autor:

Fara foto

» » Aperitive

Ciuperci umplute

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 500 g ciuperci mari, , 125 g carne tocata (de porc), , 1 ceapa mica (taiata marunt), , 1/2 lingurita cimbru uscat, , 1 foaie de dafin maruntita, , 1 priza tarhon uscat (sau un fir de tarhon proaspat tocat marunt), , sare, , piper negru, , 3 linguri ulei de masline, , 1 catel de usturoi presat., Pentru presarat deasupra: 2 linguri pesmet, , 1 legatura patrunjel verde tocat.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 190gr.. Se curata ciupercile, se spala si se scot, cu grija, piciorusele.
Se toaca piciorusele marunt, se amesteca cu carnea, ceapa, usturoiul si verdeata si se gusta de sare si piper.
Intr-o tigaie, se incinge - la foc potrivit - 1 lingura de ulei, se adauga umplutura de carne si se prajeste 5 minute (pana ce se rumeneste usor), zdrobind-o cu o furculita. Se ia apoi tigaia de pe foc si se lasa umplutura sa se raceasca.
Se umplu palariile ciupercilor cu amestecul de carne (pana sus, la margini) si se presara cu pesmetul amestecat cu patrunjel tocat.
Se incinge restul de ulei intr-o forma termorezistenta, se pun ciupercile una langa alta in forma si se prajesc circa 2 minute, la foc potrivit. (Intre timp, se mai scutura forma de cateva ori, ca sa nu se prinda de fund.)
Se dau ciupercile la cuptor. Se lasa sa se fragezeasca 15 minute, iar daca umplutura nu s-a rumenit suficient, se mai lasa putin, la o temperatura mai ridicata. Se servesc imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci umplute" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Rosii umplute cu ciuperci si orez

Rosii umplute cu ciuperci si orez

Puneti la calit o ceapa, ciuperci, orezul, ardei, miezul de rosii, delikat si calitile bine. Daca

9 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciuperci umplute pane

Ciuperci umplute pane

Ciupercile se spala ,se indeparteaza coditele si se lasa se se scurga bine de apa. Se amesteca pateul

36 voturi    19 comentarii
20 min
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 500 g ciuperci mari
  • 125 g carne tocata (de porc)
  • 1 ceapa mica (taiata marunt)
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 1 foaie de dafin maruntita
  • 1 priza tarhon uscat (sau un fir de tarhon proaspat tocat marunt)
  • sare
  • piper negru
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 catel de usturoi presat.
  • Pentru presarat deasupra: 2 linguri pesmet
  • 1 legatura patrunjel verde tocat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Rulouri de vinete pane Rulouri de vinete pane

Vanata se curata de coaja, apoi se feliaza pe lungimea vinetei cat se poate de subtire. Se presara cu sare si piper si se lasa sa se

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Mic dejun indragostit Mic dejun indragostit

Am pregatit aluatul de clatite si le-am copt pe un aparat special de facut gofre, asa se numesc clatitele acestea, apoi le-am umplut

2 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Traistute cu ciuperci