezul si se lasa la inmuiat in apa. Ceapa tocata marunt impreuna cu morcovul ras se pun

0 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • Pt ciorba:
  • o ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 patrunjel radacina
  • o bucata de telina
  • 1 ardei rosu
  • 3 lg orez
  • patrunjel tocat
  • ulei
  • vegeta de legume-2 lg
  • 1 cana de bulion
  • 1 lingurita plina de bors
  • Pt perisoare:
  • 5 lg nuca macinata
  • 5 lg pesmet
  • 4-5 lg orez umflat
  • 1 ceapa mica distuita
  • marar tocat
  • 1 oua batut
  • sare
  • piper
  • boia

Raporteaza reteta

Retete
de AdeLyna
Chiftelute din dovlecei

Chiftelute din dovlecei

Se curata si se rad dovleceii pe razatoarea mare, se amesteca cu un praf de sare si se pun pt 15

1 vot    3 comentarii
30 min
Aperitive
Snitele de soia

Snitele de soia

Se pune la fiert apa cu sare, foaia de dafin si ceapa curata si crestata. Cand apa incepe sa fiarba,

2 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Retete vegetariene
Supa crema de legume

Supa crema de legume

Toate legumele se pun la fiert in apa, cat sa le acopere. Cand s-au fiert se scot din apa cu ajutorul

1 vot    1 comentariu
45 min
Supe de legume
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Sarmale de post Sarmale de post

Ingrediente compozitie: Nuca si caju-ul se rup grosier si se pun la hidratat de dimineata sau cu cel putin o ora inainte de a incepe

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete cu gust de toamna si ifos de imam bayildi Vinete cu gust de toamna si ifos de imam bayildi

Imam bayildi are origini turcesti, dar este astazi un aperitiv intalnit nu numai in zona Turciei, ci si in intregul Orient Mijlociu

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Budincă de orez cu cremă