Ciuperci umplute

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg ciuperci de cultura
  • ½ kg telemea de oi sau vaca (se poate si branza de burduf)
  • 1 pachet branza dulce
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • ½- 1 lingurita Oregano
  • 1-2 oua
  • 3-4 cepe mari
  • Piper
  • 1 pahar vin alb
  • 1 pahar ulei
  • sare ,daca e nevoie

Mod de preparare

Pentru inceput, se rade telemeaua prin razatoarea mare si se amesteca cu branza dulce,cu mararul si patrunjelul, tocate marunt.

Ciupercile se spala bine, se rup palariile si se aseaza intr-o tava unsa cu putin unt.Piciorusele ciupercilor se taie in cubulete foarte mici.

Ceapa se taie fin si se pune la calit,amestecand sa nu se prinda si o inabusim impreuna cu ciupercutele.Se tin pe foc pana se inmoaie bine ciupercile si acestea sunt gata.Se lasa sa se raceasca dupa care se amesteca cu branza si verdeata.Se adauga oregano,piper si oul si se amesteca bine .Cu o lingura se ia din acest amestec si se pune in fiecare palariuta din tava.Daca mai ramane compozitie se poate amesteca cu vinul si turna in tava.Daca nu, cu vinul se stropesc palariutele.Se dau la cuptor si din cand in cand le mai stropim cu sosul din tava.

Spre sfarsit, pentru cine doreste, se poate pune smantana batuta cu un ou si razatura de cascaval sau parmezam, presarata.Sporeste gustul si da si aspect apetisant preparatului.

Se pot servi ca atare sau insotind o friptura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinte sarate cu branza

Placinte sarate cu branza

Drojdia proaspata se marunteste într-un castronel.

Placinte sarate cu branza
Cotlet de porc cu rosii la tigaie

Cotlet de porc cu rosii la tigaie

Reteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie. Cum prepari acasa reteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie.

Cotlet de porc cu rosii la tigaie
Dulceata din fructe de soc

Dulceata din fructe de soc

Reteta de dulceata din fructe de soc. Cum se prepara reteta de dulceata din fructe de soc fara conservant.

Dulceata din fructe de soc