autor:

Fara foto

» » , , Aperitive, Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciuperci la cuptor umplute cu ricotta

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 14 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 14 aprilie 2009

Ingrediente
100 g branza ricotta faramicioasa, coaja de lamaie, 1 ardei iute rosu prospat, curatat de seminte si tocat marunt (dupa gust), sare marinata si piper negru proaspat macinat, 2 linguri frunze de oregano sau maghiran prospat, tocate marunt, o mana buna de parmezan prospat ras, plus inca putin pentru presarat deasupra, 4 maini de ciuperci, curatate, ulei de masline extravirgin, o mana de rucola sau verdeturi cu frunze moi

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

1 vot

Mod de preparare

Încingeti cuptorul la 220°C. Puneti ricotta intr-un bol impreuna cu coaja de lamâie, ardeiul iute, putina sare si piper. Amestecati cu o lingura de lemn, apoi adaugati verdeata tocata si parmezanul.
Înlaturati cu grija piciorusele de la ciuperci si aruncati-le (sau pastrati-le ca sa faceti un sos pentru paste), apoi dati palariile ciupercilor prin putin ulei, sare si piper.
Asezati-le intr-o tava cu deschiderea in sus, astfel incât sa le puteti umple cu fantasticul amestec de ricotta. Puneti umplutura cu grija, presarati deasupra putin parmezan si coaceti ciupercile in cuptorul incins pana când devin aurii - circa 15 minute.
Serviti-le pe o farfurie mare, presarate cu frunze de rucola sau alte verdeturi cu frunze moi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci la cuptor umplute cu ricotta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Varza de Bruxell

Varza de Bruxell

Se spala bine varza, si se curate de eventualel foi galbene,se lasa la scurs si se taie apoi in jumatati

8 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tocanita de ciuperci

Tocanita de ciuperci

Intr-o cratita se pune uleiul ,apoi se aseaza pe foc.Se taie carnatii rondele si se calesc. Ceapa

7 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

1 vot

Ingrediente

  • 100 g branza ricotta faramicioasa
  • coaja de lamaie
  • 1 ardei iute rosu prospat
  • curatat de seminte si tocat marunt (dupa gust)
  • sare marinata si piper negru proaspat macinat
  • 2 linguri frunze de oregano sau maghiran prospat
  • tocate marunt
  • o mana buna de parmezan prospat ras
  • plus inca putin pentru presarat deasupra
  • 4 maini de ciuperci
  • curatate
  • ulei de masline extravirgin
  • o mana de rucola sau verdeturi cu frunze moi

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ficatei de pui cu mazare Ficatei de pui cu mazare

Se spala ficateii si se taie in cuburi. Se incinge uleiul intr-o cratita mica. Se soteaza ficateii in uleiul incins, iar dupa ce se

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne
Chiftele din dovlecel si ton Chiftele din dovlecel si ton

Curatam dovleceii de coaja, taiem pe jumatate si punem la fiert cu putina sare ( 25 minute). Ii scoatem intr-o strecuratoare unde cu

23 voturi    18 comentarii
1h
Aperitive
fasole paistai cu branza