autor:

Fara foto

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete vegetariene

Ciuperci cu smantana si patrunjel

Autor: Mihaela76 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela76 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 mai 2009

Ingrediente
500 gr ciuperci, 300 gr smantana, 2 linguri faina, 50 ml ulei pentru prajit, patrunjel si sare dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

18 voturi

Mod de preparare

Curatam ciupercile de coaja, le separam de codite si le spalam bine. Le punem la scurs intr-o strecuratoare de plastic. Cand s-au scurs le taiam in 3-4, iar coditele in 2 si le punem la prajit intr-un vas acoperit. Mestecam din cand in cand, si cand sunt prajite adaugam smantana amestecata cu faina si sarea, dand focul la mic. Mestecam sa nu se prinda de vas si cand a prins consistenta inchidem si adaugam patrunjelul.
Se serveste calda.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci cu smantana si patrunjel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Dovlecei caliti cu mujdei de usturoi-specific tarilor arabe

Dovlecei caliti cu mujdei de usturoi-specific tarilor arabe

Dovleceii se spala si se usuca bine cu un prosop de bucatarie. Se taie in rondele foarte subtiri

23 voturi    17 comentarii
45 min
Retete vegetariene
Praz gratinat (Gratin de poireau)

Praz gratinat (Gratin de poireau)

de la firele de praz se ia doar partea alba care se taie in rondele, apoi se fierbe in apa cu sare

4 voturi    1 comentariu
50 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine):

    Delicioase. Eu adaug si 2 - 3 catei de usturoi cand se calesc ciupercile. Uneori, calesc si o ceapa. Oricum, sunt foarte gustoase chiar si fara smantana.

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 august 2010

    Cred ca este o bunatate !

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2009

    Delicios..

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

    Imi plac cu smantana si mamaliga, da, foarte bune!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

      O bunatate...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2009

      Tare imi mai plac ciupercile cu smantana!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 iunie 2009

      O mancare delicioasa.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 11 iunie 2009

      Si cu o mamaliguta linga...merge de minune, nu ?

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 iunie 2009

      Arata foarte bine ciupercile cu smantana.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

18 voturi

Ingrediente

  • 500 gr ciuperci
  • 300 gr smantana
  • 2 linguri faina
  • 50 ml ulei pentru prajit
  • patrunjel si sare dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela76
PASTAI VERZI CU BULION

PASTAI VERZI CU BULION

Ceapa taiata marunt se pune la prajit in ulei oala sub presiune. Se adauga pastaile, spalate si rupte

3 voturi    4 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta de caise

Tarta de caise

Se scot samburii fructelor si se presara cu putin zahar. Galbenusurile se bat impreuna cu zaharul

17 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
PIFTELE VITA

PIFTELE VITA

Morcovii si cartoful se rad pe razatoarea mica, painea se moaie in apa, patrunjelul se toaca marunt.

2 voturi    7 comentarii
1h
Aperitive cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca este o bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Vinete cu gust de toamna si ifos de imam bayildi Vinete cu gust de toamna si ifos de imam bayildi

Imam bayildi are origini turcesti, dar este astazi un aperitiv intalnit nu numai in zona Turciei, ci si in intregul Orient Mijlociu

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Gnocchi din cartofi mov, cu ghebe sotate si cipsuri Gnocchi din cartofi mov, cu ghebe sotate si cipsuri

Pentru aluat: se spala bine cartofii cu tot cu coaja. Se fierb in steamer pana patrunde o furculita cu usurinta in ei. Se curata de

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Pasta picanta din dovleac si avocado (raw vegana)