autor:

Fara foto

» » Aperitive

Ciuperci marinate

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 375 g ciuperci, , 4 linguri ulei de masline, , 1 catel de usturoi (zdrobit), , 1 lingura zeama de lamaie, , 250 ml suc de mere, , 1 foaie de dafin, , 1 lingura tarhon tocat marunt, , 1 lingura patrunjel verde tocat, , piper, , sare.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

2 voturi

Mod de preparare

Se curata bine ciupercile cu o carpa umeda, pastrandu-se doar palariile. Se incinge uleiul si se prajesc intregi, impreuna cu usturoiul, intorcandu-le mereu, pana ce au absorbit tot uleiul. Se adauga zeama de lamaie, sucul de mere, foaia de dafin si tarhonul, se sareaza, se pipereaza si se dau in cateva clocote circa 5 minute. Apoi se lasa sa se raceasca (in zeama), se indeparteaza foaia de dafin si se presara cu patrunjel verde tocat. Inainte de a le servi - ca aperitiv sau garnitura - se lasa sa se scurga.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci marinate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Ciuperci marinate

Ciuperci marinate

1 Se taie morcovul cubulete sau triunghiuri, se taie ceapa rondele, usturoiul se incresteaza 2 catei

6 voturi    2 comentarii
1h
Aperitive
Ciuperci Paris marinate (Conserva de cogumelos)

Ciuperci Paris marinate (Conserva de cogumelos)

Desi este mai comod sã cumpãr conserva sau chiar sã folosesc numai legume proaspete, dupã 9 ani

9 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 375 g ciuperci
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 catel de usturoi (zdrobit)
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 250 ml suc de mere
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingura tarhon tocat marunt
  • 1 lingura patrunjel verde tocat
  • piper
  • sare.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Rulouri de vinete pane Rulouri de vinete pane

Vanata se curata de coaja, apoi se feliaza pe lungimea vinetei cat se poate de subtire. Se presara cu sare si piper si se lasa sa se

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Mic dejun indragostit Mic dejun indragostit

Am pregatit aluatul de clatite si le-am copt pe un aparat special de facut gofre, asa se numesc clatitele acestea, apoi le-am umplut

2 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Ceapa umpluta cu orez