1. Se spala fasolea boabe si se lasa la inmuiat de seara pana dimineata.
2. Dimineata se schimba apa si se pune la fiert cu putina sare.
3. Dupa ce da in clocot, mai lasam cateva minute si aruncam apa in care a fiert fasolea si o inlocuim cu alta curata, de preferat fierbinte.
4. Se adauga sare, piper boabe, si frunze de dafin si se lasa la fiert timp de 1 ora.
5. Intre timp se curata morcovii, pastarnacul, telina, ceapa si ardeiul si se toaca marunt sau se dau pe razatoare.
6. Dupa 1 ora, timp in care fasolea a mai fiert, se adauga legumele in oala si se mai fierb 30 min.
7. Rosiile se dau pe razatoare si se adauga in ciorbita. Se mai fierbe 10 minute si se adauga ceapa si usturoiul verde tocate marunt, se potriveste de sare si piper, se adauga boia de ardei si cimbru.
8. Se mai lasa 15 minute, dupa care se opreste.
9. Intre timp, cea de a doua ceapa uscata se curata si se toaca marunt.
10. Intr-o tigaie mica adaugam uleiul si il incingem. Apoi se adauga ceapa si se lasa pana capata o culoare aurie. Atunci adaugam cele 2 linguri de pasta de rosii si mai lasam 2-3 minute.
11. Aceasta compozitie se adauga in oala cu ciorba dupa ce am oprit focul.
12. La final se adauga mararul, leusteanul si menta verde, toate tocate marunt.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii