autor:

Cely Snijec

» » Retete de post

Ciuperci umplute cu garnitura de hrisca

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 decembrie 2009

Ingrediente
10 bucati ciuperci proaspete, 1/2 ceapa, 5 linguri ulei, 2 lingurite zarzavat pentru ciorba, 1 lingurita sos iute, 1 lingurita faina, sare, cimbru, , Sos:, 2 linguri unt sau margarina, 1 lingura faina, 2 catei de usturoi, 1+1/2 ceasca supa de legume, sare, piper, rozmarin, foaie de dafin, , Hrisca:, 1 cescuta hrisca, sare, piper, foaie de dafin, o lingura zarzavat de ciorba, o ligura pasta de tomate, 3 linguri ulei

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

18 voturi

Mod de preparare

Spal ciupercile, scot coditele separat. Asez ciupercile intr-un vas de Yena uns cu ulei. Calesc ceapa, adaug coditele taiate marunt, zarzavatul si sosul iute, faina. Condimentez, umplu ciupercile cu aceasta compozitie.
Pregatesc sosul: Topesc untul sau margarina, adaug faina, usturoiul, omogenizez, condimentez, adaug supa. Las sa se lege sosul, apoi il torn peste ciuperci. Dau vasul la cuptor pentru 35-40 minute.
Hrisca se lasa la muiat 2-3 ore, apoi se fierbe o parte de hrisca si 5 parti apa cu putina sare. Fierbe aproximativ 30 minute, pana scade apa. Incorporez zarzavatul, uleiul, condimentele. Las pe foc 5 minute mestecand mereu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci umplute cu garnitura de hrisca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Brocolli in aburi

Brocolli in aburi

Se spala brocolli si se taie in ciorchine mici. Intr-o oala se pune apa (3 sferturi) sarea, otetul.

2 voturi    0 comentarii
15 min
Retete de post
Prajitura cu mere si nuci

Prajitura cu mere si nuci

Se amesteca faina+nuci+gris+zahar+cacao, obtinadu-se un amestec uscat. Merele se rad si se amesteca

9 voturi    4 comentarii
1h
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Onofrei Simona , 11 martie 2015

    abia astept sa incerc aceasta reteta

  • anca

    anca (Chef de cuisine) , 04 decembrie 2010

    Imi place f mult hrisca,aceasta reteta nu o cunosteam,multumesc si bravo!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 23 iunie 2010

    Cred ca este o bunatate !

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 30 mai 2010

      O mancare buna cu ciuperci.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 22 mai 2010

      Interesanta reteta !

    • Fara foto

      angy (Chef de cuisine) , 03 decembrie 2009

      are un aspect f.frumos!nu am mancat niciodata hrisca,dar as manca!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

18 voturi

Ingrediente

  • 10 bucati ciuperci proaspete
  • 1/2 ceapa
  • 5 linguri ulei
  • 2 lingurite zarzavat pentru ciorba
  • 1 lingurita sos iute
  • 1 lingurita faina
  • sare
  • cimbru
  • Sos:
  • 2 linguri unt sau margarina
  • 1 lingura faina
  • 2 catei de usturoi
  • 1+1/2 ceasca supa de legume
  • sare
  • piper
  • rozmarin
  • foaie de dafin
  • Hrisca:
  • 1 cescuta hrisca
  • sare
  • piper
  • foaie de dafin
  • o lingura zarzavat de ciorba
  • o ligura pasta de tomate
  • 3 linguri ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

68 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

anca (Chef de cuisine)

Imi place f mult hrisca,aceasta reteta nu o cunosteam,multumesc si bravo!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Bolognez vegan Bolognez vegan

Intai pregatim lintea-o clatim si o fierbem aparte aproximativ jumatate de ora -ea trebuie sa fie al dente. Intr-o cratita lata, dar

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pilaf cu sos de ciuperci (de post) Pilaf cu sos de ciuperci (de post)

Pentru perioada Postului va propun pilaf cu sos de ciuperci si salata de varza alba si rosie. Este o mancare de Post, satioasa si sanatoasa. Mod

2 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Delicii de post de la bloggeri
Cremes de post