autor:

Fara foto

» » Prajituri

Ciuperci zburatoare - Briose

Autor: Maria (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 10 martie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maria (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 10 martie 2012

Ingrediente
-125g zahar, -1lingurita praf de copt, -un praf de sare, -275g faina, -2oua, -125g unt moale, -1/8l lapte, -forme de briose

Dificultate: Medie Timp: 3h

2 voturi

Mod de preparare

1. Pune zaharul si sarea intr-un castron si amesteca.Apoi adauga faina si praful de copt.



2. In alt castron bate ouale (cu mixerul) si adauga untul si laptele.Amesteca bine totul.Se amesteca foarte bine compozitia din primul castron cu cea din al doilea pana se va forma un aluat.



3. Umple fiecare forma cu aluat.Baga-le la cuptor pe sina din mijloc pentru 20 de minute,la 180C.Lasa-le apoi sa se raceasca putin si scoate-le din forme.



Briosele au si o parte desupra pe care o puteti face si voi , uitati cum:



Ingrediente:

- cacao

-2 linguri apa

-4-5 linguri zahar pudra

-stafide



1. Amesteca dulceata si apa intr-o oala si fierbe-le putin.Strecoara lichidul si toarna-l intr-o ceasca.Lasa totul sa se raceasca.

Pune zaharul pudra si amesteca pana se formeaza o compozitie

cremoasa.



2. Unge briosele cu compozitia rosie si acopera-le imediat cu stafide.

Gata!





Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci zburatoare - Briose" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Lintzer

Prajitura Lintzer

Pentru aluat se amesteca ouale cu zaharul si margarina pana se omogenizeaza. Se adauga esenta de

12 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Alcazari

Alcazari

Cele 9 albusuri se bat spuma impreuna cu un praf de sare.Se adauga apoi putin cate putin din zahar

0 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h

2 voturi

Ingrediente

  • -125g zahar
  • -1lingurita praf de copt
  • -un praf de sare
  • -275g faina
  • -2oua
  • -125g unt moale
  • -1/8l lapte
  • -forme de briose

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tarta cu mere caramelizate si frisca Tarta cu mere caramelizate si frisca

O reteta pentru familie si prieteni in care bineinteles ca am pus ingredientul secret dragoste. Am inceput cu zaharul caramelizat.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
COSULETE DE CIOCOLATA CU UNT DE ARAHIDE