Spalam ciupercile, le indepartam piciorusele, le saram si le lasam 10’, pe un prosop de hartie. Intre timp, curatam si tocam marunt ceapa si usturoiul, taiem in cubulete, salamul si piciorusele ciupercilor. Intr-o tigaie, punem o lingura de ulei, cand s-a incins, adaugam ceapa si usturoiul, apoi ciupercile taiate si salamu si lasam 2-3 minute la calit. Luam tigaia de pe foc, adaugam ouale si jumatate din branza topita, sare, piper si amestecam totul bine.
Trecem ciupercile pe sub un jet de apa, pentru a indeparta excesul de sare, punem in fiecare ciupercuta cate putina branza topita, apoi umplem cu compozitia de mai sus. Acoperim fiecare ciuperca, cu cascaval ras, in pic de smantana si o frunzulita de marar.
Pregatim o tava, cu hartie de copt, asezam ciupercile, le stropim cu restul de ulei si le dam la cuptor, la foc mediu, pentru 45’.
Se pot servi calde sau reci deopotriva, ca fel principal sau aperitiv.
Pofta buna!
Reteta de spuma de capsuni. Spuma de capsuni cu albusuri gatite. Reteta de spuma de capsuni cu bezea italiana. Retete cu...
Spuma de capsuniReteta de gem de cirese fara conservanti. Gem de cirese retea simpla si usor de preparat.
Gem de cireseDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii