autor:

ALINA BANICA
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 iunie 2010

Ingrediente
-5-6 dovlecei, -2 morcovi tineri, -1 ceapa uscata, -1 legatura ceapa verde, -1 bucata telina, -2 cartofi noi, -3 rosii proaspete, -2 ardei grasi, -marar verde, -zeama de corcoduse pentru acrit, -sare, -piper.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

14 voturi

Mod de preparare

1. Se spala bine legumele si se curata, iar apoi se pun la fiert in oala, mai putin rosiile.
2. Se lasa la fiert 30-40 minute, pana se inmoaie, apoi se adauga rosiile date pe razatoare.
3. Se mai fierb 10 minute si se lasa putin sa se raceasca.
4. Se introduce blenderul si se mixeaza totul foarte bine, pana devine o pasta.
5. Se da din nou la foc, se potriveste cu sare si piper, si cu zeama de corcoduse verzi, dupa gust.
6. La final adaugam mararul tocat fin.

Se serveste atat calda cat si rece, la micul dejun sau la pranz, insotita de paine prajita si alte preparate usoare de vara. Eu sincer, o servesc rece, este una din ciorbitele care sunt foarte bune reci.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbita de dovlecei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Ciorbita de dovlecei

Ciorbita de dovlecei

Se pune apa la fiert,dupa care se adauga ,taiate in bucati mici,dovleceii,morcovii,ceapa,ardeiul

5 voturi    3 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorbita de dovlecei

Ciorbita de dovlecei

Dovlecelul se curata si se da pe razatoarea cu ochiuri mari.Rosia, ardeiul si ceapa se taie marunt

7 voturi    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 august 2010

    Super !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 12 iulie 2010

    Imi place !

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 25 iunie 2010

    Va multumesc! Este intr-adevar o ciorbita tare buna, simpla, sau cu branzica rasa in ea, calda sau rece, oricum doriti.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 iunie 2010

      O ciorbica usoara, buna!

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 21 iunie 2010

      Foarte bine arata ciorbita ta*****

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 21 iunie 2010

      Cred ca este o bunatate !

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 20 iunie 2010

      Eu fac crema de dovleceii ,supita ta trebuie sa fie buna,nu am mincat niciodatat rece,,,.........trebuie incercat.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 iunie 2010

      O bunatate si in plus arata grozav...Mie imi place foarte mult si supa -crema de dovlecei...

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 19 iunie 2010

      Foarte fina si zeama de corcoduse trebuie sa ii dea o aroma deosebita!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 19 iunie 2010

      Binevenitã mai ales vara!foarte bunã

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

14 voturi

Ingrediente

  • -5-6 dovlecei
  • -2 morcovi tineri
  • -1 ceapa uscata
  • -1 legatura ceapa verde
  • -1 bucata telina
  • -2 cartofi noi
  • -3 rosii proaspete
  • -2 ardei grasi
  • -marar verde
  • -zeama de corcoduse pentru acrit
  • -sare
  • -piper.

Raporteaza reteta

Retete
de ALINA BANICA
Crochete de pangasius

Crochete de pangasius

1. Se face o marinata din apa, sare, piper, dafin si otet si se pune la foc. 2. Cand incepe sa fiarba

10 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Salata de ciuperci cu verdeturi

Salata de ciuperci cu verdeturi

1. Se curata ciupercile si se frig pe gratar, apoi se lasa la racit. 2. Se toaca prazul, ceapa si

3 voturi    2 comentarii
1h
Salate de legume
Iepure de camp cu verdeturi si masline

Iepure de camp cu verdeturi si masline

1. Se spala carnea de iepure si se portioneaza. 2. Se prepara o marinata din ceapa uscata, piper

7 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa de arpacas, naut, ciuperci, cu bacon crocant Supa de arpacas, naut, ciuperci, cu bacon crocant

Se spala arpacasul si nautul si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce arpacasul si nautul au dat in clocot, se alege spuma si se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de mazare cu jambon Supa crema de mazare cu jambon

In vasul cu unt, pe foc, se pun toate legumele curatate, spalate, taiate, mazarea, 1 lingurita cu sare, iar dupa ce s-au inmuiat,se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
SUPA DE ROSII CU TAITEI TURNATI