autor:

ALINA BANICA

» » , , Borsuri si Ciorbe, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete vegetariene

Ciorbita de fasole boabe

Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 mai 2010

Ingrediente
Pentru fiertul boabelor:, - 500 g fasole boabe, - 4-5 rosii proaspete, - 1 morcov, - 1 pastarnac, - radacina de telina, - 1 ceapa uscata + 1 ceapa uscata, - 1 ardei gras, - 1 legatura ceapa verde, - 1 legatura usturoi verde, - 1/2 cana suc de rosii, - 2 linguri pasta de rosii, - sare, - piper, - dafin, - cimbru, - boia de ardei, - cateva fire de marar, - 1 legatura leustean verde, - cateva frunze de menta proaspata, - 50 ml ulei de masline

Dificultate: Medie Timp: 3h

22 voturi

Mod de preparare

1. Se spala fasolea boabe si se lasa la inmuiat de seara pana dimineata.
2. Dimineata se schimba apa si se pune la fiert cu putina sare.
3. Dupa ce da in clocot, mai lasam cateva minute si aruncam apa in care a fiert fasolea si o inlocuim cu alta curata, de preferat fierbinte.
4. Se adauga sare, piper boabe, si frunze de dafin si se lasa la fiert timp de 1 ora.
5. Intre timp se curata morcovii, pastarnacul, telina, ceapa si ardeiul si se toaca marunt sau se dau pe razatoare.
6. Dupa 1 ora, timp in care fasolea a mai fiert, se adauga legumele in oala si se mai fierb 30 min.
7. Rosiile se dau pe razatoare si se adauga in ciorbita. Se mai fierbe 10 minute si se adauga ceapa si usturoiul verde tocate marunt, se potriveste de sare si piper, se adauga boia de ardei si cimbru.
8. Se mai lasa 15 minute, dupa care se opreste.
9. Intre timp, cea de a doua ceapa uscata se curata si se toaca marunt.
10. Intr-o tigaie mica adaugam uleiul si il incingem. Apoi se adauga ceapa si se lasa pana capata o culoare aurie. Atunci adaugam cele 2 linguri de pasta de rosii si mai lasam 2-3 minute.
11. Aceasta compozitie se adauga in oala cu ciorba dupa ce am oprit focul.
12. La final se adauga mararul, leusteanul si menta verde, toate tocate marunt.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbita de fasole boabe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Placinta cu spanac

Placinta cu spanac

Se decongeleaza spanacul, dupa care se amesteca cu branza feta, cu uleiul, ouale, pesmetul si zeama

7 voturi    8 comentarii
30 min
Retete vegetariene
Tarta de cartofi cu branza

Tarta de cartofi cu branza

Folosind o razatoare speciala se feliaza cartofii si ceapa. Unge forma cu foarte putin ulei de

10 voturi    0 comentarii
50 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • mihai

    mihai (Chef de cuisine):

    A iesit foarte "gustoasa" aceasta ciorbita,am salvat-o in cartea mea de bucate. Am urmat indeaproape reteta expusa de tine numai ca am renuntat la usturoi verde si am pus un "catel" bine picat si cum nu aveam menta proaspata am pus cateva minute dupa fierbere un plic de ceai cu menta uscata dupa care l-am scos afara. La fel cum mie imi place putin acrut am adaugat un pahar cu bors facut de casa. Sigur voi repeta aceasta reteta,felicitari cu punctaj maxim din partea mea.

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dan Dae's Page , 14 octombrie 2014

    mda...faza cu menta nu-i pe gustul meu...

  • Rodica_Georgescu

    Rodica_Georgescu (Chef de cuisine) , 29 august 2013

    Acum fac dar dupa reteta mea...oricum e buna si asta...depinde de obiceiuri si gusturi.

  • Fara foto

    Rodica Georgescu , 29 august 2013

    Acum fac dar dupa reteta mea...oricum e buna si asta...depinde de obiceiuri si gusturi....

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h

22 voturi

Ingrediente

  • Pentru fiertul boabelor:
  • - 500 g fasole boabe
  • - 4-5 rosii proaspete
  • - 1 morcov
  • - 1 pastarnac
  • - radacina de telina
  • - 1 ceapa uscata + 1 ceapa uscata
  • - 1 ardei gras
  • - 1 legatura ceapa verde
  • - 1 legatura usturoi verde
  • - 1/2 cana suc de rosii
  • - 2 linguri pasta de rosii
  • - sare
  • - piper
  • - dafin
  • - cimbru
  • - boia de ardei
  • - cateva fire de marar
  • - 1 legatura leustean verde
  • - cateva frunze de menta proaspata
  • - 50 ml ulei de masline

Raporteaza reteta

Retete
de ALINA BANICA
Crochete de pangasius

Crochete de pangasius

1. Se face o marinata din apa, sare, piper, dafin si otet si se pune la foc. 2. Cand incepe sa fiarba

10 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Salata de ciuperci cu verdeturi

Salata de ciuperci cu verdeturi

1. Se curata ciupercile si se frig pe gratar, apoi se lasa la racit. 2. Se toaca prazul, ceapa si

3 voturi    2 comentarii
1h
Salate de legume
Iepure de camp cu verdeturi si masline

Iepure de camp cu verdeturi si masline

1. Se spala carnea de iepure si se portioneaza. 2. Se prepara o marinata din ceapa uscata, piper

7 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Rodica_Georgescu (Chef de cuisine)

Acum fac dar dupa reteta mea...oricum e buna si asta...depinde de obiceiuri si gusturi.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Sarmale de post Sarmale de post

Ingrediente compozitie: Nuca si caju-ul se rup grosier si se pun la hidratat de dimineata sau cu cel putin o ora inainte de a incepe

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete cu gust de toamna si ifos de imam bayildi Vinete cu gust de toamna si ifos de imam bayildi

Imam bayildi are origini turcesti, dar este astazi un aperitiv intalnit nu numai in zona Turciei, ci si in intregul Orient Mijlociu

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Spanac cu smântânã(Esparregado com natas)