autor:

tradaro

» » Retete vegetariene

Ciulama de ciuperci Tradaro

Autor: tradaro (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tradaro (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 aprilie 2009

Ingrediente
1/2 kg ciuperci, 50 g unt, 50 ml ulei, 7-8 catei de usturoi, 1 lingura Delikat, 5 linguri faina, 1 l apa, 100 g masline, 1/2 lingurita piper, patrunjel proaspat, busuioc proaspat

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Se curata ciupercile si se spala foarte bine, apoi se pun la fiert in apa cat sa le acopere cam 2 cm peste.
Intr-un alt vas se pune untul cu usturoiul tocat marunt si se rumeneste la foc potrivit pana usturoiul devine putin auriu.
Atentie sa nu se arda pentru ca se denatureaza gustul. Apoi se ia de pe foc si se adauga 1 l de apa rece (de preferat plata), ulei, Delikat si faina si se amesteca bine pana ce faina s-a incorporat.
Maslinele se pun in apa fiarta si se lasa 10 minute.
Ciupercile fierte se taie dupa placere in rondele, feliute, cuburi si raman in asteptare.
Compozitia in care s-a pus faina se pune pe foc la flacara potrivita si se amesteca mereu pana se ingroase. Dupa ce fierbe cam 5 minute se adauga ciupercile, maslinele, 1/2 lingurita de piper. Se lasa sa mai fiarba 8-10 minute amestecand mereu pentru a nu se prinde de fundul vasului.
La servire se pune pe deasupra tocate marunt patrunjel si busuioc.

Peste toate se mai pune suflet cat va lasa inima.
Se serveste fierbinte cu mamaliguta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de ciuperci Tradaro" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Tarta cu mazare si ricotta

Tarta cu mazare si ricotta

1. Preincalzim cuptorul la 200 grade Celsius. 2. Pentru baza amestecam toate ingredientele bine,

1 vot    0 comentarii
40 min
Retete vegetariene
ALUAT RAPID DE PIZZA

ALUAT RAPID DE PIZZA

Iese un aluat extraordinar care se aseaza direct in tava si se modeleaza cu mainele forma tavii. Poate

113 voturi    14 comentarii
5 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 06 iunie 2009

    Mai inainte mere...acum masline !!! Asa vrei tu sa mai adaugi cite o bunatate la ciupercutele tale !!!

  • alynapopa84

    alynapopa84 (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2009

    Nu am incercat niciodata sa fac ciulama, nu stiu de ce... cred ca de teama sa nu imi iasa doar cocoloase. :)) Dar o sa incer, pare usor...

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de tradaro
Chec Tradaro

Chec Tradaro

Inainte de a incepe prepararea checului se aprinde cuptorul si se lasa la minim pentru incalzire. Stafidele

47 voturi    15 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Mamaliga Tradaro

Mamaliga Tradaro

Intr-o craticioara se pune lapte, apa, gris, delikat, sare si se amesteca la foc iute pana fierbe

9 voturi    12 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Puricei de mamaliga Tradaro

Puricei de mamaliga Tradaro

Mamaliga se taie cubulete. Ouale se bat cu telul sau mixerul, se adauga laptele, branza, delikat,

14 voturi    12 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza

Sidy (Chef de cuisine)

Mai inainte mere...acum masline !!! Asa vrei tu sa mai adaugi cite o bunatate la ciupercutele tale !!!

Adauga reteta
Retete

din Retete vegetariene

Fasole galbena cu legume Fasole galbena cu legume

In vasul cu ulei si 2 cesti cu apa se pun ceapa taiata marunt, morcovul rondele si dovlecelul cubulete; dupa ce s-au inmuiat putin,

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii de post de la bloggeri
Ciorba de vara cu dovlecel Ciorba de vara cu dovlecel

Se curata morcovul si se da pe razatoarea cu gauri mari. Ceapa se curata si se cresteaza in doua. Telina se curata si se spala. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Coctail energizant din fructe si seminte