autor:

Fara foto

» » Aperitive

Ciuperci marinate

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 375 g ciuperci, , 4 linguri ulei de masline, , 1 catel de usturoi (zdrobit), , 1 lingura zeama de lamaie, , 250 ml suc de mere, , 1 foaie de dafin, , 1 lingura tarhon tocat marunt, , 1 lingura patrunjel verde tocat, , piper, , sare.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

2 voturi

Mod de preparare

Se curata bine ciupercile cu o carpa umeda, pastrandu-se doar palariile. Se incinge uleiul si se prajesc intregi, impreuna cu usturoiul, intorcandu-le mereu, pana ce au absorbit tot uleiul. Se adauga zeama de lamaie, sucul de mere, foaia de dafin si tarhonul, se sareaza, se pipereaza si se dau in cateva clocote circa 5 minute. Apoi se lasa sa se raceasca (in zeama), se indeparteaza foaia de dafin si se presara cu patrunjel verde tocat. Inainte de a le servi - ca aperitiv sau garnitura - se lasa sa se scurga.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci marinate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Ciuperci pleurotus marinate la cuptor

Ciuperci pleurotus marinate la cuptor

Ciupercile le spalam una cate una si le scuturam de surplusul de apa. Mararul il spalam si il tocam

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Retete de post
Ciuperci marinate

Ciuperci marinate

1 Se taie morcovul cubulete sau triunghiuri, se taie ceapa rondele, usturoiul se incresteaza 2 catei

6 voturi    2 comentarii
1h
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 375 g ciuperci
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 catel de usturoi (zdrobit)
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 250 ml suc de mere
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingura tarhon tocat marunt
  • 1 lingura patrunjel verde tocat
  • piper
  • sare.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Tarta cu ciuperci