autor:

Doina  Varga

» » , Aperitive, Retete vegetariene

Ciuperci cu broccoli si masline

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 decembrie 2009

Ingrediente
250-300 g ciuperci champignon, 250-350 g broccoli (2-3 buchetele), 50 g masline negre, 1/2 lamaie, 2-3 linguri smantana, 20 g branza topita, 1 legatura patrunjel verde, optional cateva frunze de spanac, 1 ardei gras rosu/gogosar, , 4-5 catei de usturoi, 2-3 linguri ulei de masline si unt cat o nuca, sare, piper, cimbru

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

16 voturi

Mod de preparare

Spalati buchetelele de broccoli si puneti-le la fiert in vasul cu aburi (sau in 500 ml apa cu putina sare). Spalati si taiati feliute subtiri ciupercile si ardeiul gras. Puneti untul intr-o tigaie antiaderenta, caliti intai ardeiul, iar dupa 4-5 minute adaugati ciupercile, usturoiul feliat subtire, putin patrunjel si condimentati.
Dupa ce a fiert broccoli (aproximativ 15 minute), luati vasul de pe aburi (sau scurgeti apa) si puneti deasupra branza topita, ca sa se inmoaie, maslinele, stropiti cu ulei de masline si zeama de lamaie, dupa gust. Lasati ciupercile la calit pana scade zeama, cam 7-8 minute.
Asezati pe un platou broccoli cu branza topita si masline, smantana deasupra, ciupercile calite si decorati cu frunze de patrunjel sau spanac. Serviti in farfurii cate putin din fiecare, dupa preferinta, daca mai doriti, stropiti cu zeama de lamaie, adaugati smantana, dupa gust.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci cu broccoli si masline" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Fasole batuta sau frecata

Fasole batuta sau frecata

Pasul 1: Taiem ceapa verde in rondele. Tocam marunt patrunjelul. Pasul 2: Pregatim un blender

1 vot    2 comentarii
20 min
Retete vegetariene
Paste cu branza cheddar

Paste cu branza cheddar

Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj apoi se scurg. Intr-un castron se amesteca

0 voturi    5 comentarii
45 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Alina_Chiticaru

    Alina_Chiticaru (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2014

    Arata demential!!!! Trebuie s-o fac si eu!

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 03 ianuarie 2012

    Junona, am dat reteta pentru vasul cu aburi.

  • Fara foto

    Junona (Bucatar) , 03 ianuarie 2012

    E cam foarte mult pentru brocolisa il fierbi 15min ....pe aburi poate merge dar fiert clasic e mult prea mult .

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

      Ingrediente sanatoase, rezultat foarte gustos.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2010

      Au fost foarte bune. Multumesc.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

      O bunatate.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 21 decembrie 2009

      Cred ca a fost un deliciu.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 20 decembrie 2009

      Mmm ce apetisant este! Felicitari!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 20 decembrie 2009

      Delicios. Felicitari pentru prezentere si pentru reteta!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

16 voturi

Ingrediente

  • 250-300 g ciuperci champignon
  • 250-350 g broccoli (2-3 buchetele)
  • 50 g masline negre
  • 1/2 lamaie
  • 2-3 linguri smantana
  • 20 g branza topita
  • 1 legatura patrunjel verde
  • optional cateva frunze de spanac
  • 1 ardei gras rosu/gogosar
  • 4-5 catei de usturoi
  • 2-3 linguri ulei de masline si unt cat o nuca
  • sare
  • piper
  • cimbru

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

129 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Alina_Chiticaru (Chef de cuisine)

Arata demential!!!! Trebuie s-o fac si eu!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Sarmale de post Sarmale de post

Ingrediente compozitie: Nuca si caju-ul se rup grosier si se pun la hidratat de dimineata sau cu cel putin o ora inainte de a incepe

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete cu gust de toamna si ifos de imam bayildi Vinete cu gust de toamna si ifos de imam bayildi

Imam bayildi are origini turcesti, dar este astazi un aperitiv intalnit nu numai in zona Turciei, ci si in intregul Orient Mijlociu

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Cum se face coliva