autor:

Fara foto

» » Aperitive

Ciuperci umplute

Autor: Otilia Iliescu (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 iulie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Otilia Iliescu (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 iulie 2007

Ingrediente
1 kg ciuperci de cultura, ½ kg telemea de oi sau vaca (se poate si branza de burduf), 1 pachet branza dulce, 1 legatura marar, 1 legatura patrunjel, ½- 1 lingurita Oregano, 1-2 oua, 3-4 cepe mari, Piper, 1 pahar vin alb, 1 pahar ulei, sare ,daca e nevoie

Dificultate: Redusa Timp: 1h

329 voturi

Mod de preparare

Pentru inceput, se rade telemeaua prin razatoarea mare si se amesteca cu branza dulce,cu mararul si patrunjelul, tocate marunt.
Ciupercile se spala bine, se rup palariile si se aseaza intr-o tava unsa cu putin unt.Piciorusele ciupercilor se taie in cubulete foarte mici.
Ceapa se taie fin si se pune la calit,amestecand sa nu se prinda si o inabusim impreuna cu ciupercutele.Se tin pe foc pana se inmoaie bine ciupercile si acestea sunt gata.Se lasa sa se raceasca dupa care se amesteca cu branza si verdeata.Se adauga oregano,piper si oul si se amesteca bine .Cu o lingura se ia din acest amestec si se pune in fiecare palariuta din tava.Daca mai ramane compozitie se poate amesteca cu vinul si turna in tava.Daca nu, cu vinul se stropesc palariutele.Se dau la cuptor si din cand in cand le mai stropim cu sosul din tava.
Spre sfarsit, pentru cine doreste, se poate pune smantana batuta cu un ou si razatura de cascaval sau parmezam, presarata.Sporeste gustul si da si aspect apetisant preparatului.

Se pot servi ca atare sau insotind o friptura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci umplute" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Rosii umplute cu ciuperci si orez

Rosii umplute cu ciuperci si orez

Puneti la calit o ceapa, ciuperci, orezul, ardei, miezul de rosii, delikat si calitile bine. Daca

9 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
CIUPERCI UMPLUTE LA CUPTOR

CIUPERCI UMPLUTE LA CUPTOR

Ciupercile se spala,se scot usor cotoarele si se curata negreala din "palarii". Se tin 10 minute

43 voturi    18 comentarii
40 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 03 mai 2009

    Yammmiiii, yammiii, nota 10!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

329 voturi

Ingrediente

  • 1 kg ciuperci de cultura
  • ½ kg telemea de oi sau vaca (se poate si branza de burduf)
  • 1 pachet branza dulce
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • ½- 1 lingurita Oregano
  • 1-2 oua
  • 3-4 cepe mari
  • Piper
  • 1 pahar vin alb
  • 1 pahar ulei
  • sare ,daca e nevoie

Raporteaza reteta

dicarmencitta1957

dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)

Yammmiiii, yammiii, nota 10!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Rulouri de vinete pane Rulouri de vinete pane

Vanata se curata de coaja, apoi se feliaza pe lungimea vinetei cat se poate de subtire. Se presara cu sare si piper si se lasa sa se

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Mic dejun indragostit Mic dejun indragostit

Am pregatit aluatul de clatite si le-am copt pe un aparat special de facut gofre, asa se numesc clatitele acestea, apoi le-am umplut

1 vot    0 comentarii
40 min
Aperitive
Pachetele cu legume