Ciuperci taranesti

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 ciuperci mari,
  • 200 g linte (verde),
  • 200 g bacon,
  • 4 rosii marunte,
  • 2 cepe potrivite,
  • 2 linguri ulei de masline,
  • 1 legatura codite de ceapa verde,
  • 2 cuisoare,
  • 1 legatura zarzavat de supa,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare

Curatati ceapa, infigeti in ea cuisoarele si puneti-o intr-o cratita impreuna cu lintea si zarzavatul de supa (1 morcov, 1 patrunjel, 1/4 telina). Turnati peste ele apa rece (sa le acopere bine), puneti-le pe foc, circa 30-35 de minute, si cand s-au fiert, adaugati sare.

Intre timp, rupeti coditele ciupercilor si prajiti putin (3-4 minute) palariile in uleiul incins, pana ce se rumenesc usor. Scoateti-le din tigaie si puneti in locul lor baconul taiat fasii, si dupa ce s-a rumenit si el frumos (circa 5 minute), pastrati-l undeva la-ndemana.

Incingeti cuptorul la 210gr..

Tocati piciorusele ciupercilor, impreuna cu ceapa ramasa, si caliti-le aproximativ 5-6 minute in grasimea lasata de bacon. Sarati si piperati.

Garnisiti palariile cu aceasta umplutura, puneti deasupra fasiile de bacon si asezati-le intr-o tava. Spalati si zvantati rosiile, aranjati-le de jur imprejurul ciupercilor si dati tava - 10 minute - la cuptorul incins.

Scurgeti bine lintea, indepartati ceapa si zarzavatul de supa si asezati pe un platou ciupercile umplute, rosiile si - de jur imprejur - lintea.

Serviti-le imediat, presarate cu coditele de ceapa taiate rondele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise