autor:

Sinziana

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete vegetariene

Ciuperci cu praz la cuptor

Autor: Sinziana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 martie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sinziana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 martie 2015

Ingrediente
500 g de ciuperci champignon crude sau o punga de ciuperci congelate, 2-3 cepe verzi, 1 ceapa alba mijlocie, 3-4 linguri mari de ulei de masline, 25 g unt, 1 tulpina de praz, 6 ardei capia rosii, 10-20 bucati rosii cherry, 2 linguri faina alba, 1 pahar de lapte dulce, oregano, tarhon, cimbru, piper alb, sare

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se spala bine si se lasa la scurs toate legumele.



In cratita in care facem preparatul de ciuperci, punem uleiul de masline, apoi ceapa, ceapa verde si prazul taiate mai grosier, la 2 - 3 cm, se presara cu sare si condimente si se lasa sa se patrunda cam 10 minute. Se adauga ciupercile taiate mai mari, rosiile taiate in sferturi, o jumatate de lingurita de zahar si putin apa, cam 1 pahar, lasandu-se sa fiarba acoperit cam 20-30 de minute.



Se unge o tava adanca de cuptor cu unt si se pun jumatati de ardei capia taiati in prealabil, curatati si spalati, asa cum se vede in poza. Peste ciuperci, inainte sa fie gata cu 5-10 minute, se adauga 2 linguri de faina alba frecata bine cu 2 linguri de apa si apoi amestecata cu 1 pahar de lapte dulce. Se lasa sa fiarba cam 10 minute.



Se lasa sa se odihneasca 5-10 minute, apoi se pun cu o lingura peste ardeii capia din tava. Se presara cu cascaval ras si parmezan, se adauga rosii cherii taiate deasupra, se presara cu marar si/sau patrunjel verde tocat marunt si se baga la cuptor pentru 20-30 de minute la foc mic spre mediu. Cand sunt gata, se scoate tava si se lasa sa se raceasca putin, apoi, daca nu le serviti imediat, se pot scoate cu grija intr-un vas curat termorezistent (de exemplu de yena) pana la servirea lor. Se servesc intodeauna calde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci cu praz la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Praz cu măsline şi ciuperci

Praz cu măsline şi ciuperci

Se curăţă prazul de primele foi, se taie capetele, restul se taie în bucăţi de 4-5 cm lungime.

9 voturi    3 comentarii
40 min
Retete vegetariene
Paste cu porumb si sirop de salvie

Paste cu porumb si sirop de salvie

Fierbem pastele conform indicatiilor de pe ambalaj apoi le scurgem intr-o strecuratoare. Punem o

4 voturi    1 comentariu
20 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
219.99 lei
175.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 500 g de ciuperci champignon crude sau o punga de ciuperci congelate
  • 2-3 cepe verzi
  • 1 ceapa alba mijlocie
  • 3-4 linguri mari de ulei de masline
  • 25 g unt
  • 1 tulpina de praz
  • 6 ardei capia rosii
  • 10-20 bucati rosii cherry
  • 2 linguri faina alba
  • 1 pahar de lapte dulce
  • oregano
  • tarhon
  • cimbru
  • piper alb
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Sinziana
Orez cu fenicul si telina la cuptor

Orez cu fenicul si telina la cuptor

Spalam bine orezul (in 2-3 ape), apoi il lasam la inmuiat in apa curata, 1-2 ore. Intre timp spalam

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Budinci
Clatite fine cu mere

Clatite fine cu mere

Se bat oule intregi cu telul, adaugand un praf de sare, pana devin spumoase. Adaugam o lingura mare

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Salata de legume cu sos de maioneza si tarhon

Salata de legume cu sos de maioneza si tarhon

Se decojesc si se spala bine toate legumele. Se pun legumele sa fiarba in apa cu sare (sarea nu lasa

1 vot    0 comentarii
2h
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor Se pun doua oale cu apa la fiert. Intre timp, intr-un vas se amesteca branza de vaci cu grisul,

11 voturi    7 comentarii
45 min
Aluaturi si Foietaje
Humus reţetă Humus reţetă

Nautul se tine 1 zi la inmuiat; Se fierbe in doua ape pana se inmoaie si poate fi zdrobit usor. Nautul fiert (sau din conserva) impreuna

15 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Cartofi de primavara