autor:

tradaro

» » Retete vegetariene

Ciulama de ciuperci Tradaro

Autor: tradaro (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tradaro (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 aprilie 2009

Ingrediente
1/2 kg ciuperci, 50 g unt, 50 ml ulei, 7-8 catei de usturoi, 1 lingura Delikat, 5 linguri faina, 1 l apa, 100 g masline, 1/2 lingurita piper, patrunjel proaspat, busuioc proaspat

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Se curata ciupercile si se spala foarte bine, apoi se pun la fiert in apa cat sa le acopere cam 2 cm peste.
Intr-un alt vas se pune untul cu usturoiul tocat marunt si se rumeneste la foc potrivit pana usturoiul devine putin auriu.
Atentie sa nu se arda pentru ca se denatureaza gustul. Apoi se ia de pe foc si se adauga 1 l de apa rece (de preferat plata), ulei, Delikat si faina si se amesteca bine pana ce faina s-a incorporat.
Maslinele se pun in apa fiarta si se lasa 10 minute.
Ciupercile fierte se taie dupa placere in rondele, feliute, cuburi si raman in asteptare.
Compozitia in care s-a pus faina se pune pe foc la flacara potrivita si se amesteca mereu pana se ingroase. Dupa ce fierbe cam 5 minute se adauga ciupercile, maslinele, 1/2 lingurita de piper. Se lasa sa mai fiarba 8-10 minute amestecand mereu pentru a nu se prinde de fundul vasului.
La servire se pune pe deasupra tocate marunt patrunjel si busuioc.

Peste toate se mai pune suflet cat va lasa inima.
Se serveste fierbinte cu mamaliguta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de ciuperci Tradaro" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Dovlecel gratinat cu usturoi

Dovlecel gratinat cu usturoi

Se spala dovleceii si se taie bastonase de 5-6 cm lungime, apoi se condimenteaza cu cimbru si condimente

15 voturi    12 comentarii
25 min
Retete vegetariene
Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci

Va place ciulamaua? Mie da…de orice soi! dar n-am mai pregatit-o de ani de zile, in special

0 voturi    3 comentarii
30 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 06 iunie 2009

    Mai inainte mere...acum masline !!! Asa vrei tu sa mai adaugi cite o bunatate la ciupercutele tale !!!

  • alynapopa84

    alynapopa84 (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2009

    Nu am incercat niciodata sa fac ciulama, nu stiu de ce... cred ca de teama sa nu imi iasa doar cocoloase. :)) Dar o sa incer, pare usor...

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 1/2 kg ciuperci
  • 50 g unt
  • 50 ml ulei
  • 7-8 catei de usturoi
  • 1 lingura Delikat
  • 5 linguri faina
  • 1 l apa
  • 100 g masline
  • 1/2 lingurita piper
  • patrunjel proaspat
  • busuioc proaspat

Raporteaza reteta

Retete
de tradaro
Chec Tradaro

Chec Tradaro

Inainte de a incepe prepararea checului se aprinde cuptorul si se lasa la minim pentru incalzire. Stafidele

48 voturi    15 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Mamaliga Tradaro

Mamaliga Tradaro

Intr-o craticioara se pune lapte, apa, gris, delikat, sare si se amesteca la foc iute pana fierbe

9 voturi    12 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Puricei de mamaliga Tradaro

Puricei de mamaliga Tradaro

Mamaliga se taie cubulete. Ouale se bat cu telul sau mixerul, se adauga laptele, branza, delikat,

14 voturi    12 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza

Sidy (Chef de cuisine)

Mai inainte mere...acum masline !!! Asa vrei tu sa mai adaugi cite o bunatate la ciupercutele tale !!!

Retete

din Retete vegetariene

Cartofi gratinati, cu telemea si ou Cartofi gratinati, cu telemea si ou

1. Se spala cartofii si se fierb in coaja circa 20 minute (nu complet fierti, pentru ca se mai coc in cuptor) 2. Se fierb ouale, tari

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu brinza
Rondele de vinete la cuptor Rondele de vinete la cuptor

Se alege o vanata mare si se taie tot cu coaja in discuri rotunde aproximativ de 1.5 cm grosime. Luam un cutit, in fiecare bucata de

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Biscuiti de cacao si migdale