autor:

Fara foto

» » Prajituri

CIUC-CIONG

Autor: Daminescu Mihaela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daminescu Mihaela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 iunie 2008

Ingrediente
210 gr. margarina Rama, 360 gr. zahăr praf, 6 ouă, 100 gr. făină, 210 gr. nuci măcinate,150-200 gr. ciocolată menaj, ulei sifăină pentru uns şi pudrat tava de copt.

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Se amestecă 210 gr. margarină Rama până devine spumoasă, apoi se adaugă 210 gr. zahăr praf, se amestecă în continuare până se dizolvă zahărul şi apoi se adaugă 6 albuşuri bătute spumă, 100 gr. făină şi 210 gr. nuci măcinate. Această compoziţie se toarnă în tava unsă şi tapetată cu făină şi se coace la foc potrivit pe treisfert, după care se toarnă deasupra 6 gălbenuşuri frecate spumos cu 150 gr. zahăr praf. Se dă din nou la cuptor, dar numai să se usuce.
Se prepară ciocolata menaj (pe baie de aburi) intr-un ibric, in care se pune după ce s-a topit puţin ulei (o lingură plină) pentru a căpăta luciu, iar temperatura ciocolatei trebuie luată incercând-o pe buze (buza de sus) ea trebuie să aibă temperatura corpului uman.
După ce s-a răcit prăjitura se pune cu linguriţa sub formă de linii.
Această prăjitură se taie rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "CIUC-CIONG" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu crema de smantana

Prajitura cu crema de smantana

Se bat ouale cu zaharul, se adauga mierea, apoi nuca iar la sfarsit faina amestecata cu praf de copt

15 voturi    15 comentarii
1h
Prajituri
Eclere

Eclere

Apa impreuna cu uleiul se pun intr-o oala la fiert,cand da in clocot se adauga faina toata odata,se

3 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • 210 gr. margarina Rama
  • 360 gr. zahăr praf
  • 6 ouă
  • 100 gr. făină
  • 210 gr. nuci măcinate,150-200 gr. ciocolată menaj
  • ulei sifăină pentru uns şi pudrat tava de copt.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

5 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Chec bicolor cu alune