autor:

Fara foto

» » , Aperitive, Aperitive

Ciuperci cu ricotta

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Ingrediente
100 g branza ricotta faramicioasa, coaja de lamaie, 1 ardei iute rosu prospat, curatat de seminte si tocat marunt (dupa gust), sare marinata si piper negru proaspat macinat, 2 linguri frunze de oregano sau maghiran prospat, tocate marunt, o mana buna de parmezan prospat ras, plus inca putin pentru presarat deasupra, 4 maini de ciuperci, curatate, ulei de masline extravirgin, o mana de rucola sau verdeturi cu frunze moi

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Încingeti cuptorul la 220°C. Puneti ricotta intr-un bol impreuna cu coaja de lamâie, ardeiul iute, putina sare si piper. Amestecati cu o lingura de lemn, apoi adaugati verdeata tocata si parmezanul.
Înlaturati cu grija piciorusele de la ciuperci si aruncati-le (sau pastrati-le ca sa faceti un sos pentru paste), apoi dati palariile ciupercilor prin putin ulei, sare si piper.
Asezati-le intr-o tava cu deschiderea in sus, astfel incât sa le puteti umple cu fantasticul amestec de ricotta. Puneti umplutura cu grija, presarati deasupra putin parmezan si coaceti ciupercile in cuptorul incins pana când devin aurii - circa 15 minute.
Serviti-le pe o farfurie mare, presarate cu frunze de rucola sau alte verdeturi cu frunze moi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci cu ricotta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Chipsuri de dovlecei bio

Chipsuri de dovlecei bio

1. Se taie dovleceii felii foarte bine. 2. Se inmoaie in ulei de masline, apoi se scurg. 3. Se

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Guguluf aperitiv din carne tocata

Guguluf aperitiv din carne tocata

Intr-un castron amestecam carnea tocata cu ouale, sarea, piperul, cimbrul si usturoiul tocat marunt. Prazul

9 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • 100 g branza ricotta faramicioasa
  • coaja de lamaie
  • 1 ardei iute rosu prospat
  • curatat de seminte si tocat marunt (dupa gust)
  • sare marinata si piper negru proaspat macinat
  • 2 linguri frunze de oregano sau maghiran prospat
  • tocate marunt
  • o mana buna de parmezan prospat ras
  • plus inca putin pentru presarat deasupra
  • 4 maini de ciuperci
  • curatate
  • ulei de masline extravirgin
  • o mana de rucola sau verdeturi cu frunze moi

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
plancinta cu spanac