autor:

Ramona

» » Dulciuri diverse

Ciupercute cu caise

Autor: Ramona (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ramona (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 iulie 2009

Ingrediente
Blatul:, 600 g faina + 1 praf de copt, un unt, 2 oua, zeama de la o lamiie, 150 gr zahar pudra, Crema:, -se poate face la alegere o crema cumparata din magazin-crema de vanilie, cacao, caramel, sau alta creama-, 2 plicuri- la care se adauga 50 g de unt, -caise din compot, sau caise proaspete, oparite cu apa si zahar, -alune fara sare, prajite sau nu, dar sfarimate cu sucitorul

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

In faina se pune untul taiat bucatele, ouale, zaharul, zeama de la o lamiie, coaja de lamiie rasa, praful de copt. Se amesteca bine, iar apoi coca se lasa la rece. Se intinde o foaie de un deget grosime, care se taie rondele mici, cu un pahar mic, sau cu o alta forma de floricica- pt a imita piciorul de ciupercuta.
Se coc in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Se prepara crema, se adauga 50 gr de unt, se lasa apoi la rece pina sunt gata de copt piciorusele.
Se lipesc 2 cite 2 piciorusele cu crema, se dau pe lateral cu crema, apoi prin alune zdrobite, se pune putina crema in virf si o aluna nezdrobita, apoi se pune caisa din compot.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciupercute cu caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Bautura cu lapte si ovaz

Bautura cu lapte si ovaz

In zilele cand ma grabesc, dimineata, pregatesc, aceasta bautura sanatoasa si gustoasa, cu ovaz macinat,

0 voturi    2 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Savarine

Savarine

Blatul: se separa ouale, galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin ca o crema albicioasa. Albusurile

12 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Blatul:
  • 600 g faina + 1 praf de copt
  • un unt
  • 2 oua
  • zeama de la o lamiie
  • 150 gr zahar pudra
  • Crema:
  • -se poate face la alegere o crema cumparata din magazin-crema de vanilie
  • cacao
  • caramel
  • sau alta creama-
  • 2 plicuri- la care se adauga 50 g de unt
  • -caise din compot
  • sau caise proaspete
  • oparite cu apa si zahar
  • -alune fara sare
  • prajite sau nu
  • dar sfarimate cu sucitorul

Raporteaza reteta

Retete
de Ramona
Piept de pui la gratar

Piept de pui la gratar

Pentru gratar, se foloseste un gratar cumparat din comert, cu un orificiu in mijloc, ce se pune direct

5 voturi    9 comentarii
10 min
Fripturi
Cartofi cu oua, cascaval si smintina la cuptor

Cartofi cu oua, cascaval si smintina la cuptor

Se curata cartofii, se pun la fiert cu putina sare si patrunjel intreg (pentru un gust mai bun).

9 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Rulada cu gem

Rulada cu gem

Se separa albusurile de galbenusuri de la cele 4 oua. Se bat albusurile spuma cu un praf se sare,

6 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi coapte umplute cu dulceata Gogosi coapte umplute cu dulceata

In oala mixerului cu suportul ptr. framantat adaugam fainile, drojdia zaharul, uleiul si incepem sa lucram; treptat adaugam ouale, apa

9 voturi    9 comentarii
2h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
DELICIU DE CIOCOLATA CU CASTANE