1 Se taie morcovul cubulete sau triunghiuri, se taie ceapa rondele, usturoiul se incresteaza 2 catei si ceilalti se taie in 4.
2 Intr-un ceaun se pun ciupercile curatate si taiate in bucati potrivite (daca sunt mici le puneti intregi) la foc mijlociu cu 200 ml. de apa pentru 10~15 minute.
3 Scoateti ciupercile din sucul obtinut intr-un vas si puneti in ceaun: mirodeniile, sare, zahar, morcovul, 2 catei de usturoi increstat, otetul si puneti in acest parfum ciupercile pentru 10 minute la foc mic.
4 Sterilizati un borcan si un capac cu filet in apa clocotita, eu fac asa: oparesc borcanul si il pun la microunde sa se evapore apa, dar capacul il fierb intr-un vas cateva minute.
5 Puneti in borcanul sterilizat ceapa si 2 catei de usturoi taiati in 4 si turnati in borcan ciupercile cu marinatul. Inchideti borcanul ermetic, intoarceti borcanul cu capacul in jos si acoperiti-l cu un prosop. Peste doua ore se poate servi bunatatea de ciupercute sau le puteti duce in magazie.
6 Inainte de a servi acest aperitiv puteti sa-l stropiti cu putin ulei de masline sau sos de soia si sa le presarati cu ceapa verde taiata marunt.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii