autor:

Adina-Simona

» » Aperitive

Ciuperci Gratinate

Autor: Adina-Simona (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adina-Simona (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 aprilie 2009

Ingrediente
800 gr ciuperci proaspete, 100 gr cascaval, 1 ceapa, 1 ardei gras (colorat), 50 ml ulei, 4 catei de usturoi, 1/2 leg. marar verde, sare, piper, salata verde (pt. ornament)

Dificultate: Medie Timp: 30 min

8 voturi

Mod de preparare

1. Cozile de la ciuperci, ceapa, ardeiul, mararul si usturoiul se curata si se taie marunt.
2. Intr-o tigaie se inabusa in 50 ml ulei si 100 ml apa ceapa, cozile de ciuperci si ardeiul. Cand a scazut lichidul, se adauga piperul, sarea, usturoiul si mararul. Se amesteca compozitia si se lasa sa se raceasca.
3. Palariile de la ciuperci se imbraca in folie de aluminiu (una cate una), se umplu cu compozitia pregatita anterior si se aseaza intr-o tava unsa cu ulei. Deasupra se pune cate o bucatica de cascaval, sau se rade, se introduc la cuptor circa 30 minute
4. Cu cinci minute inainte de a fi scoase din cuptor, se stropesc cu vin (dupa preferinte)
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci Gratinate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Ciuperci gratinate cu branza si nuci

Ciuperci gratinate cu branza si nuci

1. Incalzeste cuptorul la 200ᵒC.Pune ciupercile intr-un vas termorezistent.Presara deasupra branza,

3 voturi    6 comentarii
20 min
Salate de legume
Ciuperci gratinate

Ciuperci gratinate

Baconul taiat cubulete se caleste cu partea alba de la ceapa si cu ciupercile taiate cubulete mai

3 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Adina-Simona

    Adina-Simona (Chef de cuisine) , 11 aprilie 2009

    Focul trebuie sa fie potrivit. Acum depinde si de cuptor. Chiar nu stiu cat ar trbui lasate , de ex, la un cuptor electric. Uleiul se pune mai mult pentru a nu cumva sa se arda tava. Cel putin eu am patit-o odata. Nu am pus nici o picatura si tava era cam arsa....si nu mai zic de miros facut :P:)) Asta e acum. Fiecare , dupa ce incearca, poate sa mai "improvizeze" una alta. Salata se pune pe platou in cazul in care se doreste sa fie servite asa, ca un aperitiv. Pentru "design"

  • tradaro

    tradaro (Chef de cuisine) , 07 aprilie 2009

    Am preparat reteta si este destul de gustoasa dar nu am inteles in modul de preparare unde se pune salata verde pentru ornament. Iar tava nu cred ca mai trebuie unsa cu ulei daca ciupercile sunt imbracate in folie de aluminiu fiecare deoarece ciuperca isi lasa zeama la cuptor. Nu am vazut o fotografie cu ciupercile imbracate in folie de aluminiu. Si focul cum trebuie sa fie in cele 30 de minute, mic, potrivit sau tare.

Dificultate

Medie

Timp

30 min

8 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Adina-Simona (Chef de cuisine)

Focul trebuie sa fie potrivit. Acum depinde si de cuptor. Chiar nu stiu cat ar trbui lasate , de ex, la un cuptor electric. Uleiul se pune mai mult pentru a nu cumva sa se arda tava. Cel putin eu am patit-o odata. Nu am pus nici o picatura si tava era cam arsa....si nu mai zic de miros facut :P:)) Asta e acum. Fiecare , dupa ce incearca, poate sa mai "improvizeze" una alta. Salata se pune pe platou in cazul in care se doreste sa fie servite asa, ca un aperitiv. Pentru "design"

Adauga reteta
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Chiftelute de dovlecei