Ciuperci umplute

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 500 g ciuperci mari,
  • 125 g carne tocata (de porc),
  • 1 ceapa mica (taiata marunt),
  • 1/2 lingurita cimbru uscat,
  • 1 foaie de dafin maruntita,
  • 1 priza tarhon uscat (sau un fir de tarhon proaspat tocat marunt),
  • sare,
  • piper negru,
  • 3 linguri ulei de masline,
  • 1 catel de usturoi presat.
  • Pentru presarat deasupra: 2 linguri pesmet,
  • 1 legatura patrunjel verde tocat.

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 190gr.. Se curata ciupercile, se spala si se scot, cu grija, piciorusele.

Se toaca piciorusele marunt, se amesteca cu carnea, ceapa, usturoiul si verdeata si se gusta de sare si piper.

Intr-o tigaie, se incinge - la foc potrivit - 1 lingura de ulei, se adauga umplutura de carne si se prajeste 5 minute (pana ce se rumeneste usor), zdrobind-o cu o furculita. Se ia apoi tigaia de pe foc si se lasa umplutura sa se raceasca.

Se umplu palariile ciupercilor cu amestecul de carne (pana sus, la margini) si se presara cu pesmetul amestecat cu patrunjel tocat.

Se incinge restul de ulei intr-o forma termorezistenta, se pun ciupercile una langa alta in forma si se prajesc circa 2 minute, la foc potrivit. (Intre timp, se mai scutura forma de cateva ori, ca sa nu se prinda de fund.)

Se dau ciupercile la cuptor. Se lasa sa se fragezeasca 15 minute, iar daca umplutura nu s-a rumenit suficient, se mai lasa putin, la o temperatura mai ridicata. Se servesc imediat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise