autor:

Eniko Dindareanu

» » Aperitive

CIRNACIORI IN ALUAT - ENY -

Autor: Eniko Dindareanu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eniko Dindareanu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 aprilie 2009

Ingrediente
300 gr. cirnati de bere, 1 galbenus, , Pentru aluat: 500 gr.faina, 300 gr. smantina, 350 gr. unt, sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Amesteca faina cu smantina, untul si un praf de sare. Din toate aceste ingrediente framinta un aluat, apoi acopera-l si lasa-l la rece intre 2-4 ore. Din aluat, intinde foi potrivit de groase, Toate dreptunghiurile de dimensiune cirnaciorilor. Pe fiecare dreptunghi, asaza cite un cirnacior si ruleaza usor. Pune rulourile intr-o tava neunsa (doar tapetata cu hirtie de cuptor). Introducem tava la cuptor aproximativ 20-30 minute. Spre final, unge aluatul cu galbenus, dupa care mai lasam sa ia o culoare aurie, apoi le scoatem din cuptor.
Sunt nemaipomenit de bune, pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "CIRNACIORI IN ALUAT - ENY -" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
ciuperci umplute

ciuperci umplute

se spala ciupercutele si se scot coditele se toaca coditele marunt ,carnatul la fel se taie bucatele

4 voturi    4 comentarii
30 min
Aperitive cu carne
Pui Shanghai

Pui Shanghai

Puiul se taie in fasii subtiri longitudinale si se da prin amestecul rezultat din combinarea fainei

29 voturi    12 comentarii
25 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

    Buni, buni de tot.

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

    Chiar ca sunt nemaipomeniti de gustosi, mai ales calzi !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

    Si eu pregatesc uneori carnaciori in aluat,..,un pic mai altfel,dar o sa incerc si asa...

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 29 iunie 2009

      Cred ca sunt gustoase!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 300 gr. cirnati de bere
  • 1 galbenus
  • Pentru aluat: 500 gr.faina
  • 300 gr. smantina
  • 350 gr. unt
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Eniko Dindareanu
COZONAC ARDELENESC  - ENY  -

COZONAC ARDELENESC - ENY -

Se dizolva drojdia in 1/2 litru lapte caldut cu 3 lingurite de zahar si putina faina (pentru maia).

71 voturi    14 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort rapid de ciocolata - ENY -

Tort rapid de ciocolata - ENY -

Mod de preparare: Mai intai preparam cremele coform instructiunilor de pe verso, apoi pregatim siropul

21 voturi    7 comentarii
30 min
Torturi
Tort rapid de caramel  - ENY -

Tort rapid de caramel - ENY -

Mai intai preparam cremele coform instructiunilor de pe verso, apoi pregatim siropul pentru blat.

19 voturi    9 comentarii
30 min
Torturi

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Buni, buni de tot.

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Coproductie de Mititei