autor:

Sinziana

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete vegetariene

CIUPERCI UMPLUTE CU BRANZA SI GARNITURA DE COUSCOUS

Autor: Sinziana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 septembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sinziana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 septembrie 2015

Ingrediente
- 1/2 Kg ciuperci champignon, - 150 g branza (cantitatea depinde si de tipul de branza ales), - 50 g unt, - oregano uscat (sau proaspat, daca aveti), - 200 g coucous, - 1/4 lingurita de turmeric, - 1/4 lingurita pudra de coriandru, - un varf de cutit de chilli, - un varf de cutit de piper alb, - 1/2 lingurita zahar, - 1 cub concentrat de legume, de preferat bio, - 1/2 litru lapte dulce, - 1/2 litru apa, - cateva frunze proaspete de menta si busuioc.

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

3 voturi

Mod de preparare

Spalam bine ciupercile si le luam coditele jos, chiar de la baza lor. Ungem un vas de cuptor cu putin ulei sau unt si asezam palariile aliniate frumos. Punem in fiecare palarie putina sare (in functie si de cat e de sarata branza), putin oregano, o lamela mica de unt, si branza. Alegem partea frumoasa a coditelor si o taiem cubulete mici pe care le punem peste branza. Daca e necesar (branza e prea putin sarata) mai presaram putina sare. Punem tava la cuptor pentru 15-20 de minute, la foc mijlociu, de preferat pe gratarul de jos.
Intre timp ne ocupam de coucous.
Intr-o oala, punem apa si laptele dulce, apoi adaugam un cub de 25 g de unt, cubul concentrat de legume, o lingurita rasa de sare, condimentele (turmericul, chilli, coriandrul, sarea, zaharul) si lasam sa ajunga la punctul de fierbere. Adaugam apoi coucous-ul, reducem focul la jumatate si lasam sa fiarba pana ce compozitia incepe sa se ingroase, amestecand din cand in cand ca sa nu se lipeasca de fundul vasului sau sa se formeze bulgari de coucous. Spre finalul fierberii, adaugam menta si busuiocul, spalate si taiate, apoi luam compozitia de pe foc si o lasam acoperita cu capac pentru ca coucous-ul sa absoarba lichidul si sa creasca frumos.
Servim couscous-ul alaturi de ciupercile umplute. Acest fel de mancare de coucous se poate servi si simplu, langa salata de rosii si castraveti, andive sau rosii coapte la cuptor sau salata de ardei copti.
Daca ti-a placut reteta noastra "CIUPERCI UMPLUTE CU BRANZA SI GARNITURA DE COUSCOUS" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Conopida gratinata cu sos de brocoli

Conopida gratinata cu sos de brocoli

Desfacem in buchetele conopida si brocolii si le punem in doua vase separate in apa rece cu bicarbonat

3 voturi    0 comentarii
30 min
Retete vegetariene
Ghiveci cu naut a'la Alina ( Pentru o viata indelungata !)

Ghiveci cu naut a'la Alina ( Pentru o viata indelungata !)

Nautul se lasa la inmuiat peste noapte. Se fierbe separat. Legumele se spala si se coc cateva

5 voturi    6 comentarii
1h
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

3 voturi

Ingrediente

  • - 1/2 Kg ciuperci champignon
  • - 150 g branza (cantitatea depinde si de tipul de branza ales)
  • - 50 g unt
  • - oregano uscat (sau proaspat
  • daca aveti)
  • - 200 g coucous
  • - 1/4 lingurita de turmeric
  • - 1/4 lingurita pudra de coriandru
  • - un varf de cutit de chilli
  • - un varf de cutit de piper alb
  • - 1/2 lingurita zahar
  • - 1 cub concentrat de legume
  • de preferat bio
  • - 1/2 litru lapte dulce
  • - 1/2 litru apa
  • - cateva frunze proaspete de menta si busuioc.

Raporteaza reteta

Retete
de Sinziana
Orez cu fenicul si telina la cuptor

Orez cu fenicul si telina la cuptor

Spalam bine orezul (in 2-3 ape), apoi il lasam la inmuiat in apa curata, 1-2 ore. Intre timp spalam

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Budinci
Clatite fine cu mere

Clatite fine cu mere

Se bat oule intregi cu telul, adaugand un praf de sare, pana devin spumoase. Adaugam o lingura mare

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Salata de legume cu sos de maioneza si tarhon

Salata de legume cu sos de maioneza si tarhon

Se decojesc si se spala bine toate legumele. Se pun legumele sa fiarba in apa cu sare (sarea nu lasa

1 vot    0 comentarii
2h
Aperitive
Adauga reteta
Retete

din Retete vegetariene

Fasole galbena cu legume Fasole galbena cu legume

In vasul cu ulei si 2 cesti cu apa se pun ceapa taiata marunt, morcovul rondele si dovlecelul cubulete; dupa ce s-au inmuiat putin,

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii de post de la bloggeri
Ciorba de vara cu dovlecel Ciorba de vara cu dovlecel

Se curata morcovul si se da pe razatoarea cu gauri mari. Ceapa se curata si se cresteaza in doua. Telina se curata si se spala. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Cartofi dulci prajiti