autor:

tradaro

» » Retete vegetariene

Ciulama de ciuperci cu mere a la Tradaro

Autor: tradaro (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 17 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tradaro (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 17 mai 2009

Ingrediente
* 1/2 kg ciuperci, * 4 mere, * 50 g unt, * 50 ml ulei, * 7-8 catei de usturoi, * 8 linguri pline faina, * 2 l apa, * 1/2 lingurita cimbru praf, * 1/2 lingurita piper praf, * sare, * frunze patrunjel proaspat, * frunze busuioc proaspat

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

2 voturi

Mod de preparare

- La ciuperci li se rup coditele si se spala foarte bine, apoi se pun la fiert in apa rece cu un praf de sare.
- Intr-un alt vas se pune apa, faina, usturoiul tocat marunt, uleiul, 1/2 lingurita cimbru praf, sare si se pune la foc potrivit si se amesteca mereu, Dupa ce compozitia s-a ingrosat si a dat 2-3 clocote se trage de pe foc.
- Ciupercile dupa ce au fiert se scurg de apa si se taie in cubulete sau dupa pofta inimii si se pun in compozitia cu faina.
- Merele curatate de coaja si seminte, se taie in cubulete si se pun si ele in compozitie, se adauga untul si piperul, se pune pe foc si se lasa sa fiarba 10-12 minute amestecand mereu pentru a nu se prinde pe fundul vasului.
La servire se pun frunze de patrunjel proaspat si frunze de busuioc proaspat tocate marunt si se serveste fierbinte cu mamaliguta.

Se mai adauga suflet cat va lasa inima.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de ciuperci cu mere a la Tradaro" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Paste cu porumb si sirop de salvie

Paste cu porumb si sirop de salvie

Fierbem pastele conform indicatiilor de pe ambalaj apoi le scurgem intr-o strecuratoare. Punem o

3 voturi    1 comentariu
20 min
Retete vegetariene
CIUPERCI UMPLUTE CU BRANZA SI GARNITURA DE COUSCOUS

CIUPERCI UMPLUTE CU BRANZA SI GARNITURA DE COUSCOUS

Spalam bine ciupercile si le luam coditele jos, chiar de la baza lor. Ungem un vas de cuptor cu putin

3 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 06 iunie 2009

    Ciulama de ciuperci cu mamaliguta am facut eu dar cu ...mere ??? Zau ca n-am incercat INCA...dar cred ca merita testata reteta !

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

2 voturi

Ingrediente

  • * 1/2 kg ciuperci
  • * 4 mere
  • * 50 g unt
  • * 50 ml ulei
  • * 7-8 catei de usturoi
  • * 8 linguri pline faina
  • * 2 l apa
  • * 1/2 lingurita cimbru praf
  • * 1/2 lingurita piper praf
  • * sare
  • * frunze patrunjel proaspat
  • * frunze busuioc proaspat

Raporteaza reteta

Retete
de tradaro
Chec Tradaro

Chec Tradaro

Inainte de a incepe prepararea checului se aprinde cuptorul si se lasa la minim pentru incalzire. Stafidele

47 voturi    15 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Mamaliga Tradaro

Mamaliga Tradaro

Intr-o craticioara se pune lapte, apa, gris, delikat, sare si se amesteca la foc iute pana fierbe

9 voturi    12 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Puricei de mamaliga Tradaro

Puricei de mamaliga Tradaro

Mamaliga se taie cubulete. Ouale se bat cu telul sau mixerul, se adauga laptele, branza, delikat,

14 voturi    12 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza
Sidy

Sidy (Chef de cuisine)

Ciulama de ciuperci cu mamaliguta am facut eu dar cu ...mere ??? Zau ca n-am incercat INCA...dar cred ca merita testata reteta !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Vegeta de casa Vegeta de casa

Amestec de legume uscate la cuptor, la foc mic, in mai multe etape, astfel incat legumele sa nu se arda, ci doar sa se deshidrateze

2 voturi    1 comentariu
48h 20 min
Conserve si muraturi
Saratele usoare vegane Saratele usoare vegane

Intr-un bol, se amesteca toate ingredientele treptat, intai cele uscate, dupa care se adauga uleiul si apa. Devine o compozitie destul

1 vot    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Pateu de linte