1 Se taie morcovul cubulete sau triunghiuri, se taie ceapa rondele, usturoiul se incresteaza 2 catei si ceilalti se taie in 4.
2 Intr-un ceaun se pun ciupercile curatate si taiate in bucati potrivite (daca sunt mici le puneti intregi) la foc mijlociu cu 200 ml. de apa pentru 10~15 minute.
3 Scoateti ciupercile din sucul obtinut intr-un vas si puneti in ceaun: mirodeniile, sare, zahar, morcovul, 2 catei de usturoi increstat, otetul si puneti in acest parfum ciupercile pentru 10 minute la foc mic.
4 Sterilizati un borcan si un capac cu filet in apa clocotita, eu fac asa: oparesc borcanul si il pun la microunde sa se evapore apa, dar capacul il fierb intr-un vas cateva minute.
5 Puneti in borcanul sterilizat ceapa si 2 catei de usturoi taiati in 4 si turnati in borcan ciupercile cu marinatul. Inchideti borcanul ermetic, intoarceti borcanul cu capacul in jos si acoperiti-l cu un prosop. Peste doua ore se poate servi bunatatea de ciupercute sau le puteti duce in magazie.
6 Inainte de a servi acest aperitiv puteti sa-l stropiti cu putin ulei de masline sau sos de soia si sa le presarati cu ceapa verde taiata marunt.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii