autor:

Fara foto

» » Aperitive

Ciuperci provensale

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 500 g ciuperci, , 1 tulpina mijlocie de praz, , 60 g unt, , 1 catel de usturoi (zdrobit), , zeama si coaja rasa de la 1 lamaie, , piper, , 1/2 ceasca patrunjel verde tocat, , nucsoara rasa, , 1 1/2 ceasca de miez de paine integrala (moale), , 2-3 linguri ulei de masline, , 1 catel de usturoi intreg

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

Se sterg ciupercile cu un servet si se taie felii. Prazul curatat si spalat se taie fasii subtiri. Se incinge cuptorul si se unge o forma de budinca. - Intr-o tigaie de fonta, se topeste untul si se caleste prazul circa 5 minute, la foc slab, amestecand intruna. Se adauga ciupercile si se dunstuiesc si ele, cu capac, aproximativ 10 minute. Se ia capacul, se introduce usturoiul zdrobit si coaja de lamaie si se lasa sa fiarba, pana ce lichidul se evapora aproape de tot. Se toarna zeama de lamaie, se da in cateva clocote si se condimenteaza cu piper, nucsoara si patrunjel verde. Se incorporeaza 1/3 din miezul de paine, maruntit, se amesteca bine si se toarna compozitia in forma unsa. - Separat, intr-o tigaie, se prajeste catelul de usturoi (intreg), pana ce devine maroniu. Se scoate, se arunca si se introduce miezul de paine ramas, care se prajeste putin, intorcandu-l mereu. Se scoate din tigaie, se presara peste compozitia din forma, se da la cuptor si se lasa circa 20 de minute, pana ce suprafata se rumeneste si devine crocanta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci provensale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Bruschete cu dovlecel

Bruschete cu dovlecel

Usturoiul se curata, iar cu un catel se ung feliile de paine. Painea se unge cu ulei de masline.

3 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Placinta cu branza si marar

Placinta cu branza si marar

Pentru ca tot am niste pofticiosi in casa si vor mereu altceva si altceva si dulce si sarat, azi

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 500 g ciuperci
  • 1 tulpina mijlocie de praz
  • 60 g unt
  • 1 catel de usturoi (zdrobit)
  • zeama si coaja rasa de la 1 lamaie
  • piper
  • 1/2 ceasca patrunjel verde tocat
  • nucsoara rasa
  • 1 1/2 ceasca de miez de paine integrala (moale)
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 catel de usturoi intreg

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Mic dejun indragostit Mic dejun indragostit

Am pregatit aluatul de clatite si le-am copt pe un aparat special de facut gofre, asa se numesc clatitele acestea, apoi le-am umplut

1 vot    0 comentarii
40 min
Aperitive
Cum se fierbe porumbul Cum se fierbe porumbul

Cand doriti sa fierbeti porumbul congelat,il introduceti direct in apa fiarta sau il fierbeti la aburi,astfel isi ca pastra culoarea

9 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive
DOVLECEI CU BRANZA LA CUPTOR