autor:

lizz

» » Aperitive

Ciuperci umplute

Autor: lizz (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lizz (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 februarie 2010

Ingrediente
- 1 kg ciuperci mari, - 1 ceapa, - 2 catei de usturoi, - 1 lingura de smantana, - cateva felii de salam uscat sau sunculita, - 200 gr cascaval ras pe razatoarea cu gauri mici, - 1 lingura branza feta, - patrunjel, - 2 linguri ulei, - 1 lingurita de unt/margarina topit/a, - sare si piper

Dificultate: Medie Timp: 1h

36 voturi

Mod de preparare

Ciupercile se spala bine si li se rup coditele pe care le taiem cubulete marunte. Peste capacele de ciuperci presaram putina sare si le lasam separat pana cand le vom umple. Ceapa taiata maruntel se pune la prajit in 2 linguri de ulei incins. Cand capata culoare aurie, punem si cateii de usturoi taiati si ei maruntel si lasam 2 minute sa se amestece aromele. Apoi punem peste ceapa, coditele de la ciuperci si lasam sa se inmoaie bine. Cand sunt si acestea patrunse punem putin cascaval, cubuletele de salam/sunca si patrunjelul tocat. Le lasam la foc cam 3 minute si le scoatem intr-un castron la racit. Dupa ce s-au racit, adaugam branza feta, untul topit, iarasi putin cascaval si condimentam dupa plac. Ciupercile le clatim cu apa rece ca sa se duca surplusul de sare, le uscam usor pe prosoape de hartie si incepem sa le umplem. Intr-o tava pentru cuptor, intindem hartie de copt si asezam ciupercile umplute. Presaram pe fiecare cascaval ras si dam la cuptor pana se rumenesc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci umplute" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Ciuperci pane umplute cu cremă de brânză

Ciuperci pane umplute cu cremă de brânză

-Se spală ciupercile, se îndepărtează piciorușele și se lasă să se scurgă și să se usuce

3 voturi    0 comentarii
1h
Retete vegetariene
Ciuperci umplute

Ciuperci umplute

Curatam si spalam ciupercile, le scoatem cu grija coditele pe care le vom toca marunt. Peste palariile

11 voturi    2 comentarii
50 min
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Alina_Chiticaru

    Alina_Chiticaru (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2014

    Arata delicios!

  • sonia dumbrava

    sonia dumbrava (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2012

    sunt delicioase si usor de facut .

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 august 2012

    Arata minunat!

    • titza

      titza (Chef de cuisine) , 21 iunie 2010

      Ciupercile umplute sunt la noi specialitatea bucatarului, adica eu. Ele insa nu au codite ci picioruse, mi-a spus, cand i-am citit reteta, fetita mea Anna, de 6 anisori care e inca la gradinita. Codite, zice ea, au, de exemplu, ciresele dar si unele fetite, colege de-ale ei. Si sunt convins ca are dreptate.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

      Foarte gustoase, imi place reteta.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 22 februarie 2010

      Deliciosi

    • lizz

      lizz (Chef de cuisine) , 18 februarie 2010

      valentina, arata tare bine si imi place mult cum ai aranjat pe farfurie. multumesc frumos.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 februarie 2010

      Imi plac tare mult...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

36 voturi

Ingrediente

  • - 1 kg ciuperci mari
  • - 1 ceapa
  • - 2 catei de usturoi
  • - 1 lingura de smantana
  • - cateva felii de salam uscat sau sunculita
  • - 200 gr cascaval ras pe razatoarea cu gauri mici
  • - 1 lingura branza feta
  • - patrunjel
  • - 2 linguri ulei
  • - 1 lingurita de unt/margarina topit/a
  • - sare si piper

Raporteaza reteta

Retete
de lizz
Musaca de cartofi cu ciuperci

Musaca de cartofi cu ciuperci

Ceapa taiata fin se pune in 3 linguri de ulei incins si se caleste pana devine aurie la culoare. Se

36 voturi    6 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Clatite cu gem

Clatite cu gem

Intr-un castron inalt am pus: galbenusul, uleiul, sarea, esenta, coaja rasa si 100 ml din lichid. Am

1 vot    0 comentarii
15 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura de casa cu branza

Prajitura de casa cu branza

Se bate separat galbenusul de albus, apoi se amesteca impreuna. Se adauga zaharul si se bate pana

15 voturi    2 comentarii
25 min
Prajituri

Alina_Chiticaru (Chef de cuisine)

Arata delicios!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Placinte sarate cu branza Placinte sarate cu branza

Drojdia proaspata se marunteste într-un castronel, se adauga o linguriță de zahăr și puțină apă caldă, cât să se

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Foietaj cu sunca si branza topita Foietaj cu sunca si branza topita

Se dezgheata aluatul si se taie fasii subtiri cam cat degetul mic (vor iesi mai multe bucati) ori cat degetul mare ( mai putine). Se

0 voturi    0 comentarii
10 min
Aperitive
Crochete de cartofi