autor:

Fara foto

» » Aperitive

Ciuperci umplute a la grec

Autor: ionescu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 28 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ionescu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 28 iulie 2010

Ingrediente
ciuperci- 1 kg, branza telemea-200 gr., cascaval 100-150 gr, lamaie 1 buc., ulei extravirgin de masline-50 ml., oregano (de preferat frunzulite proaspete), sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

5 voturi

Mod de preparare

Se curata ciupercile de pielita, cu grija, sa nu se rupa, se pune la incins cuptorul, la foc mic.Coditele, se taie longitudinal, si se adauga, printre ciuperci. Brinza, se faramiteaza cu furculita, se adauga in ea oregano, si se amesteca. Inainte de a se incepe umplerea lor, se pune un pic de ulei masline , se da pe razatoare cascavalul, odata umplute, cu pasta de branza, se adauga piperul, a nu se completa cu sare decat daca este cazul, depinde de cat de sarata este branza. Se aseaza in tava de cuptor, apropiate una de cealalta , dupa care se adauga feliutele de lamaie, foarte subtiri taiate. Se introduc la cuptor, se tinin jur de 30 minute (depinde de cuptorul fiecaruia.... Cind emana un miros specific, sunt gata ( a se urmarii, sa nu se arda, este posibil la un cuptor etans. Se scoate tava afara, se adauga cascavalul ras, peste toate, dupa care se reintroduce, 5 minute. Daca a mai ramas oregano, se presara deasupra.
Pofta buna
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci umplute a la grec" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Rulada cu spanac

Rulada cu spanac

Untul se topeste, se adauga spanacul (oparit si tocat sau congelat din magazin). Adaugam laptele

1 vot    0 comentarii
4h
Aperitive cu brinza
Provolone la cuptor

Provolone la cuptor

Rosia se taie in felii si se aranjeaza pe fundul a 2 vase de lut. Se adauga cate o lingura de ulei

9 voturi    6 comentarii
15 min
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    tasos (Maestru bucatar) , 19 ianuarie 2011

    reteta nu este greceasca

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 28 iulie 2010

    Ciupercile sunt mereu gustoase!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

5 voturi

Ingrediente

  • ciuperci- 1 kg
  • branza telemea-200 gr.
  • cascaval 100-150 gr
  • lamaie 1 buc.
  • ulei extravirgin de masline-50 ml.
  • oregano (de preferat frunzulite proaspete)
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

tasos (Maestru bucatar)

reteta nu este greceasca

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu brinza

Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cornuri din aluat de cartofi Cornuri din aluat de cartofi

Se fierb cartofii pana cand sunt moi, se scurg de apa, apoi se pun in bol si se paseaza. Lasa-i sa se raceasca. Se adauga parmezanul

0 voturi    0 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Placintele cu branza de capra