Ciorba de post cu loboda

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Ciorba de post cu loboda

Ingrediente

  • 2 cepe uscate;
  • 1 morcov;
  • 2 rosii;
  • 2-3 linguri zarzavat pentru ciorba;
  • 2 cartofi;
  • 1 legatura loboda;
  • 1 varf de lingurita sare;
  • Optional: 1 varf de lingurita sare de lamaie.

Mod de preparare

Se calesc legumele intr-o oala incapatoare, in putin ulei incins, astfel: mai intai, ceapa tocata solzisori, cu un varf de lingurita sare (intrucat zarzavatul pus la conservat contine deja sare).

Se adauga morcovul taiat in fasii groase, zarzavatul de casa (legume puse la conservat din toamna: morcovi, ardei, telina si orice alte legume preferati si le folositi de obicei), rosiile decojite si date prin razatoare, apoi cartofii taiati cubulete mari si loboda taiata marunt.

Se umple oala cu apa si se lasa la fiert. Cand este aproape gata, se poate acri cu un varf de lingurita cu sare de lamaie, apoi se mai lasa 2-3 minute. Se ia focul si se presara leustean si patrunjel proaspete si tocate marunt.

Ciorba este gata in aprox 45-50 de minute.

Pofta Buna!

Reteta se gaseste si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/03/ciorba-de-post-cu-loboda.html

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde
Jeleu de zmeura

Jeleu de zmeura

Reteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.

Jeleu de zmeura