autor:

Fara foto

» » Aperitive

Ciuperci umplute

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 500 g ciuperci mari, , 125 g carne tocata (de porc), , 1 ceapa mica (taiata marunt), , 1/2 lingurita cimbru uscat, , 1 foaie de dafin maruntita, , 1 priza tarhon uscat (sau un fir de tarhon proaspat tocat marunt), , sare, , piper negru, , 3 linguri ulei de masline, , 1 catel de usturoi presat., Pentru presarat deasupra: 2 linguri pesmet, , 1 legatura patrunjel verde tocat.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 190gr.. Se curata ciupercile, se spala si se scot, cu grija, piciorusele.
Se toaca piciorusele marunt, se amesteca cu carnea, ceapa, usturoiul si verdeata si se gusta de sare si piper.
Intr-o tigaie, se incinge - la foc potrivit - 1 lingura de ulei, se adauga umplutura de carne si se prajeste 5 minute (pana ce se rumeneste usor), zdrobind-o cu o furculita. Se ia apoi tigaia de pe foc si se lasa umplutura sa se raceasca.
Se umplu palariile ciupercilor cu amestecul de carne (pana sus, la margini) si se presara cu pesmetul amestecat cu patrunjel tocat.
Se incinge restul de ulei intr-o forma termorezistenta, se pun ciupercile una langa alta in forma si se prajesc circa 2 minute, la foc potrivit. (Intre timp, se mai scutura forma de cateva ori, ca sa nu se prinda de fund.)
Se dau ciupercile la cuptor. Se lasa sa se fragezeasca 15 minute, iar daca umplutura nu s-a rumenit suficient, se mai lasa putin, la o temperatura mai ridicata. Se servesc imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci umplute" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Ciuperci umplute cu ceapa verde si rosii

Ciuperci umplute cu ceapa verde si rosii

Spalam ciupercile, le stergem cu un prosop curat si indepartam coditele. Foile de ceapa verde le

1 vot    0 comentarii
1h
Retete de post
Ciuperci umplute cu pui si sunca

Ciuperci umplute cu pui si sunca

Pentru inceput, taiem ceapa marunt si o punem in putin ulei la foc mic. Taiem carnea de pui cubulete

23 voturi    11 comentarii
40 min
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
249.99 lei
224.99 lei

Crockpot Express

- 22 %
999.99 lei
779.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 500 g ciuperci mari
  • 125 g carne tocata (de porc)
  • 1 ceapa mica (taiata marunt)
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 1 foaie de dafin maruntita
  • 1 priza tarhon uscat (sau un fir de tarhon proaspat tocat marunt)
  • sare
  • piper negru
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 catel de usturoi presat.
  • Pentru presarat deasupra: 2 linguri pesmet
  • 1 legatura patrunjel verde tocat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Rulouri de vinete pane Rulouri de vinete pane

Vanata se curata de coaja, apoi se feliaza pe lungimea vinetei cat se poate de subtire. Se presara cu sare si piper si se lasa sa se

1 vot    0 comentarii
40 min
Aperitive
Mic dejun indragostit Mic dejun indragostit

Am pregatit aluatul de clatite si le-am copt pe un aparat special de facut gofre, asa se numesc clatitele acestea, apoi le-am umplut

2 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Rosii Pane cu Mujdei