autor:

Fara foto

» » Aperitive

Ciuperci surpriza

Autor: suteanu gabriela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: suteanu gabriela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 iunie 2008

Ingrediente
500g faina, 300ml lapte, 50gr drojdie, 1 cutie pate de ficat, 50ml ulei, 2 galbenusuri, 1 lingurita sare, 1 ou pentru uns

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron se inmoaie drojdia in lapte caldut, se adauga uleiul, galbenusurile si faina; se amesteca, la inceput cu o lingura de lemn pana se amesteca ingredientele, apoi se framanta cu mana 5-10 minute, se acopera cu un servet si se la sa creasca intr-un loc caldut o ora.
Din 2/3 din aluatul rezultat se fac bile rotunde de diferite dimensiuni. Din restul aluatului se fac bastonase cilindrice mai late la un capat, simuland piciorul unei ciuperci. Se aseaza in tava unsa cu ulei in prealabil, se lasa cca 10 minute si se ung cu ou. Chiflele rotunde se presara cu la mijloc cu mac si se coc la foc potrivit 20-30 minute. Dupa ce s-au racit, cele rotunde se scobesc la mijloc, pe partea lata si se umplu cu pate de ficat. Piciorusul se taie in doua in lungime si se unge cu pate de ficat, se reunesc jumatatile si se infing in palarioara ciupercii.
Rezulta 10-15 bucati de diferite marimi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci surpriza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Salata Quatro Formaggi

Salata Quatro Formaggi

1.Primul strat aproximativ 300 gr de branza de vaci amestecata cu 5 linguri de smantana si daca vrei

5 voturi    13 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
Omleta cu bacon si rosii

Omleta cu bacon si rosii

Se incinge untul sau uleiul in tigaie; se adauga bacon-ul taiat bucatele mici, plus condimente, se

2 voturi    0 comentarii
10 min
Aperitive cu oua

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 500g faina
  • 300ml lapte
  • 50gr drojdie
  • 1 cutie pate de ficat
  • 50ml ulei
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingurita sare
  • 1 ou pentru uns

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu oua

Tarta morarului Tarta morarului

Se prepara un blat din ingredientele mentionate, apoi se intinde intr-o folie de plastic, cu un sucitor, in foaie de 0,5 cm grosime,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Placinta cu ciuperci in aluat fraged Placinta cu ciuperci in aluat fraged

Se pune o foaie de aluat in vas, iar in interior se pun toate legumele pe rand asezate, se toaarna compozitia de oua cu iaurt. Se coace

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Omleta