autor:

tradaro

» » Retete vegetariene

Ciulama de ciuperci Tradaro

Autor: tradaro (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tradaro (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 aprilie 2009

Ingrediente
1/2 kg ciuperci, 50 g unt, 50 ml ulei, 7-8 catei de usturoi, 1 lingura Delikat, 5 linguri faina, 1 l apa, 100 g masline, 1/2 lingurita piper, patrunjel proaspat, busuioc proaspat

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Se curata ciupercile si se spala foarte bine, apoi se pun la fiert in apa cat sa le acopere cam 2 cm peste.
Intr-un alt vas se pune untul cu usturoiul tocat marunt si se rumeneste la foc potrivit pana usturoiul devine putin auriu.
Atentie sa nu se arda pentru ca se denatureaza gustul. Apoi se ia de pe foc si se adauga 1 l de apa rece (de preferat plata), ulei, Delikat si faina si se amesteca bine pana ce faina s-a incorporat.
Maslinele se pun in apa fiarta si se lasa 10 minute.
Ciupercile fierte se taie dupa placere in rondele, feliute, cuburi si raman in asteptare.
Compozitia in care s-a pus faina se pune pe foc la flacara potrivita si se amesteca mereu pana se ingroase. Dupa ce fierbe cam 5 minute se adauga ciupercile, maslinele, 1/2 lingurita de piper. Se lasa sa mai fiarba 8-10 minute amestecand mereu pentru a nu se prinde de fundul vasului.
La servire se pune pe deasupra tocate marunt patrunjel si busuioc.

Peste toate se mai pune suflet cat va lasa inima.
Se serveste fierbinte cu mamaliguta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de ciuperci Tradaro" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Budinca de orez cu legume

Budinca de orez cu legume

Ceapa se caleste in ulei,se adauga radacinile de morcov, patrunjel si pastarnac date pe razatoarea

7 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Retete vegetariene
Ardei umpluti cu ciuperci

Ardei umpluti cu ciuperci

Ardeii se curata de cotoare si se scutura semintele. Se spala bine ciupercile, se scurg si se toaca

27 voturi    13 comentarii
1h 40 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 06 iunie 2009

    Mai inainte mere...acum masline !!! Asa vrei tu sa mai adaugi cite o bunatate la ciupercutele tale !!!

  • alynapopa84

    alynapopa84 (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2009

    Nu am incercat niciodata sa fac ciulama, nu stiu de ce... cred ca de teama sa nu imi iasa doar cocoloase. :)) Dar o sa incer, pare usor...

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de tradaro
Chec Tradaro

Chec Tradaro

Inainte de a incepe prepararea checului se aprinde cuptorul si se lasa la minim pentru incalzire. Stafidele

47 voturi    15 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Mamaliga Tradaro

Mamaliga Tradaro

Intr-o craticioara se pune lapte, apa, gris, delikat, sare si se amesteca la foc iute pana fierbe

9 voturi    12 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Puricei de mamaliga Tradaro

Puricei de mamaliga Tradaro

Mamaliga se taie cubulete. Ouale se bat cu telul sau mixerul, se adauga laptele, branza, delikat,

14 voturi    12 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza

Sidy (Chef de cuisine)

Mai inainte mere...acum masline !!! Asa vrei tu sa mai adaugi cite o bunatate la ciupercutele tale !!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Curry de naut cu conopida Curry de naut cu conopida

Rupem in buchetele conopida si o punem la fiert, in apa cu sare. Intr-o cratita non-aderenta, punem ceapa la "calit" in doua

0 voturi    0 comentarii
50 min
Delicii de post de la bloggeri
Vegeta de casa Vegeta de casa

Amestec de legume uscate la cuptor, la foc mic, in mai multe etape, astfel incat legumele sa nu se arda, ci doar sa se deshidrateze

2 voturi    1 comentariu
48h 20 min
Conserve si muraturi
Sarmalute de post