Ciupercute false

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 oua
  • 50 gr. unt
  • 50 gr. sunca
  • sare
  • piper
  • rosii
  • patrunjel verde
  • morcovi

Mod de preparare

Se fierb ouale pina cind devin tari, se curata si se taie putin partea de la baza pentru a le putea aseza pe platou. La celalalt capat, se taie albusul pina la galbenus. Se scot galbenusurile, se paseaza, se combina cu 50 gr. de unt, 50 gr. de sunca data prin masina si verdeata. Se omogenizeaza compozitia, se potriveste de sare si piper, apoi se umplu albusurile. Se taie capacelele de rosii, se golesc de suc si de seminte si se asaza pe oua ca pe niste palarioare. Se puncteaza apoi cu picaturi de unt, cu rondele de albus sau se decoreaza cu frunze de patrunjel verde. Se pune oul fiert si umplut, caruia i se pune la loc capacul de albus, se "deseneaza" imaginea unui iepuras, caruia i se fac ochi din boabe de piper, mustati si gura din masline, iar urechile se "pregatesc" din morcovi fierti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Saramura de miel

Saramura de miel

Spalam carnea si o stergem.

Saramura de miel
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar, putin lapte caldut si o lingura de faina.

Pasca cu branza dulce
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise