autor:

Fara foto

» » Aperitive

Ciuperci umplute a la grec

Autor: ionescu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 28 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ionescu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 28 iulie 2010

Ingrediente
ciuperci- 1 kg, branza telemea-200 gr., cascaval 100-150 gr, lamaie 1 buc., ulei extravirgin de masline-50 ml., oregano (de preferat frunzulite proaspete), sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

5 voturi

Mod de preparare

Se curata ciupercile de pielita, cu grija, sa nu se rupa, se pune la incins cuptorul, la foc mic.Coditele, se taie longitudinal, si se adauga, printre ciuperci. Brinza, se faramiteaza cu furculita, se adauga in ea oregano, si se amesteca. Inainte de a se incepe umplerea lor, se pune un pic de ulei masline , se da pe razatoare cascavalul, odata umplute, cu pasta de branza, se adauga piperul, a nu se completa cu sare decat daca este cazul, depinde de cat de sarata este branza. Se aseaza in tava de cuptor, apropiate una de cealalta , dupa care se adauga feliutele de lamaie, foarte subtiri taiate. Se introduc la cuptor, se tinin jur de 30 minute (depinde de cuptorul fiecaruia.... Cind emana un miros specific, sunt gata ( a se urmarii, sa nu se arda, este posibil la un cuptor etans. Se scoate tava afara, se adauga cascavalul ras, peste toate, dupa care se reintroduce, 5 minute. Daca a mai ramas oregano, se presara deasupra.
Pofta buna
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci umplute a la grec" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Placinta cu branza

Placinta cu branza

Se freaca drojdia cu zaharul pana devine lichida, apoi se pune o lingurita de faina peste drojdie,

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Quesadilla cu cheddar si rosii

Quesadilla cu cheddar si rosii

Se pregateste sosul - se amesteca smantana cu ceapa tocata marunt si, dupa gust, se asezoneaza cu

4 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    tasos (Maestru bucatar) , 19 ianuarie 2011

    reteta nu este greceasca

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 28 iulie 2010

    Ciupercile sunt mereu gustoase!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

5 voturi

Ingrediente

  • ciuperci- 1 kg
  • branza telemea-200 gr.
  • cascaval 100-150 gr
  • lamaie 1 buc.
  • ulei extravirgin de masline-50 ml.
  • oregano (de preferat frunzulite proaspete)
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

tasos (Maestru bucatar)

reteta nu este greceasca

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Pateuri cu branza sarata si vanata Pateuri cu branza sarata si vanata

Aluatul il scoatem de cu seara in frigider sa se dezghete. Umplutura- intr-un bol amestecam bine branzeturile, adaugam vanata si usturoiul

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Pateuri cu branza vegana si masline verzi Pateuri cu branza vegana si masline verzi

Intai pregatim umplutura- dam pe razatoare branza si amestecam cu maslinele taiate si cu zaatar si amestecam bine. Intindem o foaie

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Talmes-balmes in aluat