autor:

Fara foto

» » Aperitive

Ciuperci provensale

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 500 g ciuperci, , 1 tulpina mijlocie de praz, , 60 g unt, , 1 catel de usturoi (zdrobit), , zeama si coaja rasa de la 1 lamaie, , piper, , 1/2 ceasca patrunjel verde tocat, , nucsoara rasa, , 1 1/2 ceasca de miez de paine integrala (moale), , 2-3 linguri ulei de masline, , 1 catel de usturoi intreg

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

Se sterg ciupercile cu un servet si se taie felii. Prazul curatat si spalat se taie fasii subtiri. Se incinge cuptorul si se unge o forma de budinca. - Intr-o tigaie de fonta, se topeste untul si se caleste prazul circa 5 minute, la foc slab, amestecand intruna. Se adauga ciupercile si se dunstuiesc si ele, cu capac, aproximativ 10 minute. Se ia capacul, se introduce usturoiul zdrobit si coaja de lamaie si se lasa sa fiarba, pana ce lichidul se evapora aproape de tot. Se toarna zeama de lamaie, se da in cateva clocote si se condimenteaza cu piper, nucsoara si patrunjel verde. Se incorporeaza 1/3 din miezul de paine, maruntit, se amesteca bine si se toarna compozitia in forma unsa. - Separat, intr-o tigaie, se prajeste catelul de usturoi (intreg), pana ce devine maroniu. Se scoate, se arunca si se introduce miezul de paine ramas, care se prajeste putin, intorcandu-l mereu. Se scoate din tigaie, se presara peste compozitia din forma, se da la cuptor si se lasa circa 20 de minute, pana ce suprafata se rumeneste si devine crocanta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci provensale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Briose cu ton si varza de bruxelles

Briose cu ton si varza de bruxelles

Punem la fiert in apa cu sare si putin ulei varza de bruxelles.Fierbem circa 7-8 min dupa care scoatem

2 voturi    2 comentarii
40 min
Aperitive
Faole pastai cu maioneza

Faole pastai cu maioneza

Se fierb pastaile in apa cu sare. Intre timp se prepara maioneza dintr-un ou crud si unul fiert.

7 voturi    5 comentarii
30 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 500 g ciuperci
  • 1 tulpina mijlocie de praz
  • 60 g unt
  • 1 catel de usturoi (zdrobit)
  • zeama si coaja rasa de la 1 lamaie
  • piper
  • 1/2 ceasca patrunjel verde tocat
  • nucsoara rasa
  • 1 1/2 ceasca de miez de paine integrala (moale)
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 catel de usturoi intreg

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Melcisori de pizza cu foietaj