autor:

Fara foto

» » Prajituri

CIUC-CIONG

Autor: Daminescu Mihaela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daminescu Mihaela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 iunie 2008

Ingrediente
210 gr. margarina Rama, 360 gr. zahăr praf, 6 ouă, 100 gr. făină, 210 gr. nuci măcinate,150-200 gr. ciocolată menaj, ulei sifăină pentru uns şi pudrat tava de copt.

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Se amestecă 210 gr. margarină Rama până devine spumoasă, apoi se adaugă 210 gr. zahăr praf, se amestecă în continuare până se dizolvă zahărul şi apoi se adaugă 6 albuşuri bătute spumă, 100 gr. făină şi 210 gr. nuci măcinate. Această compoziţie se toarnă în tava unsă şi tapetată cu făină şi se coace la foc potrivit pe treisfert, după care se toarnă deasupra 6 gălbenuşuri frecate spumos cu 150 gr. zahăr praf. Se dă din nou la cuptor, dar numai să se usuce.
Se prepară ciocolata menaj (pe baie de aburi) intr-un ibric, in care se pune după ce s-a topit puţin ulei (o lingură plină) pentru a căpăta luciu, iar temperatura ciocolatei trebuie luată incercând-o pe buze (buza de sus) ea trebuie să aibă temperatura corpului uman.
După ce s-a răcit prăjitura se pune cu linguriţa sub formă de linii.
Această prăjitură se taie rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "CIUC-CIONG" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
profiterol cu lamaie

profiterol cu lamaie

Coaja de la 2 lamai si sucul de la 3 lamai(cca 120 ml) impreuna cu 100 g zahar se pun la fiert pt

3 voturi    9 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura zi si noapte de post

Prajitura zi si noapte de post

Se dizolva zaharul in apa, se adauga uleiul, esenta, iar la final, faina amestecata cu praful de

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • 210 gr. margarina Rama
  • 360 gr. zahăr praf
  • 6 ouă
  • 100 gr. făină
  • 210 gr. nuci măcinate,150-200 gr. ciocolată menaj
  • ulei sifăină pentru uns şi pudrat tava de copt.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise