Se curata ciupercile si se spala foarte bine, apoi se pun la fiert in apa cat sa le acopere cam 2 cm peste.
Intr-un alt vas se pune untul cu usturoiul tocat marunt si se rumeneste la foc potrivit pana usturoiul devine putin auriu.
Atentie sa nu se arda pentru ca se denatureaza gustul. Apoi se ia de pe foc si se adauga 1 l de apa rece (de preferat plata), ulei, Delikat si faina si se amesteca bine pana ce faina s-a incorporat.
Maslinele se pun in apa fiarta si se lasa 10 minute.
Ciupercile fierte se taie dupa placere in rondele, feliute, cuburi si raman in asteptare.
Compozitia in care s-a pus faina se pune pe foc la flacara potrivita si se amesteca mereu pana se ingroase. Dupa ce fierbe cam 5 minute se adauga ciupercile, maslinele, 1/2 lingurita de piper. Se lasa sa mai fiarba 8-10 minute amestecand mereu pentru a nu se prinde de fundul vasului.
La servire se pune pe deasupra tocate marunt patrunjel si busuioc.
Peste toate se mai pune suflet cat va lasa inima.
Se serveste fierbinte cu mamaliguta.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii