autor:

ana catalina focsa

» » Retete vegetariene

Ciuperci cu smantana

Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 31 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 31 martie 2010

Ingrediente
500 gr ciuperci "champignon", 1 ceapa, 300 ml smantana, 1 lingura de faina, sare, piper, ulei

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

41 voturi

Mod de preparare

Ciupercile \"champignon\" daca nu sunt foarte murdare de pamant,eu nu le spal,in schimb le rup pielita care o au deasupra.Asa evit sa lase multa apa la prajit.Dupa ce am aplicat aceasta operatie pt ciuperci,curatam ceapa si o taiem marunt,urmand sa o calim cu 2 linguri de ulei.Cand ceapa este aurie se adauga cipercile taiate dupa plac ,se adauga sare si se lasa pe foc pana scade zeama proprie a cipercilor.Intre timp ,intr-un castron,se amesteca smantana cu lingura de faina,un praf de sare si un pic de piper negru macinat.Cand ciupercile sunt gata,se adauga acest amestec de smantana cu faina si se mai alsa 2-3 minute la foc mic
,amestecand continuu.Daca sosul rezulta a fi prea gros,puteti adauga un pic de lapte cald.Cand este cald sosul trebuie sa fie un pic mai subtire,pt ca atunci cand se raceste,datorita fainii ,se mai ingroasa.Se serveste dupa palcul dumneavoastra ornat cu frunze de patrunjel sau alte ingrediente.Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci cu smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Galette cu piept de pui si ciuperci scaldate in sos de capere cu smantana si iaurt

Galette cu piept de pui si ciuperci scaldate in sos de capere cu smantana si iaurt

Se bat ouale cu putina sare, se adauga faina, oregano si apa minerala si se amesteca pentru a se

9 voturi    8 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne
Rulouri de vinete umplute cu branza cremoasa si sos de ciuperci si smantana

Rulouri de vinete umplute cu branza cremoasa si sos de ciuperci si smantana

Ciupercile se feliaza si se calesc usor in unt la foc mic . Se adauga smantana, nuca muscat, sare

1 vot    0 comentarii
1h
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 02 octombrie 2011

    Foarte bune,cu niste mamaliga.......eu le as pune si niste usturoi.

  • Fara foto

    Mara (Bucatar) , 12 septembrie 2010

    Foarte bune..Am facut aceasta reteta si a iesit grozav. De asemenea foarte exacta. A iesit exact asa ca in poza, desi eu habar nu am sa gasesc..Delicioase ce sa mai ...astept noi retete de la ANA CATALINA:)))

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 05 mai 2010

    Minunate! Si mie imi plac mult de tot!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

41 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de ana catalina focsa
Omleta de cartofi

Omleta de cartofi

Se curata cartofii, se spala bine si se taie in bucatele mici. Acelasi lucru se face si cu ceapa.

97 voturi    31 comentarii
45 min
Aperitive cu oua
Cartofi noi cu unt si marar

Cartofi noi cu unt si marar

Cartofii noi se pun intr-un castron cu apa rece sau calduta, li se rade coaja subtire, se spala bine

9 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Gelatina foi se inmoaie in apa rece. Galbenusurile se freaca cu zahar. Capsunile se spala, se taie

3 voturi    1 comentariu
30 min
Spume si creme dulci

mac myra (Chef de cuisine)

Foarte bune,cu niste mamaliga.......eu le as pune si niste usturoi.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Vegeta de casa Vegeta de casa

Amestec de legume uscate la cuptor, la foc mic, in mai multe etape, astfel incat legumele sa nu se arda, ci doar sa se deshidrateze

2 voturi    1 comentariu
48h 20 min
Conserve si muraturi
Saratele usoare vegane Saratele usoare vegane

Intr-un bol, se amesteca toate ingredientele treptat, intai cele uscate, dupa care se adauga uleiul si apa. Devine o compozitie destul

1 vot    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Ciorba de leurda -de post