Pentru inceput, se rade telemeaua prin razatoarea mare si se amesteca cu branza dulce,cu mararul si patrunjelul, tocate marunt.
Ciupercile se spala bine, se rup palariile si se aseaza intr-o tava unsa cu putin unt.Piciorusele ciupercilor se taie in cubulete foarte mici.
Ceapa se taie fin si se pune la calit,amestecand sa nu se prinda si o inabusim impreuna cu ciupercutele.Se tin pe foc pana se inmoaie bine ciupercile si acestea sunt gata.Se lasa sa se raceasca dupa care se amesteca cu branza si verdeata.Se adauga oregano,piper si oul si se amesteca bine .Cu o lingura se ia din acest amestec si se pune in fiecare palariuta din tava.Daca mai ramane compozitie se poate amesteca cu vinul si turna in tava.Daca nu, cu vinul se stropesc palariutele.Se dau la cuptor si din cand in cand le mai stropim cu sosul din tava.
Spre sfarsit, pentru cine doreste, se poate pune smantana batuta cu un ou si razatura de cascaval sau parmezam, presarata.Sporeste gustul si da si aspect apetisant preparatului.
Se pot servi ca atare sau insotind o friptura.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii