autor:

Fara foto

» » Aperitive

Ciuperci taranesti

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 ciuperci mari, , 200 g linte (verde), , 200 g bacon, , 4 rosii marunte, , 2 cepe potrivite, , 2 linguri ulei de masline, , 1 legatura codite de ceapa verde, , 2 cuisoare, , 1 legatura zarzavat de supa, , sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Curatati ceapa, infigeti in ea cuisoarele si puneti-o intr-o cratita impreuna cu lintea si zarzavatul de supa (1 morcov, 1 patrunjel, 1/4 telina). Turnati peste ele apa rece (sa le acopere bine), puneti-le pe foc, circa 30-35 de minute, si cand s-au fiert, adaugati sare.
Intre timp, rupeti coditele ciupercilor si prajiti putin (3-4 minute) palariile in uleiul incins, pana ce se rumenesc usor. Scoateti-le din tigaie si puneti in locul lor baconul taiat fasii, si dupa ce s-a rumenit si el frumos (circa 5 minute), pastrati-l undeva la-ndemana.
Incingeti cuptorul la 210gr..
Tocati piciorusele ciupercilor, impreuna cu ceapa ramasa, si caliti-le aproximativ 5-6 minute in grasimea lasata de bacon. Sarati si piperati.
Garnisiti palariile cu aceasta umplutura, puneti deasupra fasiile de bacon si asezati-le intr-o tava. Spalati si zvantati rosiile, aranjati-le de jur imprejurul ciupercilor si dati tava - 10 minute - la cuptorul incins.
Scurgeti bine lintea, indepartati ceapa si zarzavatul de supa si asezati pe un platou ciupercile umplute, rosiile si - de jur imprejur - lintea.
Serviti-le imediat, presarate cu coditele de ceapa taiate rondele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci taranesti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Cosulete de linte cu guacamole

Cosulete de linte cu guacamole

Mod de preparare cosulete Spalam lintea sub jet de apa rece,apoi o lasam la scurs. Amestecam lintea

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Chec aperitiv

Chec aperitiv

Se amesteca faina cu praful de copt.Galbenusurile se amesteca impreuna cu uleiul, laptele, mezelurile,

27 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 ciuperci mari
  • 200 g linte (verde)
  • 200 g bacon
  • 4 rosii marunte
  • 2 cepe potrivite
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 legatura codite de ceapa verde
  • 2 cuisoare
  • 1 legatura zarzavat de supa
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Rulouri de vinete pane Rulouri de vinete pane

Vanata se curata de coaja, apoi se feliaza pe lungimea vinetei cat se poate de subtire. Se presara cu sare si piper si se lasa sa se

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Mic dejun indragostit Mic dejun indragostit

Am pregatit aluatul de clatite si le-am copt pe un aparat special de facut gofre, asa se numesc clatitele acestea, apoi le-am umplut

2 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Pasta de ardei copti