autor:

Fara foto

» » Aperitive

Ciuperci taranesti

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 ciuperci mari, , 200 g linte (verde), , 200 g bacon, , 4 rosii marunte, , 2 cepe potrivite, , 2 linguri ulei de masline, , 1 legatura codite de ceapa verde, , 2 cuisoare, , 1 legatura zarzavat de supa, , sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Curatati ceapa, infigeti in ea cuisoarele si puneti-o intr-o cratita impreuna cu lintea si zarzavatul de supa (1 morcov, 1 patrunjel, 1/4 telina). Turnati peste ele apa rece (sa le acopere bine), puneti-le pe foc, circa 30-35 de minute, si cand s-au fiert, adaugati sare.
Intre timp, rupeti coditele ciupercilor si prajiti putin (3-4 minute) palariile in uleiul incins, pana ce se rumenesc usor. Scoateti-le din tigaie si puneti in locul lor baconul taiat fasii, si dupa ce s-a rumenit si el frumos (circa 5 minute), pastrati-l undeva la-ndemana.
Incingeti cuptorul la 210gr..
Tocati piciorusele ciupercilor, impreuna cu ceapa ramasa, si caliti-le aproximativ 5-6 minute in grasimea lasata de bacon. Sarati si piperati.
Garnisiti palariile cu aceasta umplutura, puneti deasupra fasiile de bacon si asezati-le intr-o tava. Spalati si zvantati rosiile, aranjati-le de jur imprejurul ciupercilor si dati tava - 10 minute - la cuptorul incins.
Scurgeti bine lintea, indepartati ceapa si zarzavatul de supa si asezati pe un platou ciupercile umplute, rosiile si - de jur imprejur - lintea.
Serviti-le imediat, presarate cu coditele de ceapa taiate rondele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci taranesti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Vinete cu cascaval

Vinete cu cascaval

Coci vinetele, le cureti si le lasi la scurs. Tai 8 felii de cascaval, iar restul il dai pe razatoare.

4 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Clatite cu vinete (de post)

Clatite cu vinete (de post)

Din apa minerala si faina facem un aluat ca pentru clatite.Asezonam cu sare si piper iar la sfarsit

4 voturi    4 comentarii
1h
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 ciuperci mari
  • 200 g linte (verde)
  • 200 g bacon
  • 4 rosii marunte
  • 2 cepe potrivite
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 legatura codite de ceapa verde
  • 2 cuisoare
  • 1 legatura zarzavat de supa
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Crochete de cartofi