autor:

ana catalina focsa

» » Retete vegetariene

Ciuperci cu smantana

Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 31 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 31 martie 2010

Ingrediente
500 gr ciuperci "champignon", 1 ceapa, 300 ml smantana, 1 lingura de faina, sare, piper, ulei

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

50 voturi

Mod de preparare

Ciupercile \"champignon\" daca nu sunt foarte murdare de pamant,eu nu le spal,in schimb le rup pielita care o au deasupra.Asa evit sa lase multa apa la prajit.Dupa ce am aplicat aceasta operatie pt ciuperci,curatam ceapa si o taiem marunt,urmand sa o calim cu 2 linguri de ulei.Cand ceapa este aurie se adauga cipercile taiate dupa plac ,se adauga sare si se lasa pe foc pana scade zeama proprie a cipercilor.Intre timp ,intr-un castron,se amesteca smantana cu lingura de faina,un praf de sare si un pic de piper negru macinat.Cand ciupercile sunt gata,se adauga acest amestec de smantana cu faina si se mai alsa 2-3 minute la foc mic
,amestecand continuu.Daca sosul rezulta a fi prea gros,puteti adauga un pic de lapte cald.Cand este cald sosul trebuie sa fie un pic mai subtire,pt ca atunci cand se raceste,datorita fainii ,se mai ingroasa.Se serveste dupa palcul dumneavoastra ornat cu frunze de patrunjel sau alte ingrediente.Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci cu smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Ciuperci cu sos de smantana

Ciuperci cu sos de smantana

Ciupercile le spalam si le taiem felii, ceapa o taiem marunt sau felii si usturoiul il zdrobim, le

2 voturi    1 comentariu
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Escalop de vita cu sos de smantana si ciuperci

Escalop de vita cu sos de smantana si ciuperci

Luam carnea si o taiem in felii groase de 7-8 mm, apoi, cu ajutorul unui batator de carne o batem

8 voturi    5 comentarii
1h 10 min
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Slow Cooker 3.5L Red

- 18 %
219.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii

  • Dumitrache , 20 mai 2019

    Mulțumesc pentru rețetă!

  • Sorina , 15 februarie 2019

    Mie imi plac la nebunie

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 02 octombrie 2011

    Foarte bune,cu niste mamaliga.......eu le as pune si niste usturoi.

    • Mara (Bucatar) , 12 septembrie 2010

      Foarte bune..Am facut aceasta reteta si a iesit grozav. De asemenea foarte exacta. A iesit exact asa ca in poza, desi eu habar nu am sa gasesc..Delicioase ce sa mai ...astept noi retete de la ANA CATALINA:)))

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 05 mai 2010

      Minunate! Si mie imi plac mult de tot!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 mai 2010

      O bunatate...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

50 voturi

Ingrediente

  • 500 gr ciuperci "champignon"
  • 1 ceapa
  • 300 ml smantana
  • 1 lingura de faina
  • sare
  • piper
  • ulei

Raporteaza reteta

Retete
de ana catalina focsa
Omleta de cartofi

Omleta de cartofi

Se curata cartofii, se spala bine si se taie in bucatele mici. Acelasi lucru se face si cu ceapa.

107 voturi    31 comentarii
45 min
Aperitive cu oua
Cartofi noi cu unt si marar

Cartofi noi cu unt si marar

Cartofii noi se pun intr-un castron cu apa rece sau calduta, li se rade coaja subtire, se spala bine

9 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Gelatina foi se inmoaie in apa rece. Galbenusurile se freaca cu zahar. Capsunile se spala, se taie

4 voturi    1 comentariu
30 min
Spume si creme dulci

Dumitrache

Mulțumesc pentru rețetă!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Rondele de vinete la cuptor Rondele de vinete la cuptor

Se alege o vanata mare si se taie tot cu coaja in discuri rotunde aproximativ de 1.5 cm grosime. Luam un cutit, in fiecare bucata de

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Mancarica de gogosari putin picanta-reteta de post Mancarica de gogosari putin picanta-reteta de post

Se coc gogosarii intr-un ceaun de tuci in ulei, se pun intr-un vas cu capac si se presoara cu sare, asa se vor curata usor de pielite.

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Conopida a la Jamie