autor:

Fara foto

» » Aperitive

Ciuperci umplute a la grec

Autor: ionescu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 28 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ionescu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 28 iulie 2010

Ingrediente
ciuperci- 1 kg, branza telemea-200 gr., cascaval 100-150 gr, lamaie 1 buc., ulei extravirgin de masline-50 ml., oregano (de preferat frunzulite proaspete), sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

5 voturi

Mod de preparare

Se curata ciupercile de pielita, cu grija, sa nu se rupa, se pune la incins cuptorul, la foc mic.Coditele, se taie longitudinal, si se adauga, printre ciuperci. Brinza, se faramiteaza cu furculita, se adauga in ea oregano, si se amesteca. Inainte de a se incepe umplerea lor, se pune un pic de ulei masline , se da pe razatoare cascavalul, odata umplute, cu pasta de branza, se adauga piperul, a nu se completa cu sare decat daca este cazul, depinde de cat de sarata este branza. Se aseaza in tava de cuptor, apropiate una de cealalta , dupa care se adauga feliutele de lamaie, foarte subtiri taiate. Se introduc la cuptor, se tinin jur de 30 minute (depinde de cuptorul fiecaruia.... Cind emana un miros specific, sunt gata ( a se urmarii, sa nu se arda, este posibil la un cuptor etans. Se scoate tava afara, se adauga cascavalul ras, peste toate, dupa care se reintroduce, 5 minute. Daca a mai ramas oregano, se presara deasupra.
Pofta buna
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci umplute a la grec" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Cartofi imbracati

Cartofi imbracati

Se spala cartofii si se fierb timp de 40 minute.Se scurg de apa,se lasa sa se raceasca si ii curatam

8 voturi    5 comentarii
20 min
Aperitive cu brinza
Cornete umplute cu crema de branza

Cornete umplute cu crema de branza

Poate fi un mic dejun delicios si satios! Aluat: Intr-un vas se pune faina si se amesteca cu sarea.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    tasos (Maestru bucatar) , 19 ianuarie 2011

    reteta nu este greceasca

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 28 iulie 2010

    Ciupercile sunt mereu gustoase!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

5 voturi

Ingrediente

  • ciuperci- 1 kg
  • branza telemea-200 gr.
  • cascaval 100-150 gr
  • lamaie 1 buc.
  • ulei extravirgin de masline-50 ml.
  • oregano (de preferat frunzulite proaspete)
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

tasos (Maestru bucatar)

reteta nu este greceasca

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Tarta cu legume si branza de capra Tarta cu legume si branza de capra

Intai pregatim legumele. Taiem vanata felii rotunde, le ungem cu ulei de masline si le frigem in cuptor pana se rumenesc putin, 15-20

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Mamaliga cu branza (in straturi) Mamaliga cu branza (in straturi)

Acest preparat se serveste foarte des in zona Ardealului, mai ales la tara. In timpul vacantelor petrecute la tara, nu exista saptamana

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
“Labaneh” cu chili-“Labaneh harra”