Ciorba de praz cu dovlecel

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Ciorba de praz cu dovlecel

Ingrediente

  • 2 fire de praz
  • 1 dovlecel potrivit
  • 1 catel de usturoi
  • 1 morcov
  • o radacina patrunjel
  • boia
  • sare/vegeta
  • ulei
  • piper
  • frunze de patrunjel si de leustean

Mod de preparare

Morcovul si radacina de patrunjel se dau pe razatoarea mare(curatati si spalati).

Prazul se taie rondele. Atentie: sa il spalati foarte bine si sa desfaceti fiecare frunza! Dovlecelul,curatat si spalat, se taie cubulete.

Radacinoasele se pun intr-o oala impreuna cu prazul si se distuie 5 min cu sare, boia ,piper, umpic de apa si ulei.

Dupa, adaugam cam 2.5 l de apa si lasam pana incepe sa fiarba. Cand a inceput sa dea primele clocote adaugam dovlecelul cubulete si radem catelul de usturoi, curatat.

Mai lasam sa fiarba 10-15 min, iar inainte sa stingem focul, potrivim de sare si punem frunzele aromatice!

Sincer...este DE-LI-CIOA-SA! :)

Pofta buna!

Nota: ceapa din poza nu am pus-o deoarece prazul este o combinatie intre ceapa si usturoi, am gresit cand am pus-o la "pozat"! :D

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde
Jeleu de zmeura

Jeleu de zmeura

Reteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.

Jeleu de zmeura